Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dvit eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49632
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:18

Konu: Dvit eksikliği
Mesajı Yazan: moralist
Konu: Dvit eksikliği
Mesaj Tarihi: 27 Haz 2015 Saat 21:36
Merhaba hocam 3 aylık oğlumun kalça çıkığı ultrasonunda soru işareti koyulduğu için endişelenip Ortopedi doktoruna götürdüm. Muayene etti normal dedi ama Röntgen çektirdi Dr. Röntgenden dvit eksikliği olduğunu dvit damlayı 10 a çıkarmamı 1 yıl sonra da kontrole getirmemi söyledi. Röntgende bana gösterdiği şey Bacak kemiğinin yuvaya oturduğu yerler bak buralarda gelişim geriliği var dedi bişiy anlamadım tabii.
Sizce ne yapayım hocam?
Doğum: 51 cm. 3850 gr
3 aylık:   61 cm. 6500 gr

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Haz 2015 Saat 22:41
1- Kalca cikiklarinin, sadece; %20'si erkeklerde gorulur.
2- Cin ve afrika, gibi bebeklere; "kundak" yapilmayan, sirta baglanan bebeklerde gorulme orani %0 (sifir)dir...
3- Sadece, kundak yapmayarak, kalca cikiklarinin buyuk bir kismini duzeltebilirsiniz...
4- Elle muayene, en ustun muayene teknigidir. US'da yalanci(+)lik cok fazladir. US yapildiginda; mutlaka, Graf teknigi ile inceleme yapilmalidir.
5- Rontgen cekilebilmesi icin, bebegin 4-6 aylik olmasi, bacak kemigi(femur)'nin Epifiz hattinin kemiklesmis olmasi gerekir...
4 aydan evvel cekilen Rontgenler; Kalca cikigi icin hicbir fikir vermezler.
BAK: Nelson, 20.Baski, Sayfa: 3276

D vitamini eksikliginin, kemiklerde radyolojik bulgu vermeleri icin, en az, 7-8 ay gecmesi gerekir. 3 aylik bir cocukta; Dvitamini eksikligi ha!!! Siz; gunde; 1x5 damla verin, 1 yasindan sonrada, senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 icirirsiniz...
300gram fazlasi var.

Mesajı Yazan: moralist
Mesaj Tarihi: 29 Haz 2015 Saat 02:37
Ben de çok şaşırmıştım acaba gebeliğimde d vitamini kullanmadım eksik mi Doğdu diye de düşündüm. Zaten sizden cevap almadan da 10 damlaya başlamamıştım. Çok teşekkür ederim hocam iyiki varsınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat