Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil (ateş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49826
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 20:30

Konu: acil (ateş)
Mesajı Yazan: Gül
Konu: acil (ateş)
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2015 Saat 22:56
Hocam merhaba,oglumun atesi 39,2 duş vs kar etmiyor. 3,5 yaşında.nesi var anlamadik.gece yarisi acile de goturmek istemiyorum.eski yazilari da okuyacak zaman bulamadim oglumdan.ne yapalim hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2015 Saat 10:27
Eski mailleri okuyun. Ates zararli degildir. Vucut savunmasidir.

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2015 Saat 17:41
Hocam 2gun ates 39,2 esim hastaneye goturmus.kriptik tonsilit ve kulagi kirmizi denmis.zinnat verdiler.ama cocuga 6kez denedik.hepsinde kustu.onu kustuyss suprax ver dedi doktor.sipraxi cilek recele katip veriyoruz zorla hocam.bu dogrultuda sormak istediklerim;
Ates supraxa ragmen kac gun surer.cunku ates dusurucu vermezsek 6saat sonra yine cikiyor.kac gun dusmzse tehlikelidir?
Suoraxi recele katmak ilacin etkinliğini düşürürmu?bir sakincasi varmi?
Tonsiliti gevirmenin yolu nedir 3,5 yas icin hocam?
Cok tesekkurler

Mesaj Tarihi: 14 Tem 2015 Saat 20:10
Hala okumamissiniz.. Bosuna telas ediyorsunuz. ates zararli degildir.. Siz atesi dusurdugunuz surece, hastalik suresi uzayacaktir. Turk doktorlari, ates niye olur, bunu bile bilmekten acizdirler..
Antibiyotik gereken durumlarda, agizda pis bir koku ve dil ustunde oas tabaksi olur. Ne olur, biraz okuyun.. Ben onemli degilim, olan cocuga oluyor.

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 06:56
Hocam okudum hepsini tamamen dun,haklısıniz.agizda belirttiginiz gibi pis koku pas oldugundan antibiyotigi verdim.yalniz suprax 100ml antibiyotik.dolu dolu 1kasik veriyoruz.acaba 50ml mi kullanmaliyiz 3 yas icin?kac ml soylemedi cunku doktor.agir gelir mi hocam?bir de recele karistirip vermek zarar verir mi

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 09:42
Suprax cok ciddi bir ilac degildir, fazla vermenizin bir kotu etkisi olmaz. Her seye karistirabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 11:13
Cok tesekkur ederim degerli bilgilerininiz icin. Tonsilitit baska nasil geçirebiliriz hocam?

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 10:57
Tek basina "Tonsillit' diye bir hastalik yoktur.. Tek basina; Farenjit'te yoktur..
Esas "tibbi" adi, "Sino-Tonsillo-Farenjit"tir..
Her turlu antibiyotik ile duzelir.
Bir tek, Streptokok enfeksiyonlari farklidir, ona da eski maillerden bakin.

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 15:52
Teşekkürler hocam

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2015 Saat 20:41
Hocam sinotonsilo faranjit demiştiniz ogluma.suprax kullandı 7gun.ancak ilacin bitiminden 6gun sonra suan yeniden ateslendi.tonsilit denilen hastalik gecmedi mi demek bu.bir de bacagi agriyor surekli bu ara.gecelerui agliyo agriyo bacagim die.3,5yasinda.ne yapalim hocam hastalik gecmedi mi demek bu?

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2015 Saat 21:38
Hocam bir onceki sorumla vu sorumu da dikkate alir misiniz.3,5yasinda bir onceki sotundaki belirtilerle birlikte cocuk bacagi  agriyot diye surekli aciyor diyip duruyor.geceleri ciglik cigliga bagiriyor.akut romatizmal atesmi var yoksa?degilse nedir?

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2015 Saat 09:03
Akut Romatizmal Ates; ancak, 12-15 yaslardan sonra gorulur..
Bu yasta bu tip agrilar, bazi viral hastaliklardan ve bazi gida zehirlenmelerinden sonra olur, Ibufen tipi agri kesicilerin faydasi olur, iyilesmesi biraz zaman alir.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2015 Saat 12:01
Peki antibiyotik bittikten5gun sonraki bu ates nie hocam?tonsiliti gecmedi mi yoksa?

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2015 Saat 14:52
Tonsillit oldugu cok supheli.. Muhtemelen Grip geciriyor. Agizda koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, kesin Griptir.

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2015 Saat 14:58
Peki hocam 15 gun oldu.grip olsa bitmezmiydi.agizda koku da var

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2015 Saat 09:48
Gripler, zaten en az; 2-3 hafta surerler. Eski mailleri okuyun,

Ates yoksa, agiz kokusu onemlin degildir. Oruc tutanlarda agiz kokusu olur, kusanlarda da..

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2015 Saat 10:58
Cok tesekkur ederim hocam değerli yanitlariniz için

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat