Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dış kulak yolu enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49586
Tarih: 24 Tem 2025 Saat 19:19

Konu: dış kulak yolu enfeksiyonu
Mesajı Yazan: ibame
Konu: dış kulak yolu enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2015 Saat 20:40
İyi akşamlar Kadir bey size daha öncede yazmıştım geçen haftalarda oğlumun kulağı ağrımıştı iliadin sıcak havlu derken atlatmıştık fakat bugün sabah yine kulak ağrısı ile uyandık sağlık ocağına götürdüm kulağına baktı dış kulak yolunda enfeksiyon dedi antibiyotik yazacaktı sizden öğrendiğim kadarıyla bactrim istedim hiç bir işe yaramaz dedi neyse siprogut zmax yazdı ve gönderdi ilaçları almadım ama oğlum çok acı çekiyor ne yapmalıyım dış kulak yolu için başka bir tedavi şekli var mıdır?teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 07:28
Cocuklarda, "dis kulak yolu" iltihabi olmaz, siz eskisi gibi hemen Iliadin baslayin ve 3 gun kullanin. Oglunuzda; "Orta Kulak Iltihabi" var.

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 08:05
Kulağı hala ağrıyor akşamdan beri ateşide var bactrim başladım bir sefer verdim ateşi devam ediyor ve sürekli ağrıyor diyor ağlıyor ağrı kesici veriyorum 4 saate bir hiç düzelme yok iliadin ek doz da yaptım.biliyorum sabretmem lazım ama ağlamasına dayanamıyorum teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 08:18
Agri kesici olarak, Dolven'i tercih ederim. Ilaveten kisa sureli(3-4 dakika) sicak kompres de iyi gelir. Uzun sure tutmayin.

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 09:30
Kadir Bey sanırım oğlumun kulağı aktı dışında sarı kristalleşmiş parçalar var.bactrim ve iliadindevam...çok bir akıntı yok yastığa akacak kadar ama içindeki nem görünüyor...ekstra birşey yapmaua gerek var mı teşekkürler... 

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 18:26
Bu sekilde, hastaligin; "Dis kulak yolu" iltihabi OLMADIGI, "Orta Kulak Iltihabi" oldugu da ispatlanmis oldu.. O kerizi bir daha gorurseniz, Hurmetlerimi(!) bildirin.. Daha; bir basit "Orta Kulak Iltihabini" bile anlamaktan aciz...
Sakin kulagina DAMLA YAPMAYIN....Kulaktaki akintiyi nemli bir "kagit mendil" ile silin.
3 gun Iliadin, 5 gun Bactrim kullanin.. Iliadin bitince Serum Fiz baslayin, 1 hafta kullanin. Uyanik oldugu saatlerde, 4 saatte bir; 10'ar damla damlatin.

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2015 Saat 00:14
Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...

Mesajı Yazan: tunc
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2015 Saat 02:43
MERB HOCAM ARAYA GİRİYORUM AMA OKURKEN DİKKATİMİ CEKTİ SERUM FİZ.DAMLA DEMİŞSİNİZ 10 AR DAMLA DİYE,3 YAŞ COCUK İÇİN DEYİNCE BANA SPREYİNİ VERDİLER FARKIMI VARMI HANGİSİ DAHA ETKİLİ SPREYİ NASIL KULLANAYIM?

-------------
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2015 Saat 05:56
Spreyler daima daha pahali olduklarindan, daima once onlari kakalarlar..
esasinda bunlar hic para kaptirmasanizda olur. Evde kendiniz yapin. Neticede; %0.9 luk tuzlu su hazirlayacaksiniz...
Yuvarlak hesap; 1 litrede 1gram tuz desek, 250ml'de; 0.25gram tuz eder. Buda kabaca; en ufak boy kasigin, yarisi kadar eder. Fazlasida olsa bir zarar olmaz. Ayrica da, bu tuz eriyigini, "damardan" vermiyecegimiz icin, suyun Sterilize olmasida gerekmez. Kaynamis sogumus olmasi yeterlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat