Hiçbirşey yemiyor kilo almıyor!
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50152
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 06:59
Konu: Hiçbirşey yemiyor kilo almıyor!
Mesajı Yazan: gamze56
Konu: Hiçbirşey yemiyor kilo almıyor!
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2015 Saat 19:46
Merhaba doktor Bey oğlumuz 1 yaşını doldurdu.doğum kilosu 3700 gr. Şuan 9200 gr herşeyi deniyoruz ama yemiyor. Süt yoğurt herçeşit mama çorbalar vs çok az yiyor yada hiç yemiyor. Çok şükür şuana kadar hafif soğuk algınlığı dışında sağlığı iyi ve son kontrolde doktorumuz boyunun iyi olduğunu ancak 1,5 kilo eksiği olduğunu söyledi. İşin ilginç tarafı daha önce hiç emmiyordu ancak şimdi sadece emiyor başka bişey istemiyor. Birde maşallah çok hareketli yerinde durmuyor. Kilosu normal seviyede olsa bizim için kafi. Ne yapabiliriz hocam ne önerirsiniz?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2015 Saat 06:56
sadece; 500gram eksigi var... O aptalin iddia ettigi kilo; 16 aylik kilosudur.
5 gun; Sipraktin surup, gunde:2x1/2 olcek(2.5ml) verin, sonar 3 gun ara verin, aradaki farki bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2015 Saat 12:29
Sağolun doktor bey 5 gün sipraktin kullanıp haber veririm. Bu arada gittiğimiz doktor Supravit ve Zinco şuruplarını verdi. Kullanmamızı önerir misiniz
|
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2015 Saat 19:19
Hicbir faydalari yok. Sadece; sirf recete doldurmak icin yazilmis uyduruk ilaclar.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2015 Saat 22:45
Doktor Bey 5 gün günde 2x2.5 ml sipraktin verdik ama pek bi faydası olmadı. Halen iştahsız sadece meme istiyor vermediğimde ağlıyor.
Bir diğer durum sürekli göğsümü ısırıyordu. Bir hafta önce şiddetli ısırdığı için yara yaptı çok ağrıyor ve sıcak göğsüm. Isırık yerinde hafif akıntı var. İyileşmesi için ne yapabilirim? Şuan ısırdığı göğsümü veremiyorum çok ağrıyor ama diğerinide istemiyor emmiyor :(
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 00:19
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 02:32
peki oğlum için sipraktin harici bir öneriniz var mı? Ne yaptıysak ne verdiysek istemiyor varsa yoksa emmek istiyor
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 07:32
Once bir seyler tikistirin, arkadan memeyi verin. Genede almamakta israr ederse, memeye devam edin. Memeyi keserseniz, fazla yiyeceginin garantisi yok.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2015 Saat 14:47
Doktor bey göğüsteki ısırık için furacin önermiştiniz. Belirtmediğim bişey var. Isırdığı yer sanırım iltihaplandı çukur yara yerinde çukur gibi oluşmuş ve içinden sarı iltihap akıyor. Ne yapacağımı şaşırdım bu şekilde emzirmek doğru mu aynı şekilde furacin mi kullanayım. Elimizde fucidin var sanırım antibiyotikli ama kullanmak doğru olur mu?
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2015 Saat 19:30
Kullanin ve emzireceginiz zaman, kremin fazlasini silip emzirin. Yutsa bile bir sey olmaz. Memeyi bosaltmazsaniz, olusacak gerginlik, iyilesmeyi yavaslatir.
|
|