Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlumun ellerinin iç kısmı kızarık, geçmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50275
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:04

Konu: oğlumun ellerinin iç kısmı kızarık, geçmiyor
Mesajı Yazan: omerbaris2011
Konu: oğlumun ellerinin iç kısmı kızarık, geçmiyor
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 17:15
iy günler Sayın Hocam; 5 yaşındaki oğlumun iki elinin iç tarafları resmen son bir haftadır. kıpkırmızı. kaşınıyormu diye sordum hayır dedi. deri döküntüsüde yok ama renk değişikliği var. çok kırmızı allerjik bir durum olabilirmi? telaşlandık. azalmıyorda. daha öncede olmuştu ama tek tüktü. yarın doktora götürüceğiz. eğer ilaç yazarsa size danışman zaten kullanmayacağım. size de bir sormak istedim. yediği birşeymi dokundu acaba? yoksa daha önemli bir şey olabilirmi. yarın fotoğrafınıda göndermeye çalışacağım sayın Hocam. değerli cevabınızı bekler iyi çalışmalar dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2015 Saat 21:18
Oyle allerji olmaz..
Ya ellerini cok yikamistir, yada oyun hamuru kullanmistir..

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2015 Saat 11:30
Cevabınız için teşekkür ederim Hocam; siz deyince hatırladım: bu aralar haftada bir kaç kere el boyaması yapıyorlar. öğretmenleri ellerinin iç kısmını sulu boya fırçası ile tümden boyayıp duvarlara bastırıp resim yaptırıyorlar. (Duvar boyası gibide kıvamlı, öğretmeni resimlerini göndermiştide oradan biliyorum) bundan olmuş olabilirmi acaba, zararsız diyorlar ama boyaların iyi kötü olduğu tartışılır tabii.
Bugün baktım kızarıklık biraz geçmiş (kızarıklar pembeye dönmüş). (bir elinde az kalmış  bir elinde biraz daha fazla). eğer geçmezse doktora götürelimmi yoksa böyle durumlarda bize önerebileceğiniz bir krem vs varmı? değerli cevabınız için şimdiden teşşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2015 Saat 19:19
Evet, duvar boyalarindan olmus,kendiliginden gececek...Sakin doktora filan goturmeyin, hemen Allerji deyip, ananizi aglatirlar.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2015 Saat 13:43
sağolun hocam, allah size sağlık sıhhat versinki sizde bizleri böyle aydınlatın hocam.
son bir sorum olacaktı: oğlumun her iki burun deliğinde çatlak damar olduğu için geçen kuzeniyle zıplarken bile burnu kanadı. burun içini devamlı nemlendirince daha azalıyor kanamalar. bize devamlı nemlendirici olarak ne tavsiye edersiniz? (biz arada fito krem kullanıyoruz)

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2015 Saat 00:23
Her kanamadan sonra orada kalan ve kuruyan "kan pihtilari" tekrar kanamalara sebep olur. Bu sebepten, her kanamadan sonra, burnuna su cektirip, kan gelmeyene kadar sumkurtun. Ondan sonrada, SiccNasal krem kullanin. Gerisini bos verin..

Mesajı Yazan: bsmr
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2015 Saat 13:23
http://i.hizliresim.com/pokrzz.jpg
">
https://hizliresim.com/pokrzz">

Merhaba Hocam. 
Buradan yorum açık olduğu için yazabiliyorum öncelikle. 
20 aylık kızım 1 aydır omzunda ve boynunda isilik sandigim kızarıklıklar icin gunde iki üç kez suya giriyordu.
Ama geçmedi geçen hafta aile hekimine götürdüm. Prednol a sarı paketli krem verdi. Nemli kalsın bu isilik değil dedi. Bebek yağı sür dedi.
O günden beri azalma olmak bir yana yüzünde ve sırtlarında artış gösterdi ve (emzik kullanıyor) dudaginin altinda da uçuk gibi bir şey var. 
Sizce teşhis dogru mudur?  İlaçlara devam edeyim mi??
Teşekkürler. .

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2015 Saat 18:50
IYI halt etmis....

Isilikleri mikrop kapmis, birde siz ustune, Kortizonlu krem kullaninca, mikroplar iyice azmis..

Gunde 2 defa, sabunlu su ile yikayin, kolonya surun. Kuruduktan sonra, Thiocillin pomat surun. Aralarda, agiz cevresini yikamak zorunda kalirsaniz, ilaveten Thiocillin pomat surun.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 08:44
Teşekkürler hocam. Smile
Ben günde üç dört kez sabun yada duş yaparken azalmadi. O zaman yüzünde hiç yoktu. Demek ki sixin verdiğiniz pomattan kullanmaliymisim. Bugün alıp kullanicam. Çok teşekkür ediyorum. 
Bu sabah çenesi burnu tum yüzünde artmış durumda.  Kolonya da sizlatir ama başka bir alternatifi yok değil mi? 
En başta neyi yanlış yaptım da bu Isilikleri mikrop kaptı. Hava sıcak diye suyla çok oynadı ondan mı? 

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 09:41
Kortizon olan, Prednol'u surmese idiniz bunlar olmazdi..

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 04:54
http://hizliresim.com/d2r3Mr">

Son hali.elinin üstünde su kabarcigi  gibi. sacinin icinde bile var Isilik gibi. 
Kremi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki defa sabun+kolonya+krem şeklinde hazırladım. Yüzü öğlen uykudan sonra fotodaki gibi iyice artmış. Endiseliyim. 
Bulaşıcı mi?
Bu şekilde ilaca kac gün devam edelim. 
Teşekkürler hocam. .

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 05:58
Bulasici degul. Serin tutun. Bilhassa uykuda ustu cok ortulu olmasin. Sac dipleri terliyorsa, hala yeni isilikler olacak demektir. Klima veya Vantilator kullanin.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 09:37
http://hizliresim.com/b21k1b">

Hocam merhaba. buna ne diyeceksiniz. Hergün yeni bir şey oluyor. 
Elinin üstündeki dün küçük kabarcıklar bu sabah kocaman su balonu olmuş. Diğer elinde de çıkmış.  Bacaginda dün vardı biraz büyümüş. 
Buralara da önerdiğiniz kremden mi sureyim . Ne yapayım? 

Mesajı Yazan: bugu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 15:00
Farklı konu açmamak için buradan yazıyorum. Hocam bugün bebeğimin elinde böyle birşey farkettim tırnaktan olduğunu düşündüm ama derisini koparabilirmi 3 aylık bebeğim bilemedim.Tırnağının o kısmını düzgün kesememişim uzun kalmış birazcık. sebebi ne olabilir.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 18:59
Stafilokoklara bagli, cilt enfeksiyonu olabilir, son derecede bulasicidir, butun dokuntulerin ustune; once Batticon surun, kuruduktan sonra, Thiocillin pomat surun.
Su Prednol'u kullanmiyacaktiniz!!!

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2015 Saat 09:51
Ah hocam bu su topları gittikçe yayılıyor. Sabunla yıkayıp kolonya ve kreme devam ediyorum. 
Daha çok küçük ve kolonya sürmek ve arkasından krem sürmek inanılmaz zor olmaya başladı...  Ağlıyor engel olmaya calışıyor. Çok kızgınım çok. ..... ah şu prednolu sürmez olaydım
sorum şu isilik ve su toplarına farklı mı uygulama yapıyorum o zaman.  İsiliğe kolonya,  su toplarına baticon. Değil mi?
Birde kullandıgım pamugu hep ayrı kullanayım demek bulaşıcı. .....

Mesajı Yazan: bugu
Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2015 Saat 17:17
Orjinalini yazan: bugu bugu Yazdı:

Farklı konu açmamak için buradan yazıyorum. Hocam bugün bebeğimin elinde böyle birşey farkettim tırnaktan olduğunu düşündüm ama derisini koparabilirmi 3 aylık bebeğim bilemedim.Tırnağının o kısmını düzgün kesememişim uzun kalmış birazcık. sebebi ne olabilir.

Hocam sebebi ne olabilir ??

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2015 Saat 19:30
Tirnagi batmis.. Sadece bir kulak cubugu ile Battikon surun. Sakin krem kullanmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat