Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulakta Sıvı ve beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49706
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:51

Konu: Kulakta Sıvı ve beta
Mesajı Yazan: Nalan Gökçe
Konu: Kulakta Sıvı ve beta
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 18:09
Hocam merhaba;sizi özellikle hastalanınca yakından takip ediyoruz,çünkü bakış açınız hem çok farklı hem de çok rahatlatıcı.benim 4,5 Yaşında oğlum var çok sık ve özellikle gribe bağlı kulak ağrısı çekiyor;bu konudaki illadin damla ve gerekirse baktrim tedavinizi uyguluyoruz...sonrasında genelde doktora sonuç için gidiyoruz.
Benim sorunum Beta mikrobu,biz şuan ABD bulunuyoruz ve buraya geleli beş gün oldu.beş gün önce Türkiye de çocuğu bi kontrolden geçirdik o dönem yine çok hafif Ateşli bir grip geçiriyordu.boğaz kültürü oldu bu Detaylı olandan sonucu size göndereyim Hocam,az miktarda Beta streptitkok A görüldü yazdı bize antibiyotik verdiler bir de diğer tırı vırı şuruplar ile burun damlası aldım ama kullanmadım.sizden ricam sonucu değerlendirmeniz.buralarda derdimizi anlatacak kimse de yok.sizin Yazılarınızda iğneden bahsediliyor nasıl yapılır;geciktik mi;yoksa gereksiz mi?nasıl bir Yöntem izleyim Hocam;sizi çok seviyoruz şimdiden teşekkürler...bu arada ben de yedi aylık hamileyim inanın size çok dua ediyorum...Rabbim hayırlı,sağlıklı uzun bir Ömür versin size ve sizin gibi doktorlarımıza saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Tem 2015 Saat 23:47
4.5 yasinda; bir kere, Streptokok enfeksiyonu olmaz... Turkiye'de, ASLA, bogaz kulturu yaptirmayin. Tamaminda, Streptokoklar urer ama bunlarin cok azi hastalik yapicidir. Bu sahtekarligi Laboratuvarlar; tekrar-tekrar kultur yaptirin diye uygularlar.. Bir kere, kulturde, sadece "Beta-Hemoliz" tesbit edilebilir. Esas muhim olan, "A-Grubu" olup olmadigi, baska bir Test ile belli olur. En guvenilir olan; Strep-A Testi'dir. Bir daha sakin bogaz kulturu yaptirmayin.
Ne igneye nede baska bir tedaviye ihtiyaciniz yok... Sikistiginda, bana sorun.
Ben; 12 Temmuz- 09 Agustos Istanbul'da olacagim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat