Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uzun süren ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49606
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 19:42

Konu: Uzun süren ateş
Mesajı Yazan: NURSENGOK
Konu: Uzun süren ateş
Mesaj Tarihi: 25 Haz 2015 Saat 23:20
Hocam merhaba,
20 aylık kızım var. 12,5 kilo. Aydın' dan İstanbul' a geldik ve birkaç gün sonra kızım yutkunmaya başladı. Yutkunarak öğlen ve akşam uykularından uyanmaya. Burun akıntısı, tıkalı burun derken ateş başladı. Bugün 3 gün. Ve ateşimiz 37-ila 39.1 arası bir düşüyor bir çıkıyor. Gözleri baygın bakıyor. Tonimer spray kullanıyorum. Sonrasında nazal aspiratör ile burnunu çekiyorum. Öksürük çok nadir diye bal limon vermiyorum. 3 gün oldu ateş yüksek devam ediyor ve titriyor. Gözler hala baygın. Hatta kırmızı kırmızı noktalar belirdi yüzünde. Korkmuyor değilim ama yine de ilaç kullanmıyorum.
1- Ateş kaç gün devam edecek bu şekilde hocam?
2- Tonimer spray ve tonimer damla arasında fark var mı? Hangisini tavsiye edersiniz?
Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2015 Saat 02:10
EGER: Agizinda; koku ve dilde pas yoksa, antibiyotik gerekmiyor, Grip geciriyor demektir.
1- Ates;4-5 gun surebilir.
2- Spreyler, cocuk sirt ustu yatarken kullanilamaz. Dik durmasi gerekir. Ben Turkiye'de iken; Sterimar Spreyler vardi, onlar her turlu sekilde kullanilabiliyordu. Tonimer spreyi bilmiyorum. Ters durumda iken de kullanilabiliyorsa, kullanilabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat