Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen grip sonrasında bronşiyolit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49431
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 22:01

Konu: geçmeyen grip sonrasında bronşiyolit
Mesajı Yazan: omerbaris2011
Konu: geçmeyen grip sonrasında bronşiyolit
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 10:27

İyi  günler  Hocam;:  oğlum grip sonrası bronşiyolit oldu. ( öksürük kesici ilaçları kullanmadığım halde , sadece sizin dediklerinizi uyguluyordum.)  birkaç gündür balgam çıkaramadı kustu. Dün sabaha karşı havlar  tazrda öksürerek kustu. Aldık özel bir hastanenin aciline  götürdük. Akciğer filmi çektiler. Bronşiyolit olmuş  dediler. Dekort yaptılar, 15’er dakika ara ile 3’er kes ventolinli karışımlar verdiler. Parmaktan oksijen sayımı yaptılar. Durumu biraz iyileşince makrol antibiyotik verip, 10 güne tamamla kontrole gel dediler. Bu tedaviyi eşimin ısrarıyla mecbur yaptırdık. (Çocuk sıkıntıdaydı.) Eve gelince limonlu bala devam edince  son 15 gündür akmayan burun akmaya , hapşurmaya başladı. Bizde nezleye çevirdi diye sevindik. Antibiyotiğe  devam ediyoruz.  Ateş yok. Hocam sizce uygulanan tedavi doğrumuydu? Nasıl bir yol izlememiz lazım hocam?( Arada kalıyorum hocam, eşime laf anlatamıyorum.Son  15 gündür griple başlayan durum iki kulağınında farklı zamanlarda ağrımasıyla devam etmişti hocam.) hocam aşağıdaki son sorularımada cevap vermenizi rica ederim. İyiki varsınız hocam sizin sayenizde doktorların yazdığı ilaçları iyi kötü diye ayırt edebilir duruma geldik hocam.

1) Perebronu balgam çıkaramadığı durumda kullanabilirsiniz demiştiniz. Kaç gün ne kadar kullanabilirim?

2) Burundaki çatlak kılcal damarlarına kullandığımız fito krem işe yaradı. artık burnu, kustuğunda sümkürdüğünde bile kanamıyor hocam. Bu fito kremi oğlumun burnuna hergün uzun bir süre daha sabah-akşam kullanmamın sakıncası olurmu? (tedbir amaçlı)

3)  Oğlumun kulağı ağrıdığında doktor  muayene ediyor. boğazı da kızarık diyor. kulak ağrısını illiadin damlayla geçirebiliyoruz ancak böyle durumda boğazı için  tantum verde sprey kullansam fayda sağlarmı hocam? (eğer cevabınız evetse kaç gün ne kadar kullanmalıyım?

4)      Hocam oğlumun göz altları son zamanlarda mor. 2 ay önce kan tahlilinde demir deposu boş çıkınca doktor  ferrozinc şurubu 3 ay kullan demişti. Ama hastalıklardan başlayamadık hocam. Demir eksikliğinden göz altları morarırmı hocam?

5)      Hocam hastalık geçirdiği zaman burnunu açık tutmak için yatarken her iki burun deliğine kaç gün ne kadar serum fizyolojik damlatabilirim?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 17:10
hocam oğlum bu arada 4,5 yaşında ve 25 kilo. gece uykusunda çok terliyor ve çok uyanıyor. yani sabaha kadar 5-6 kere uyanıyor. yatağın içinde dört dönüyor. bunların sebebini çok düşündüm ama bulamadım hocam. sizce neden kaynaklanıyor olabilir? ( bu arada hala oğlumla doğduğundan beri birlikte uyuyoruz. bende çalışan bir anne olduğum için benim uykumda sabaha kadar en az 6 kere bölündüğü için uyku kalitesi kalmıyor ve işimde devamlı uyukluyorum. oğlumu ayrı yatmaya nasıl ikna edebilirim. hocam sabrınız için emekleriniz için teşekkür ederim. ( biraz uzattım lafı özürdiliyorum)

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 17:23
hocam bronşiyolitle ilgili bütün yazılarınızı okudum . brincanyl adlı şurubu bronşiyolitte kullansak bir fayda sağlarmı Hocam?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 20:12
1- Bronsiolit'in ozel bir tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir.
2- Bronsiolit'e Kortizon(Decort) verilmez. Kortizon etkisi ile; bagisiklik baskilanarak, sahte bir iyilik hali yaratilir ama, virusler bagisiklik baskilandiginda, hic belirti vermeden, yayilirlar, acisi 4-5 gun sonra, Hastanelik olarak cikar.
3- Tantum Verde, sadece bogaz agrisi olursa kullanilir. Bronsiolitler, viral hasytaliktir. Bogaz kizarik olamaz!! Kan sayimina bakin; WBC:15.5'dan dusuktur.
4- Demir tedavisi icin; bu yasta, HGB:11.5g/dL'den dusuk olmasi gerekir.
Anemilerde; goz alinda morluk, ve siyanoz olsa bile gorulmezler.. morluk ve Siyanoz gorulebilmesi icin, HGb degerinin normal olmasi gerkir. Siz bakmayin Turk doktorlarina!! Onlar okumadan, uydururlar.

Gerisini de bir zahmet, siz okuyun.. Hala serum Fiz nasil kullanilir diye, sormayin!

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 16:32
Hocam sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. ancak bir kaç soruma cevap alamadım. şu sorular:
1) Burundaki çatlak kılcal damarlarına kullandığımız fito krem işe yaradı. artık burnu, kustuğunda sümkürdüğünde bile kanamıyor hocam. Bu fito kremi oğlumun burnuna hergün uzun bir süre daha sabah-akşam kullanmamın sakıncası olurmu? (tedbir amaçlı)
2) Bronşiyolitle ilgili çoğu yazınızı, cevaplarınızı okudum hocam: bronşiyolitte brincanyl şurupmu yoksa perebron şurupmu kullanmak daha fayda sağlar yada her ikisinden de az miktarda kullansak olurmu hocam. (sonuçta biri bronş genişletiyor diğeride bronşta balgam varsa inceltip öksürtüp atıyor. prospektüslerinde öyle yazıyor.)

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 16:35
3) hocam bu soru benim için çok önemli sormayı unutmuşum AFFINIZA SIĞINARAK sormak istedim:
OĞLUMLA BİRLİKTE UYUYORUZ. SABAHA KADAR EN AZ 6 KERE UYKUSUNDAN UYANIYOR. YATAĞIN HER TARAFINI DÖRT DÖNÜYOR. YATMADAN ÖNCE UYKU VERİCİ BİTKİ ÇAYI OLARAK NE VEREBİLİRİM HOCAM? BİR FAYDASI OLURMU?

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 19:30
1- Fito Kremi; daha seyrek aralarla kullanarak, zaman icinde kesin.
2- Brosiolitte; Perebron daha cok ise yarar. Buna mukabil, bizim halkimiz oksurukten hoslanmadigi icin, doktorlar (mavi boncuk dagitmak ugruna) Bricanyl verirler. Bricanyl'i, nefes vermesi sikintili oldugunda kullanin. Olabilir, iki surup beraber verilebilir. Sadece; Perebron'u TOK karnina verin.

Niye, oglunuzla birlikte uyuyorsunuz?? Ben cocuklara; uyku ilaci veya uyutucu "cay" vermiyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2015 Saat 09:40
Değerli Hocam; son on gündür devam eden hastalığımızda son durum: (en son bronşiyolit teşhisi konmuştu bize.) burun akıntımız çok kıvamlı bir hal aldı ve koyu yeşil. (artık çocuk burnundan zor çıkarıyor, iyice sümkürse bile) ama göğsümüzde öksürünce hala hırıltılı öksürüyor. ben sizin gripteki dediklerinizi uyguluyorum.) hocam bu burundaki kıvamlı sümük, göğsüne inen atamadığı balgammı oluyor? yani böylemi çıkarıyor balgamını. geniz akıntısı balgam yaparmı hocam. geniz akıntısını ne yapabiliriz hocam? bir eczacı arkadaşım geniz akıntısı için akşamları yatarken 1 ölçek allerji şurubu ver iyi gelir demişti. hocam bu doğrumu? size danışmak istedim.

Mesaj Tarihi: 15 Haz 2015 Saat 19:20
SAKIN, o cahil eczacinin uydurmasina kanmayin. Allerji ilaclari, akintiyi/balgami daha yogun hale getirir. Hem cikarmasi/tukurmesi cok zor olur, hemde, yogunlugun artmasi ile hacimlari azaldigindan, Akcigerlerin bu ifrazati farketmeleri gecikir. Sonucta; "Bronsektazi" lere kadar varan ve hayat boyu devam eden, durumlarla karsilasirsiniz.
SAKIN: Turk doktor ve Eczacilarinin, oksuruk icin verdikleri HICBIR ILACI KULLANMAYIN...
6 seneden beri bunu anlatiyorum!!! Ates, oksuruk, burun akintisi, kusma, ishal, HASTALIK DEGILLERDIR... Vucudun savunma mekanizmalaridir.. Bunlarla ugrasmayin... Mumkun ise, bunlari yapan bakterilerle ugrasin... Viruslere zaten bir sey yapamazsiniz..
BU arazlara karsi ilac kullanmakta israr ettikce, bu sahtekar doktorlardan cikamazsiniz, her seferinde daha bagimli olursunuz.
Size kasten; Viral hastaliklardan hic bahsetmezler zira bunun doktora bir getirisi yoktur... AMA, butun bu viral hastaliklara; Allerji, Astim, Bronsit veya Bronsiolit teshisi koymanin buyuk getirileri vardir.

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2015 Saat 10:42
oğlumun burnundaki çatlak kılcal damarlar için "Fito Kremi; daha seyrek aralarla kullanarak, zaman icinde kesin." demiştiniz hocam.
dün akşam hızlı sümkürünce burnu yine kanadı. demekki henüz damarlar fito kreme rağmen iyileşmedi. hocam sabah ve akşam kulak çubuğuyla burnuna fito krem sürmeye devam ediyoruz. aslında çok faydasını gördük ama hızlı sümkürünce damarlar zedeleniyor. ama sümkürmesede burnu temizlenmiyor. geçen hafta oğlum bronşiyolitti. hala balgamı var hırıltılı öksürüğü var. çocukta ne yapacağını şaşırdı hocam. sümkürme burnun kanar diyoruz. bu seferde burnu tıkanıyor. kısaca değerli hocam; fito kreme bir süre daha devam edelimmi? (3-6 ay ?) bu burundaki çatlak damar nasıl ne zaman iyileşir hocam. yaktırmak ta istemiyoruz.

Mesaj Tarihi: 18 Haz 2015 Saat 21:20
Once burnuna su ceksin veya Serum fiz damlatin, yumusasin, ondan sonra sumkurtun.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2015 Saat 15:19
Değerli Hocam; sizin sayenizde hastalığı atlattık. gripteki tavsiyelerinizi uygulayarak, doktorumuzun verdiği antibiyotiği (macrol) kullanmayarak bronşiyoliti atlattık hocam yalnız oğlumda hırıltı kaldı. bir türlü atamıyor balgamını galiba. nefes alırken örneğin konuşmadan önce nefes alırken sanki ciğerden geliyormuş gibi bir hırıltı oluyor hocam. çok dikkat ettim nefesini verirken bu hırıltı olmuyor. bunun çaresi nedir hocam? neler yapabiliriz. bu içeride kalan balgamımı gösteriyor. tekrar bronşiyolite neden olurmu? perebron ve brincanyl 3-5 gün daha vermeye devam edeyimmi bir faydası olurmu bu hırıltı için? öksürüp balgamını büyükler gibi atamıyor hocam. arada limonlu bal vermeye devam ediyorum. içinede az zencefil katsam bir faydası olurmu?. çok soru sordum biliyorum hocam, hakkınızı helal edin. ama sizin cevabınız benim için çok değerli hocam.

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2015 Saat 21:18
Sicak su buhari ve imkan oldugunda, deniz'e girmek bu durumu duzeltir.
Cocuklar; buyukler gibi balgam cikaramazlar.
Zencefilin etkili miktari cocuklara aci geliyor!! Limonlu bal ve ColdMix'e devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat