Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49713
Tarih: 24 Oca 2026 Saat 01:27

Konu: Oksuruk
Mesajı Yazan: eliftuna
Konu: Oksuruk
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2015 Saat 14:14
Hocam Merhaba, Ahmet tuna dokuz yaşında ve cayır bitkilerine alerjisi var. Yaklaşık yirmi gündur oksuruyor grip olmadı.  Sulbutamol hava verdik aparatiyla. Yaklaşık on gün ama öksürük geçmedi.  Ankarada bizi takip den bi alerji doktoru yok. Isviçrede bir doktor bakmışti. Onun yönlendirmesiyle ilacını verdim uzun zamandır öksürük olmuyordu. Bugün dahiliye doktoru baktı ciğerlerinde bişey yok dedi macrol 250 mg surup verdi. Fakat ilacı verdim önce yüzünden başlayarak yaklaşık bir cm çapında kabarcıklar boynuna ve sırtına yayıldı acaba ilaç alerji mi yaptı bilemedim. Ne yapayım antibiyotik vereyim mi yada kabarcıklar artarsa ne yapayım? Saygılar. .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2015 Saat 19:18
Atesi olmayan bir cocuga; hangi akla hizmet; Antibiyotik verirsiniz KI!!!!
Ayricada; 9 yasindaki bir cocugun; Dahiliye'de isi ne!!!
Hemen Macrol'u cope atin.
Allerji surubu almiyor ise, hemen, Zyrtec surup; gunde 1 olcek baslayin.
Oksuruk ve Grip ile ilgili yazilarimi okuyun.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2015 Saat 01:06
Hocam öncelikle çok teşekkürler.  Ben dahiliye yazdım ama aslında çocuk doktoruna gittik. O da bize bu şekilde olmaz aslında bir alerji doktoruna götürün dedi. Alerji doktoruna da gotursem aslında ventolin havayı ver on günde gecmezse antibiyotik verirdi. Ki geçmişte böyle oldu.  Şimdi kuru kuru oksuruyor gıcık şeklinde . Kabarcıklar lari geçti kısmen ama hala var. Bu öksürük grip le başlamadı hocam bu defa ama artarak devam etti. Zaten halsiz bi cocuk öyle güçlü kuvvetli de değil .. ne yapayım bi akıl. . Sizi seviyoruz hocam antibiyotik bir kere verdim bir daha vermedim kabarinca. Saygilar. .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2015 Saat 04:18
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin. Acele etmeyin.
Cok kafaniz karisirsa, bir kan sayimi yaptirin; WBC degerine bakalim.

Mesaj Tarihi: 03 Tem 2015 Saat 10:09
KADİR HOCA CANDIR. .
 SAYGILAR SONSUZ SAYGILAR... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat