Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=4982
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 19:45

Konu: uyku
Mesajı Yazan: ozge kaya
Konu: uyku
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2008 Saat 14:50

Hocam merhaba,

Benim sorum uyku ile ilgili. kızım Duru 7 aylık ve geceleri çok sık uyanıyor. ilk 3 ay düzenli bir gece uykusu vardı ancak son 3,5 aydır çok sık uyanıyor. gecede 15-20 kez kadar.
20.30 da gece uykusuna (ayağımda sallayarak) yatıyorum. çok rahat uyuyor ancak çok sık uyanıyor, yanına gidip sağa yada sola çeviyorum tekrar dalıyor ama  gece boyunca böyle. kendi odasında yatıyor. çareyi yanımıza almakta aradım ancak kızımın sorunu bu değil. bizim yanımızda da aynı sorunu yaşıoruz.genelde çok sakin , uslu br bebek. tek sıkıntımız gece uykusu. bir kaç kz hemen ağladığında yanına gitmemeyi denedim. yanına gidene kadar ağlamasını sürdürdü. ve kendi kendine uykuya dalamadı.
önerilerinizi bekliyorum, çok zor durumdayım.
kolay gelsin

-------------
ozge kaya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2008 Saat 09:15
Merhaba...
Uyku düzeni bebeğin kişilik özellikleri ve ana-baba arasındaki disiplin ve ilişkinin bir ürünüdür. Çözüm sizde... Sevgiler...

Mesajı Yazan: ozge kaya
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2008 Saat 15:13
hocam merhaba,
cevabınız için teşekkür ederim.
anne baba ilişkisinde bir sorun yok, oldukça sevgili ve saygılı bir ilşkimiz var. çözüm nasıl bizde oluyor? ne yapmam gerekli biraz daha açıklayabilir misiniz? bu bahsettikleriniz bize uymuyor ( bebeğin kişlik özlelikleri hariç).
ben ne yapacağımı şaşırdım artık...

-------------
ozge kaya

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 08 Şub 2008 Saat 11:09
Merhaba...
Daha önce de defalarca belirttiğim gibi ben uyku düzeni ile ilgili bir şey öneremiyorum. Çocuk doktorunun yönlendireceği bir sağlık sorunu değil. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat