Vozeküler reflü
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49687
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 18:25
Konu: Vozeküler reflü
Mesajı Yazan: heloche
Konu: Vozeküler reflü
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2015 Saat 21:18
merhaba hocam arkadaşımın oğlu 5 yaşında . 2 kere iye atlatmış mesaneden 2 böbreğine idrar kaçağı varmış. Fakat geçen sene kaçakları kapanmış kontrolleri devam ediyormuş. Arkadaşım şu annyanımda tatilde sizce çocuğun havuza girmesi sakıncalımı. Not : arkadaşım adı ilkay oda sitenize en yakın zamanda üye olup engin bilgilerinizden yararlanmak istiyor. Teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 02:44
Belkide kazik yedi!!
Eski Idrar tahlillerine bir baksin; Hepsinde de; NITRIT:(-) ise, muhtesem bir kazik yemisler demektir. Kapakcikmis, Kacakmis hepsi hikaye imis demektir.
Havuza girsin, ne zarari olacak!!
Bahse girerim, %99 hicbir sey cikmayacak, butun Nitrit degerleri:(-) cikacak!!
Turkiyede son senelerin en moda sahtekarligi;, idrarda, 8-10 Lokosit goruldu diye, yok yere IYE teshisi koymaktir..
|
Mesajı Yazan: crescent
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 13:29
Hocam, ben de kendimle ilgili sormak isterim. İkinci çocuğuma hamileyim. Şu anda 11+4 haftalık. 6. haftada yaptırdığım idrar tahlilinde dansite ve ph normal, nitrit dahil diğer değerler de negatifti. idrar mikroskobisinde ise bakteri:18 eritrosit:3 çıkmıştı. doktorum önemli değil, istersen idrar kültürü yaptır ama bol su içersen bir sorun olacağını düşünmüyorum dedi. ben de yaptırmadım. İYE hamilelikte çok mu tehlikeli? Tahlili tekrarlamam gerekli mi?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 23:29
Eriskin insanlarda; "Popo" temizligine dikkat ettiginiz surece, niye IYE olsun??? Oyle "hapsirmakla" bulasan bir hastalik degildirki!!! On tarafa kaka bulasmadigi surece; IYE olmasi nerede ise imkansizdir.
Olursa da, sadece, Cranberry yemisinden, gunde 1 corba kasigi kadar yersiniz olur biter.. Sakin Antibiyotik kullanmayin. Kullananlarda, ilac kesildikten 1-2 hafta sonra, gene IYE olur.
|
|