mono yüksek
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50253
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 00:33
Konu: mono yüksek
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: mono yüksek
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 17:07
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 17:15
Hocam merhaba. Kızım 2 yaşinda 2 haftadir kreşe gidiyor bugün öğlen atesini 38.7 olarak ölçtüm halsizlk ve iştahsizlik var doktora gittik kan tahlili yaptırdık sonuçları yükledim kusura bakmayın biraz hatalı oldu. Bu mono yuksekligi enfeksiyoz mononukleoz olabilir mi eger oyleyse ne yapalım hocam bu ilerde farkli bi hastaliga sebep olur mu bi de hgb si yüksek demir ilacı kullanmiyoruz gunde 1 kofte yiyor bu kadar yüksek olmasi normal mi? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 19:08
Kesin; "Enfeksiyoz Mononukleoz" diyebilmek icin, ayrica; "MonoTest" yapilmasi icap eder.
Mono yuksekligi sadece, Enfeksiyoz Mononukleoz'da degil, bazi Coxzackie viruslerinde de gorulebilir.
Neticede, her ikiside, Virus oldugundan ve bir tedavileri olmadigindan, bir sey yapmayin. 1 hafta kadar atesi olabilir.
HGB ust sinirda.. Sakin ezberden, Saglik Bakanligi beles veriyor diye Demir ilaci kullanmayin, kullanirsaniz; o zaman basiniz belaya girer.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 19:22
Hocam crp yi yazmadim referans 0 6 bizimki 5.2 bu onemlimi hocam ne su iciyor nede baska bisey yiyor sadece emiyor ateşi de 39.3 oldu ne önerirsiniz?
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 19:40
Crp'yi degerlendirmesini; Turk doktorlari bilmezler...
CRP; Enfeksiyonu degil, Enflamasyonu gosterir...
Hassas olani, zaten kalp deki "iskemi" denilen kansizligin gostergesidir.
Iltihabi durumlarda;40-200mg/L arasinda olur.
NOT: Sepsis'in ne oldugunu ogrendiler galiba....
Bugunlerde pek; " Kan sayiminda, Lokosit'i yuksek olanlara, 'Kanda mikrop var' demiyorlar."
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2015 Saat 22:05
idrar yolu enfeksiyonu olma ihtimali var midir hocam cunku doktor bi de idrar tahliline bakalım demişti?
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 07:45
Kesinlikle IYE yok... Olsa soyler veya yaparken belli olurdu... Sirf basiniza cocrap orebilmek icin kasten luzumsuz yere boyle tahliller istiyorlar..
Sakin hicbir tahlil yaptirmayin..
Eski mailleri okuyun, bu sahtekarliklarin nasil yapildigini ogrenin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 08:03
Hocam bu sabah uyandiginda atesi düşmüş 36.5 ölçtük.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2015 Saat 20:58
|