Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kanlı ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49676
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 20:39

Konu: kanlı ishal
Mesajı Yazan: zehracan
Konu: kanlı ishal
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 10:16
Hocam merhaba. Kızım 33 aylik. Pazar gününden itibaren diski sayısında artış vardi. Dün 15 kez yaptı tuvaletini. Bu sabah 8 den itibaren 4 kez oldukça sulu ve son defasında kan vardı.  çok endiselendim. Ancak size  sormadan doktora götürmek istemedim.  Genel durumu fena degil atesi hafif yüksek ve halsizligi var. Ne yapmamızı salık verirsiniz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 19:13
Ne yaparsaniz yapin, AMA, sakin ilac vermeyin.. Hele antibiyotik asla vermeyin.
Turk doktorlarin sandiginin aksine; Ishal, bir hastalik degil, "Vucut savunmasidir"... Vucuda giren mikroplar, bu sekilde, kusma veya ishal ile atilirlar. Eskiden verilen, ishal durdurucu (Streptomagma, Lomotil, Plegysil gibi) ilaclarla ishal durur, mikroplar atilamadigindan, "zehirli ishal" denilen durum yaratilirdi.. Onlarca yil bu aptalca uygulama, ilac firmalarinin; cahil doktorlari fiseklemesi ile binlerce cocugun olmesine sebep olmustur.
Ayni; gunumuzde gene ilac firmalarinin fiseklemesi ile; Aferin,Peditus ve Calpol gibi Parasetamol ihtiva eden, 3 ilaci sanki farkli ilaclarmis gibi verip, cocuklarin Karacigerlerini mahvedip, olumlerine sebep olmalari gibi, her oksure; Astim ilaclari, her kusana Reflu tedavileri vermeleri gibi bu assagilik ilac firmalarinin Turkiye'ye ve halkina verdigi zararlar, inanilmaz olculerdedir.. Bu firmalara hizmet eden, cikarci doktorlarla bir konusun, sozum ona hepsi siki "solcudur".. Hepsi ilac firmalarinin usaklaridir.

Mesajı Yazan: zehracan
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 23:31
Hocam öncelikle zaman ayırıp, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Birçok ebeveynde olduğu gibi en kıymetli varlığımız olan evlatlarımızla ilgili ufak bir sağlık sorunu ortaya çıktığında hissettiğim çaresizliğimi ve de endişelerimi tahmin edersiniz. Sizi tanıdıktan sonra ilk aklıma gelen; doktora götürmek yerine Kadir Hocama sormalı oluyor. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi o kadar çok doktorla- malesef maddi manevi yıpratan- görüşmüştük ki kızımın ilk aylarında. Ta ki sizinle irtibata geçmeyi başarabildiğim ana kadar. Uzaklarda olsanız da teşhis ve de tedavi yöntemleriniz bizim için bulunmaz nimet özelliği taşıyor. Allah sizden binlerce kez razı olsun. Annem sizin  adınızı her andığımda hocanın annesinin elini öpmek gerek böyle hayırlı bir evlat yetiştirdiği için, Allah ona uzun ömürler versin diyor. Sözü uzattım biliyorum ama tekrar çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 02:49
Sagolun, Turkiye'ye gittigimde, anneme de iletirim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat