kawasaki+balgamlı öksürük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49850
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 08:24
Konu: kawasaki+balgamlı öksürük
Mesajı Yazan: barbaros430
Konu: kawasaki+balgamlı öksürük
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 17:23
Saygıdeğer hocam merhaba,
Yazıma başlamadan önce bu kadar uzun yazdıgım ve değerli vaktinizden çaldığım için hem sizden hem de diğer üyelerden özür dilerim fakat oğlumun hastalık safahatını bir çırpıda yazmak istedim.Sabırla okuyacağınız için şimdiden teşekkürler.Oğlum tek çocuk 3,5 yaş yaklaşık olarak 13 kilo ve 95 cm ilk 6 ay sadece anne sütü olmak üzere tam 25 ay anne sütü aldı.Ve bir kaşık dahi hazır mama kullanmadı. doğum kilosu bir çok bebekten daha iyi olmasına rağmen (3.650 gr boy 50 cm) hareketliliğinden midir nedir yemek yese bile kilo alamıyor (bende çok zayıf ve iştahsız bir çocukmuşum)hoş çoğu zamanda yemiyor. ancak sevdiği şeyler olursa o da peşinde dolanarak adeta yalvararak yedirme şeklinde. Bebekken ilk 4 ay ne yediyse kustu .emerdi kusardı.dr reflü dedi.bi ilaç verdi az kullandık zaten 6 ay olduğunda da kendiliğinden kesildi.o nedenle de bebekken çok iyi kilo alamadı.yaklaşık 1 yıldır kreşe gidiyor. kreşe başlamadan önce anneanne babaanne baktı.o zaman sütü hem sabah hem akşam olmak üzere 250 şer ml kadar içiyordu.fakat şuanda sabah erkenden kreşe gittiği için sabah sütünü veremiyoruz.kreşte de içmiyor.çünkü hala biberonla içiyor sütü..Orda da biberon yasak. sadece 250 ml akşam yatarken verebiliyorum. 2.biberonu da istemiyor bir taneyi zor bitiriyor. bunun haricinde bebekliğinde çok yemişti ama 1 yaşından beri ne peynir ne yoğurt ağzına sokmuyor.sizin yazılarınızda kilo alımı için günlük 650 ml sütün şart olduğunu okumuştum.doğumundan 2 yaşına kadar hiç antibiyotik kullanmadı. daha sonra yavaş yavaş antibiyotiklik hastalıklar başladı ve kreşe başlamamızla da tavan yaptı.5 gün iyi ise 25 gün hasta.her ay doktorlardayız.artık hastanedekiler bizi tanır oldu.o bahsettiğiniz sakın kullanmayın denilen ilaçların maalesef hepsini kullandık şimdiye kadar.ve sonuç hep hüsran. foruma yeni üye oldum keşke sizi daha önceden tanıyor olsaydım.. bizi en çok yıpratan ise 2014 son ayında oğlumu doğumundan beri takip eden drumuz 6 gün boyunca düşmeyen ateş(39-39,5-40)+bilateral konjuktivit+döküntü+boğazda aft +ESR 62 +CRP 1.9 MG+TROMBOSİT 429+LÖKOSİT 9.96 ile Atipik KAWASAKI teşhisi ile ya üniversiteye ya da bir çocuk kardiyoloğuna görünmemizi söyledi.Doktor ismi vermedi.Konu kalp olunca hiç beklemeden bir prof un muay.sinde aldık soluğu. prof.teşhisin doğru olduğunu kroner arterlerin duvarında hafif enflamasyon olduğunu ve aspirin tedavisine başlamamız gerektiğini söyledi.yaklaşık 3 ay kadar aspirin kullandık önceleri günde bir buçuk aspirin kullandık daha sonra azalttık..bu süre içinde oğlum yine elden ayaktan düşecek kadar ateşlendi.hastaneye yatırdılar.ateş düşürücü ve antibiyotik (adını net hatırlamıyorum klamer olabilir) vererek tedavi ettiler.virütik dediler sordum peki antibiyotik niye diye üstüne bakteri yerleşmesin diye dediler.bu nedenle acaba tekrarlarmı diye korkumuzdan en ufak bi ateşinde öksürüğünde ve aspirin içerkende reye sendromundan korktuğumuz için soluğu hastanede aldık.son 3-4 aydır da grip hep ciğerlere iniyor.yada bize öyle söyleniyor.bir dr astım bronşit dedi röntgen çekti dumanlı alanlar var bronşlar daralmış onları açmamız lazım dedi ve ventolin+flixodite+klamer verdi.iyilik hali sadece 1 haftaydı…sonra bu niye böyle öksürüyor diye aldım kbb ye götürdüm.çocuğu başka yerde helak etmeyin tamamen allerjik şu ilaçları 2 ay kullanın nasonex+aerius+singulair eğer girp gibi olursa aferin verin.ateşi çıkarsa da macrol 250 mg sabah akşam 1 ölçek verin dedi.1 ay gayet güzel ilerledi.sonra yine ateş+burun akıntısı+balgamlı öksürük ile tekrar hastaneye gittik ventolin şurup verdi dr.onu kullandık yine sadece 1 hafta kadar iyiydik.sonra bu arada sizi takip etmeye başladım.bu arada yine öksürük peydah oldu fakat ateşi ve başka bir şikayeti olmadığı için ne dr a götürdüm ne de o allerji ilaçlarını kullandım.en son 10 gün önce bir akşam dışardaydık ve cidden hepimiz o akşam üşüdük.siz üşütmekle hastalık olmaz diyorsunuz buna inanıyorum fakat muhtemelen birinden aldığı mikrop üşümesi ile ortaya çıktı.gece öksürmekten uyuyamadı. sabahındada hapşırık burun akıntısı başladı iştah tamamen gitti.yine inat ettim dr a götürmedim.fakat öksürük çok şiddetlendiği için ve aile baskılarına dayanamayıp dr a götürdüm.bu arada 2-3 kez balgam kustu .kusunca rahatlıyordu .bronşit teşhisiyle bricanly ve macrol verildi.antibiyotiği ne ateşi(ara ara oldu ama kendiliğinden düştü38-38,5) ne dilde pas ne ağızda koku olmadığı için vermedim.keyfide yerindeydi..bricanyl de sadece 4 gün verdim çünkü hışıltı sesi gelmeye başlayınca korktum.dr 7 gün kullansın demişti.
Sonra kontrole gittik geçmemiş dedi ventolin verdi.mutlaka kullansın yoksa ilerler dedi.
Hocam korkuyorum ne yapmam lazım.elimde oğlumun 2014 yılının son ayından beri yapılan kan testleri var yaklaşık 7 adet ve hiçbirinde lökosit, referans değerinin dışında değil..hatta bir çoğu 10.0 dan bile düşük (ref değer 4.3-13.5) ve biz bu testlere göre çoğu zaman antibiyotik kullanmıştık…keşke sizi o zaman tanısaydık ..ama dedim ya bizi her seferinde telaşlandıran ya ateşi çıkar da yine kawasaki tekrarlarsa idi.son kotrolde kan tahlili ve röntgen istemedi doktor.ısrarla d vit. testi istedim.çünkü d vit eksikliğinde hastalıklara daha açık olunduğunu okumuştum.dr.ben gerekli görürsem isterim dediği için sesimi çıkaramadım.yinede versem bir ampül öksürürken bir zararı olurmu.kemikleri çok zayıf gibi geliyor bana.ayrıca gündüz çok terlemeyen hatta koşarken zıplarken bile terlemeyen çocuk uyurken çok terliyor.şuan sadece balgamlı öksürüyor ne burun akıntısı ne hapşurma ateş vs başka bişey yok.kreşin ilk iki yılı böyle geçer diyorsunuz biliyorum ama hiç ilaç vermeden de çocuğa eziyet ediyormuşum gibi geliyor.eğer bronşit veya bronşiolit ise bunu nasıl anlarım.bricanyl ile ciğerdeki ses azaldıysa ona devam mı etsem ventolin şurup yerine ..bilemedim…yaklaşık 3 hafta -1 aydır öksürüyor.10 gündür sf+coldmix+ballı limon elimden geldiğince yapıyorum sf i çok zor damlattırıyor o nedenle ancak günde 2 hatta bazen 1 sefer yapabiliyorum. herkes bu çocuk yemek yemediği için vitamin alamıyor o nedenle ilaçsız iyileşmez diyor.demiri iyi son tahlilde 13.2 çıktı (ref değer 10.0-13.0) çok sık ishal olmaz hatta doğduğundan beri 2 yada 3 tür.en son haziranda oldu ve tahlilde bol lökosit görüldü diye dr antibyotik verdi.ondan sonra da çocuk kendini bir türlü toparlayamadı. kawasaki için prof aralıklarla kontrole çağırdı şuan herşey normal. Oğlumun tüm aşıları tam.Bu eylülde grip aşısı yaptırmayı düşünüyorum.
Dr zayıf olduğu için çinko takviyesi verdi ve hazır bi süt önerdi eğer severse raporla eczaneden alın diye.sevdi ama vermek istemiyorum.o nedenle almadım.Özellikle sabahları arada sırada karnım ağrıyor diyor.ona da ultrasonla baktırdık.bişey çıkmadı..Hocam size sorularım;
1-kawasaki tekrarlarmı.
2-şuan ne yapayım ventolin kullanayım mı.bişey kullanmadan bu öksürük daha ne kadar devam edecek.gerçekten bronşit olduğunu nasıl gözlemleyebilirim.
3-kilosu nasıl ..zayıfsa ne yapabilirim…sadece sütü çoğaltarak bu işi halledebilir miyim.çinko balık yağı vs takviyeleri gerekli mi.
4-hem kbb ci hemde kardiolog kış başında deposilin önerdi.yaptırmamın bir faydası olur mu.
5-2,5 yaşında bezi bırakmıştı .bu kadar hastalıktan mıdır kreş psikolojisinden midir nedir anlayamadım 2 aydır sadece gece ıslatmalarımız var.7 günün 6 günü alt ıslatıyor.gece bez bağlamamın çocuk açısından bir zararı olurmu.
6-d vit şu hasta haliyle de verilebilir mi tahlil yapmadan.
Biliyorum ki bir hastalığında sabredersem hastalıkların arası açılacak.Bana sabırlı size de hayırlı günler diler çok ama çok teşekkür ederim.şimdiden bayramınız mübarek olsun…
Saygılar…
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Tem 2015 Saat 18:20
Hocam birde sormayi unuttum.tamamen cahilligimizden oglum dogdugunun 10.gun asiri derecede agladi gece ve biz iki cahil cocugu tutup acile goturduk.acilin bizden de cahil dr u cocuga rontgen cektirdi teshis icin.sonucta gaz oldugu anlasildi.fakat siz bi mesajinizda rontgen cektirmek thymus bezini yok eder yazmissiniz.benim oglumdaki bu hastaliklarda bu nedenle olabilir mi.thymus bezi bagisiklik icin cok mu onemliydi.vucutta bagisikligi sadece thymus bezi mi saglar.tekrar saolun varolun
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 11:45
Kusura bakmayin, yazi uzun olunca, cevapda uzun oluyor ve, iki seferdir yazdiklarim siliniyor, eski maillerde hepsinin cevabi var.
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 12:29
HOCAM EVET BİLİYORUM BENDE YAZARKEN HEP SİLİNDİ EN SON WORD E YAZIP COPY PASTE YAPTIM.HOCAM EN AZINDAN 1-2-3 DİYE SIRALADIĞIM SORULARDA İÇİMİ RAHATLATSANIZ GERÇEKTEN SİZDEN GELECEK CEVAPLARA EN AZINDAN AİLEME BAZI ŞEYLERİ SAVUNABİLMEK ADINA ÇOK İHTİYACIM VAR.YİNE DE ÇOK SAOLUN.ÇOK TEŞEKKÜRLER
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 17:18
1- Kawasaki hastaligi, %1-3 vak'ada tekrarlar.
2- SAKIN, Ventolin kulanmayin.. Artik her hastaya verilir oldu. Anlasilan, GSK firmasi bu doktorlari iyi yemlemis!!!
Hep anlattigim, Griplerdeki "Sahtekarliklarin' her 3 Safhasi da size uygulanmis. Ne diyelim!!
500 gram eksigi var, cok onemli degil.
Deposilin bu sekilde kullanilmaz.. Bunlar hep cahil doktorlarin uydurma tedavileridir. fayda yerine zarar saglar..
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 18:09
Hocam cok tesekkur ederim saolun varolun...fakat ilk sayfadaki kilo tablosunda 3.5 yas erkegin karsinda 15.450 yaziyor.siz 500 gram eksigi var demissiniz.tabloyami hatali bakiyorum yoksa o olmasi gereken ust sinir mi.saygilar
|
Mesaj Tarihi: 16 Tem 2015 Saat 20:30
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2015 Saat 12:16
HOCAM MERHABA,
GEÇMİŞ BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN ELLERİNİZDEN ÖPERİM.
2500 GR AÇIK OLACAK DEMİŞSİNİZ YANİ EKSİKLİĞİMİ VAR 2500 GR ;YOKSA 2500 GR A KADAR ALT SINIR MI VAR.ANLAYAMADIM NE OLUR KUSURA BAKMAYIN.EĞER EKSİK İSE SİPRAKTIN BAŞLAYABİLİR MİYİM BENDE.
BİRDE HOCAM ŞU SICAK YAZ GÜNLERİNDE D VİT VERSEM ÇOCUĞA (1 YAŞINDAN SONRA HİÇ VERMEDİM.)BİR TOKSİKLİĞİ FALAN OLUR MU.
ÇOK TEŞEKKÜRLER
SAYGILAR
|
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2015 Saat 19:01
2500gram eksigi var, iyilestikten sonra,Sipraktin verebilirsiniz. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2015 Saat 09:37
hocam tekrar merhaba,sizden defalarca Allah razı olsun.Oglum ventolin vs bir ilaç kullanmadan iyileşti 4 gündür artık öksürmüyor.Önceden ilaçlarla sağladığımız iyilik hali bile 4-5 gün sürerdi zaten ve o kadar ilaçda cabası.Sizi keşke hamileyken tanımış olsaydım..çocuğum için yaptığım hatalar gözümün önüne geldikçe çok üzülüyorum.sütü 750 ml e çıkardım.ve bu arada bir ampul d vit verdim.tekrar teşekkürler iyiki varsınız saygılar
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 14:48
Merhaba hocam daha önce buradan size kawasaki ile olan geçmişimizi yazmıştım.kafama takılan bir soru sormak istiyorum.arada oğlum ateşleniyor grip oluyor ve ben ateşini düşürmeden sadece sizin anlattıklarınızla gribine müdahale ediyorum.
bu ateşlenmeler esnasında yine kawasaki olurda gözden kaçarsa diye korkuyorum çünkü artık çok sık hatta hiç doktora götürmüyorum. bizim ilk olayımızda da vücutta dökülme soyulma olmamıştı sadece ilaçlara cevap vermeyen bir ateş ve gözde çapaklanma vardı belirgin. tekrar kawasaki olasılığını nasıl anlarım.ne olursa hastaneye götüreyim..
birde dün oğlum yolda asfalta yüz üstü düşmüş ben yazılarınızdan aklımda kaldığı kadarıyla bir şey sürmedim sadece baticonla temizledim ama çok sıyrılmış..iz kalmaması için birşey sürmem gerekli mi.
teşekkürler
saygılar
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:18
Kawasaki icin; Kizil gibi dokuntu olmasi SARTTIR...
Yuzune baska bir sey yapmayin, olusan kabuklari erken yolmasin.
|
|