Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 gün süren ateş ve uçuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50268
Tarih: 11 Kas 2025 Saat 18:13

Konu: 2 gün süren ateş ve uçuk
Mesajı Yazan: mehtapş
Konu: 2 gün süren ateş ve uçuk
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 00:54
merhabalar hocam,

27 aylık(93cm-13kg)oğlumda geçen hafta tatildeyken 38ile 39 arasında değişen ateş belirdi .Doktora götürdüğümüzde doktor bademcikleri şişmiş deyip ateş düşürücü ile antibiyotik verdi ateşi 38,5  in üzerine çıkınca ateş düşürücüyü kullandık lakin antibiyotiği kullanmadık nitekim çocuk ertesi sabah keyifle uyandı .Fakat bir hafta sonra 36,5 ve 37,5 arasında değişen ateş (ateş denilirse tabii) yine belirdi 2 gündür devam ediyor ve bizimkinin keyfini kaçırıyor ve bugün sabah da dilinin ucunda 2 tane ve dudağında 1 tane uçuk fark ettim ve canım sıkıldı.Şimdiye kadar ağızda pis koku veya dilde pas yoktu ama bu gece biraz koku fark ettim ancak açlıktan olabileceğine de yoruyorum zira iştahlı bir çocuk olmasına rağmen  yiyemiyor ve normalde yediğinin 3 de 1 ini  ancak yedi.Hocam şimdiye kadar ateş takibinden başka bir şey yapmadık uçuklardan dolayı zencefil,ballı limonlu su vs falan da içiremiyoruz doktora götürmek istemiyorum ancak yarın 3. günü beklemeli miyim ?Ne yapmamı  önerirsiniz?Yardımcı olursanız çok sevinirim .Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 08:07
Grip geciriyor... Bazen ucuk ile beraber olabilir.
Ucuguna; Zovirax veya Asiviral Ucuk Kremi surun.
Grip icinde; Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 14:02
teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız çevremde herkes "böyle bir salgın var uçuk bütün ağzı kaplıyormuş"falan deyince doktora gidip gitmemek de tereddüt etmiştim.çocuk boşu boşuna acı çekmeyecek çok sağolun.birde hocam 2günde bir kilo vermişiz zaten kilo almakta zorlanıyoruz ne yapmalıyım acaba? normalde faydalı şeyler yesin diye ekmek ve tatlı vermiyoruz sabah kahvaltısı ve çorbalar dahil günde 2 dilim ancak acaba diyetini değiştirsem mi yoksa ete,süte devam edeyim alabildiği kadar mı? Bu konuda düşüncelerinizi merakla bekliyorum.tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 19:47
Esas muhim olan; Sut(en az 600ml), Et/etli gidalar, cig meyve ve sebze/salatalardir.
Tabii simdi hasta oldugundan, bir tek soguk(ilik demiyorum.. Buz dolabi soguklugunda)sut rahat icebilir.
Etli/sutlu gidalarini aldiktan sonra ustune tatli gidalardan verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 22:33
teşekkür ederim hocam süt  olayını maalesef peynir ve yoğurtla karşılıyoruu çünkü sürekli içtiğinde ishal yapıyor sanırım biraz yağlı geliyor-market sütü değil o yüzden -gakat günde40-50gr peynir ve 2 kase yoğurt yeterlidir diye düşünüyorum birde ekstra tereyağı fln var.tekrar çok teşekkürler 
Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2015 Saat 18:51
Acik sutlerde; kaynattiginizda ustte biriken kaymagi alirsaniz, ishal yapmaz. Bu seferde, kabiz yapmayin, deneme-yanilma ile arasini bulun.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2015 Saat 01:58
teşekkür ederim hocam.Çok sağolun,kolaylıklar dilerim 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 10:04
merhabalar, 
hocam bizim daha önceki uçuklarımız kurudu fakat bugün dudağında beyaz iltihaplı gibi yeni bir şey belirmiş krem sürme işi başarısız oluyor çünkü ya siliyor yada yalıyor bu arada ağızda koku iltihap kokusu gibi olmasa da açlık kokusu gibi hala devam.açlıktan olabilir diye düşünüyorum çünkü dişler hala şiş ve kırmızı  ve çok az yiyiyor iki kaşıktan bir sonra istemiyor bu dişlri için önerebileceğiniz bir şey var mı?dün dışkısı katı gibi olunca doymuyor olabilir diye düşünüyorum. bu arada ateş iki gündür yok.değerlendirmenizi bilmek isterim. Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 18:42
Agizdaki yaralar nedeni ile az yedigi icin sert kakalar yapabilir. Iyilesince, kaka da duzelir.
Siz genede, silse bile kremi surun.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 20:15
Peki hocam dişlerdeki şişlik ve kızarıklık için önerebileceğiniz bir şey var mı?kızılcık suyu denedim bir sefenden sonra reddetti bu akşam da kekik çayı deneyeceğim bir de dut şurubu deniyor aft için olan acaba bizim işimize yarar mı?Bir de bu diş olayı bir hafta içinde geçer mi?şimdiden teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 21:54
Dis etlerine; Pyraldin sol surun. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 23:26
peki hocam yarın hemen alıp deneyeceğim,çok sağolun. Teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat