Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saç Dökülmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49922
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 13:19

Konu: Saç Dökülmesi
Mesajı Yazan: oyaoz
Konu: Saç Dökülmesi
Mesaj Tarihi: 24 Tem 2015 Saat 21:04
Hocam iyi akşamlar, benim sorum 7 yaşındaki kızımın saç dökülmesi sorunu ile ilgili. Kızımın saçları çok gürdü. Yaklaşık 3-4 aydır gözle görülür bir şekilde saçlarında belli bir noktada değil genel olarak bir dökülme oldu. saçları üçte bir oranında azaldı belki daha fazla . Çok uzundu saçları bende kestirdim. kuaför bir sürü yeni saçın çıktığını söyledi. acaba bu saç dökülmesinin sebebi ne olabilir. ne yapmam gerektiği konusunda sizin yardımınızı rica ediyorum. şimdiden her şey için çok teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim. 

-------------
oyaoz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2015 Saat 10:57
Agir atesli bir hastalik gecirdi ise, gecici olarak boyle sac 'azalmalari' olabiliyor. Merak etmeyin, gene saclari gurlesecek.

Mesajı Yazan: oyaoz
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2015 Saat 12:09
hocam merhabalar, kızım da 1 yıl önce Pfapa rahatsızlığı vardı. o zamanlar çok yüksek ateş yaşadık. bademcik ve geniz ameliyatından sonra geçti. fakat bu 1 yıl önceydi. saç dökülmesi ise son 4-5 aydır var. kansızlık veya demir eksikliği ile ilgili olabilir mi. Kan tahliline gerek var mı dır. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

-------------
oyaoz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2015 Saat 13:36
O cok atesli devrede, bir kisim "Sac koku hucreleri" olurler, dokulme hemen olmaz, zamanla olusur. Gene zamanla sac kok hucreleri olustukca, saci tekrar gurlesir. Su anda, yeni cikan saclari, siz bile farkedebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat