Kakada mukus
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49968
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:21
Konu: Kakada mukus
Mesajı Yazan: duruecem
Konu: Kakada mukus
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2015 Saat 14:07
Hocam oğlum 4 ay 10 günlük.2 aya kadar yoğun gaz sancısı çektik ama geçti çok şükür.Aylık kontrollerinde doktor hep kakasının mukuslu olduğunu söylüyordu.3 kez tahlil yaptırdım gaitada gizli kan parazit amip antijeni çıkmadı.3.aya kontrollerde doktor çocuğunun bağırsakları hassas diyordu.3.ayda süt alerjisi var süt ürünlerini kes dedi.1 ay kadar süt ve ürünlerini kestim mukusta düzelme yok.Başka bir doktora daha gittim diyete rağmen düzelme yoksa diyeti kes biogaia 5 damla zinco 1 çay kaşığı kullan geçicek dedi.
Ben şuan çok tedirginim hadi biogaia prebiyotik çinko niye.Mukus ve pis kokulu kaka devam 10 gündür biogaia 2 gündür çinko kullanıyorum.Demir ver dedi sağlık ocağı kaka daha beter olur diye başlayamadım.Ne yapmalıyım?
18 mart 2015 doğumluyuz.Doğum kilomuz 3200 kg boyumuz 50cm.4.ay 6800 gram 64 cm iz. Sadece anne sütü alıyoruz.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2015 Saat 18:08
hocam yorumunuzu bekliyorum.birgün bezini açtığımda kan görürüm diye cok korkuyorum.işe başlıycam depo sütüm yok neocate diye bir mama verdiler iğrenç kokuyor vermek istemiyorum normal mama verebilir miyim?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2015 Saat 20:39
Ayni konu, her gun anlatilmaz..Eski maillere bir bakin..
Kilo kaybi yoksa, cok yedigi icin yesil ve mukuslu kaka yapar.
|
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2015 Saat 10:02
Allah a şükür kilo kaybı yok hocam.Kakamız yeşil olmuyor sarı ve kimi zaman turuncu oluyor.Size güvenerek normal beslenmeme devam ediyorum bebeğe de normal mama vericem teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 11:46
Hocam şuan 6,5 aylığız kilomuz 8300 gram boyumuz 68 cm. Mukuslu kimi zaman yeşil sarı katı sıvı kakalarımız devam ediyor.Ek gıdaya geçtik kimi zaman 3 kez kimi zaman 1 kez kaka yapmaya devam ediyor. Okuduğum forumlarda festal draje tavsiye ettiğinizi gördüm.Bu bizim içinde kullanılabilir mi?
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 18:48
Festal Drajeyi, bu sekilde kaka+ Kilo ALAMAMA durumlarinda veririm.... Maasallah, 9 aylik cesametine getirmissiniz..
Ilk gunden beri diyorum... Bu farkli kakalar, "COK YEDIGI ICIN"....
Size ilk gun: " Kilo kaybi yoksa, cok yedigi icin yesil ve mukuslu kaka yapar." demedimmi?
Siz ne bakiyorsunuz, Turk doktorlarina!!!! Onlar her seye Allerji derler... Baska bir halt bilmezler.
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 12:55
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 08:37
Tekrar merhaba ogluma yoğurt ve peynir verdiğimde gazı artıyor hafif kusması oluyor kakada mukus artıyor.Bunu söylediğimde çocuk gastroloji doktorum 8.ay dolumuna kadar yoğurt ve peynir i kes dedi.Şuan 7 ay 5 günlüğüz.Senin yediklerini tolere edebiliyor dedi.Sana diet yok dedi.Şuan çalışıyorum.Sabah 6 da emzirip işe gidiyorum tekrar 18.30 da evdeyim.Gün içinde 300-400 ml süt sagabiliyorum.18:30 dan sabaha kadar da 2 saat aralıklarla kalkıp emiyor.Arada sebze puresi ve yarım yumurta sebzeli kahvaltısı var 3-4 tatlı kaşığı kadar da tahıl koyuluyor yemeklerine.Tek kat giyinmesine rağmen kafası ve boynu çok terliyor.Oda sıcaklığı halen 25 derece civarında normal diye düşünüyorum size de danışmak istedim. Gün içinde yaklaşık 600 ml anne sütü alabildiğini düşünüyorum.Bu aydaki bir bebek için yeterli midir?T
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 19:37
Gayet basit: kakasina bakin, altin sarisi renkte, civik kaka yapiyorsa, iyi besleniyor demektir.
|
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 13:05
Hocam kakasının kıvamı iyiydi sarı ve cıvıktı.Dünden beri kaka sayısı arttı ve yeşillenmeye başladı.Dün 4 kez kaka yapmıştı.Bugün sabah 6 dan 12 ye kadar yeşil ve ishal gibi kaka yapıyormuş 4 kez oldu.7 ay 1 haftalık bu hafta içinde çorbalarına mercimek eklemiştik 1 tatlı kaşığı kadar.Ona mı tepki veriyor.Aynı zamanda geçen hafta başında dişte çıkardı.Bunun etkisimi devam ediyor.Şuan doktoruna gidiyor.Kusması normal haline göre huzursuzluğu ve ateşi yok.Ne yapmalıyız?
|
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 17:34
Hastalik gectigi icin, istahi acilmis ve cok yediginden, kaka yesil renk almis.. Cocuk rahat ise, mudahale etmeyin. Aynen devam edin.
Sut dislerinin hicbir seye etkileri yoktur.. Eski yazilarimi okumuyormusunuz??
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2015 Saat 07:14
Okuyorum okumaya da devam edicem herşeyi.hocam sadece panikle insan şaşıyor kalıyor.Çocuğun huzursuzluğu yoktu çok şükür gece ve sabah henüz kaka yapmadı.Çocuk doktorumda alerji konusunda sizle aynı düşünceyi paylaşıyor.Bu çocukta alerji yok diyor.Dün çok kötü diye götürdüğüm kakalı beze bile bu kaka kötü değil çocuğun bişeyi yok mikrobik değil ben ilaç felan vermem demiş yollamış. Sizde aynı görüşü paylaştığınız için çok mutluyum dietı acıcam yoğurt peynir ve ette deniycem.Bu arada hocam 7ay 8 günlüğüz.8590 gram 71 cm olmuşuz çok şükür maşallah
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2015 Saat 16:20
İshal değil ama sabah yaptığı kaka bol mukuslu imiş.Bugün sabahtan akşama kadar 3 kez kaka yapmış ve rengi kahverengi gibi ve kötü kokuluymuş ama su gibi değil.Bu durumda endişelenmeli miyim?Yoksa ishal geçiyor diye mi düşünmeliyim?
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2015 Saat 18:58
Su kaka ile ugrasmayin...
Ugrasmaniz gereken durum:
- Cocuk once hasta olacak...
- Hastaligi agirlasacak, tedaviye cevap vermeyecek...
- Ondan sonra, sumuksu-kanli kaka onem kazanir..
Anlatabildimmi???
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 10:40
Hocam tekrar rahatsız ediyorum daha önce söylediğim gibi bebekte alerji var dedikleri için şuan herşeyi vermekten korkuyorum.Şuan yoğurt peynir et vermediğim halde kaka yine zaman zaman cıvık mukuslu. Hep aynı çeşit şeyleri yiyor.
Lütfen bana nasıl bir beslenme düzeni uygulamamı hangi yiyecekleri vermem gerektiğini söyleyebilir misiniz?Oğlum 7 ay 15 günlük
Süt alerjisi çiğ süt verildiğinde yüzü ve poposu kızarırsa olur demiştiniz.Ben şuana kadar yoğurt ve peynir denediğimde yüzünde kızarma olmadı popoda ilk kaka yaptığında kızarıklık oluyor silip temizlediğimde yok oluyor.İnatçı bir pişikle karşılaşmadım.
Sütümde yeterli olmuyor sanırım.Şuan dişte çıkarıyor.Üstten 2 diş daha geliyor 4 olacak.Sütüm dışında herhangi bir kalsiyum kaynağı almıyor.Kutu süt mü vermemi öneriyorsunuz?Süt verirsem ve bağırsağında kanama olursa ben ne yaparım?Ne miktarda vermemi önerirsiniz?Cevabınızı bekliyorum Teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 23:19
1- Allerji filan yok, uyduruyorlar. Bir kimsede Allerji olabilmesi icin, o sahsin uzun sureler o madde ile temas etmesi gerekir. Bu sebeple, yenidogan donemi allerjilerin en az goruldugu donemdir.
2- beslenmesine; anne sutu ile devam edin, tamamini verin. Yer kalirsa, ANCAK o zaman, kutu sutlerinden baslayin. Gunde 3 ogunden fazla sut vermeye basladiginizda, sirasi ile; kahvalti, yogurt ve corbalardan baslayin. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Hepsini anlatmam sayfalar alir.
|
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2015 Saat 07:52
hocam bebeğim şuan 7,5 aylık zaten sabah kahvaltısında yumurta sarısı(6 aylıkken başladık).3 tatlı kaşığı kadar yulaflı mama(sutsuz hipp) 1 çay kaşığı pekmez ve yarım meyve rendesi.
Öğlende sebze puresi yiyor mevsim sebzelerini haşlayıp püre yapıyoruz.Akşamda eğer gerek olursa meyveli muhallebi veriyorum pirinç unu yada irmikle yapıyorum sütsüz elma(1/2 küçük elma) karıştırıyorum.
Bunun haricinde sabah emzirip çıkıyorum.saat 6,5 ta gün içinde 350 ml kadar anne sütünü 3 e bölünmüş olarak tüketiyor.Akşam 6,5 tada evdeyim.Sabaha kadar 2 saatlik aralarla emzirmeye devam ediyorum.
Düzenimiz böyle.
|
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2015 Saat 18:57
7.5 aylik bir cocuga bu kadar cok abur-cubur verilmez!!!
1- Pekmez, saf Glikoz olup, bu yas cocugu icin; en zararli sekerdir.
2- Bu yasta; hem pirinc unu muhallebi, hem yulafli mama, hem sebze puresi verirseniz, haybeden cocugun karnini sisirmis olursunuz, sute yer kalmaz .
3- Siz once, anne sutune ilaveten, sogut sute baslayin, gunde 3 ogunden fazla sut icerse, birini kahvalti seklinde verin, gene ek mamaya ihtiyaci olursa, yogurt, en sonra evde pisen kiymali sebye yamaklerinden verin... Ilac firmalarini ve Eczaneleri zengin etmeye mecbur degilsiniz. Bu ayda hicbi "mama" ya gerek yoktur. Kutu veya sise sutu kullanin. Zaten butun mamalar da, bu sutlerden yapiliyor. Bildigin "SUT TOZU"...
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2015 Saat 14:30
Hocam emerken bebeğimin karnından gurultu geliyor.Daha önceki maillere baktığımda bunun sebebinin nişastalı gıdalar olduğunu söylemişsiniz.Bende kahvaltıdaki yulafı ve sebze püresinin içindeki patatesi çıkarmaya çalışıp takip edeceğim.Simeticon içeren ilaç kullanın başedemiyorsanız demişsiniz.Ben şuan biogaia kullanıyorum simeticon a göre yetersiz mi kalır? Bide bu yazıyı mukus nedeniyle yazmıştım.Çocuğumda süt alerjisi riski var diye.Bana süt vermemi önermissiniz süt verdiğimde bebeğin bağırsaklarında kanama olursa ne yaparım?
|
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2015 Saat 18:43
Inek sutu, cig olarak, 4 aydan kucuk cocuklara verilirse, barsaktan "Mikroskobik kanama" riski vardir.. 7.5 aylik bir cocukta ne kanamasi!!!!
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 15:03
Hocam yine ishaliz bezinden beline kadar kaka çıkıyor rengi altın sarısı değil açık sarı.Bebelac sütlü kaşık maması denemiştim arkasından böyle birşeyle karşılaştım.26 ekimden beri ara ara düzelmeye karşın ishal oluyoruz.Bazen günde 1 kere kaka yapıyor bazen 4.Bu durumu neyle açıklarsınız neden sürekli cıvık yada sulu kaka sorunu yaşıyoruz.Durum ağırlaşmıyor çocuk ateşlenmiyor ama ishal sıkıntısı yaşıyoruz.Neden bu çocuk normal bir düzende kaka yapmıyor.Aşırı besleniyor diyorsunuz oğlumla aynı ayda olup 15 kg olan çocuk var ama bu sıkıntıları yaşamıyor.Bunu nasıl açıklarsınız?
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 19:10
4 ayliktan sonra; hicbir mamayi kullanmayin... Bu yasta bir cocukta, ishal'den bahs edebilmek icin; gunde 7 defadan fazla kaka yapmasi gerekir. 2-3 defa sulu kaka yapti diye ishalden bahs edilemez.
|
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 08:55
Hocam bu gece saat 10 dan üçe kadar uyumaya çalıştı uyuyamadı dün gün boyunca 3 kere kaka yapmış bol miktarda sıvı ve sarı.Gece 3 te yine kaka yaptı yine ishal ve sarı renkte sonrasında emdi ve uyuya kaldı.Bu şekilde kaka yapışımızın bugün 5.günü olucak ne yapabilirim çocuk huzursuz ve geve uykusunda problem oluyor karnı gurul gurul.Gündüz 2 kere uyuyor toplamda 2-3 kadar
|
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2015 Saat 17:50
Asiri besleniyor.. Bu yasta Ishal diyebilmek icin, gunde 7'den fazla kaka yapmasi gerekir.
|
|