Kafadaki düzlük
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50220
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:23
Konu: Kafadaki düzlük
Mesajı Yazan: Rüzgar0163
Konu: Kafadaki düzlük
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 02:07
Hocam, benim oğlum 24 aylık 13.200 kg, 94 cm, baş çevresi 46 cm. Oğlumda yatmaya bağlı kafa arkasında düzleşme ve hep sol tarafına yattığı içinde sola doğru basıklık oluştu. Yatış poziyonunu elimizden geldiğince değiştirmemize rağmen bir düzelme olmadı. Doğduğundan 1 yaşına kadar düzenli dr kontrolleri yapıldı. Hatta bu düzlük için hem çocuk dr hem beyin cerrahına götürdüm. Elle muayene ve genel duruma göre birşey olmadığını istersek mr, bt gibi görüntüleme tetkiklerini uygulayabileceklerini söylediler ama genel kanıları boşuna radyasyon almasın yönünde oldu ve film çektirmedik. Önceleri Zamanla düzelir dediler kask tedavisi yaptıracaktım ama bu söylemler engel oldu. Kask tedavisi istediğimde de geç kalmıştık. Tabi bu durum benim kafamı hep kurcaladı durdu zamanla estetik kaygımın yerini bu durumun gelişimini zekasını vs. Etkileyebileceği kanısı aldı. Kimi dr kafa düZlüğü beyin dokuyu sıkıştırabilir bu durumun da çocukta ne zaman ne gibi sıkıntı yaratacağı belli olmaz dedi. Hatta kafatası kemiklerini düzeltecek ameliyatlar önerdiler. En son yine bir beyin cerrahına götürdüm fikir almak için kafa çevresine büyük dedi ama gelişimsel bir problem gözükmüyor dedi. Bazen dışardan gözlemlenemeyen problemler olurmuş bt ve kafa röntgeni istedi çektirip çektirmemeyi bana bıraktı ama en azından röntgeni çektir dedi. Nörolog takibi de önemli dedi. Ben de şaşırdım kaldım ne yapacağımı. Bu filmleri çektirmeli miyim yoksa çocuğumu kendim mi takip etmeliyim?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 07:30
Hicbir tetkike gerek yoktur. Siz sadece; dunya capindaki bir yalanin kurbani oldunuz...
"Ani bebek olumlerinin", yatis sekli ile hicbir alakasi yoktur. Hadise, asiri sicak tutulmasi sonucu olan olumlerdir. Bu sebeple, Ani bebek olumleri; daima kisin ve dogum agirligi kucuk bebeklerde olmustur..
Tabiatta hicbir canli varlik, sirt ustu uyumaz, insan niye uyusun?? Isin tabiatina aykiri bir durum.
Bu satten sonrada kafa sekli icin bir sey yapamazsiniz.. Yassi kafali olmasinin; Ne aklina nede sagligina zarari olmaz.
Sakin Norologlarla ugrasmayin hicbir tetkik de yaptirmayin... Zaten bu yasta artik kafa seklini duzeltemezsiniz.. Keske, 2 sene evvel, yeni dogum yaptiginizda yazilarimi okumus olsa idiniz.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 10:58
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. İnanın bilinçli bir anne olarak bebeğim doğduğundan beri bu durumu düzeltmek için uğraştım yatış şeklini bir türlü düzelttiremedim ilk aylar çok inatçı çıktı oğlum. Sonrasında yüzüstü ve problem olmayan tarafa doğru yatmaya başladı ama düzelmedi işte. Okuyorum düzelenleri ama bizimki yatış şeklini değiştirmesine rağmen düzelmedi. Artık üzülmek istemiyorum çok yıprattım kendimi. Son olarak şunu sormak istiyorum kafa çevresi 46 küsür çıktı doktorumuz kafa çevresi büyük dedi ama presentil değerlerine göre %3-5 lerde. Şimdi ben anlamadım kafa çevresi normal mi?
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 18:25
9cm boy , 800gram agirlik fazlasi var...
Bas cevresi: 2.5cm KUCUK... Ne buyugu!!! Sacmalamasin..... Bu kucuklukte, arkadan yassildigi icindir, onemli degildir. Aklina, zekasina veya omrune etkili degildir.
Boyle doktorlarla, Allah yardimciniz olsun!!
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 18:30
Sağolun hocam, yanlış söylediğini farkettiğim için özellikle birkaç defa sordum hani ilkinde dil sürçmesi olmuştur diye. Ama neyse allah sağlık versin nice hastalar var buna şükür diyecez yağacak birşey yok. Her yaşanılan bize büyük bir ders.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 19:23
Bosverin.. Bu kafa yapisi o kadar bilinen bir durumdurki, Bati dunyasinda; "Turk kafasi" diye bir deyim vardir. Her nekadar bu soz kafanin disindan ziyade ici icin soylenmissede, Almanya'da, seklinden dolayi; "Turk kafasi" denilen bir Pres kalibi vardir...
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 19:52
Hocam şunu da merak etmiyor değilim. Benim eşimin kafası düz hatta kardeşlerinden birinin de öyle. Ben bu sıkıntıyı yaşamadan önce sanki bunun farkında bile değildim. Doktorlar hep babasına çekmiş dediler sen ne yaparsan yap kafa zamanla şeklini alır dediler. Biraz buna da kandım sanırım. Doğru olabileceğini düşündüm ama tabiki akışına bırakmak istemedim bir süre ama sonra baktım olmuyor. Keşke zamanında kimseyi dinlemeyip kask tedavisi için geç kalmasaydım. Bu da en büyük pişmanlığım:(
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 20:05
Kaskdan ziyade, yatis sekli onemlidir. Nede olsa, kask ilede yattiginda, yer cekimi, basin arkasina etki eder. Kask; palavradir.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2015 Saat 20:45
Sizi çok meşgul ettim biliyorum. Affınıza sığınırak birşey daha sormak istiyorum. Genetiklik etkili olmuşmudur olur mu ya da? Babasının kafası da düz olduğu için söylüyorum. Teşekkür ederim
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2015 Saat 01:46
Yok... Babasi da, sirt ustu yatirildigi icin, kafalar yassi. Bizlerde oyleyiz, benim cocuklarim ve torunum degil.
|
|