Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak,bactrim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50320
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 14:46

Konu: kulak,bactrim
Mesajı Yazan: elif2
Konu: kulak,bactrim
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2015 Saat 23:23
Merhaba Hocam.
Kızım 9 yaşında,kulak ağrısından dolayı illiadin kullandım 3 gün,ateş eklenince bactrimde başladım,bactrimden birkaç saat sonra,sırtının ortasında ve omuz başında çocuk eli kadar kaşıntılı kızarıklık oldu,ne yapayım? 1.5 ölçek vermiştim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 09:36
Tek olarak; madalyon tarzinda dokuntu oldu ise, "Sulfonamid" allerjisidir, Bactrim'i kesin.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 09:40
Teşekkürler Hocam,birdaha vermedim.İbufen veriyorum,özellikle sabah çok ağrısı oluyor yinede.çenesinii oynattırıyorum,sakız çiğnetiyorum.İbufen etkisi geçince tekrar başlıyor.Akıntı yok.dokundurtmuyor.Eklemem gereken birşey varmı.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 09:45
Iliadin, Ibufen yeterlidir. Ara ara kisa sureli sicak tatbiki de iyi gelir. Devamli yapmayin. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 18:23
Çocuk doktoruna baktırdım Hocam,,orta kulak değil,dış kulak dedi,iğne yazdı,ilk dozu orada yapmak istedi,yaptırmadım.Ağrı kesici ve illiadin devam ediyorum,zonkluyor diyor.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2015 Saat 19:44
SAKIN HA!! sozum ona, illaki "farkli" bir teshisde bulunacak!.
Dis kulakta abse oldugunda, kulak kepcesi yer degistirir; one ve yana dogru itilir.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 12:04
Siz öyle yazınca benimde akşam dikkatimi çekti Hocam,kulak kepçesi,ağrımayan kulağına göre daha büyük .KBB ye gittim,apseyi bende gördüm ekranda,oda zaten dış kulak dedi.Ama sipragut,eczanede bulamadığım bir kulak damlası daha ve ibufen yazmış.Sizin cevabınızı görmeden başlamıyorum.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 18:53
Damlalarla olmaz!!! Amoklavin400, gunde: 2x1.5 olcek(7.5ml) verin, siseyi bitirin.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 19:06
Hocam,doktor yazmadan vermezler,elimde azitro var,boğaz için vermişlerde birkaç ay önce,kan tahlili yaptırınca kullanmamamıştım,toz halinde duruyor,tarihi geçmemiş ,oda olurmu?

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2015 Saat 19:10
Olur.... 3 gun, gunde 1 olcek(5ml) verilecek.

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2015 Saat 09:30
Hocam,neyseki tanıdık vasıtasıyla amoklavin aldık(illaki dediğinizi uygulamak istedimde).Ağrımız zonklamamız geçti,akabinde ağzında aft ve boğaz ağrısı oldu,ateşini düşürmedim,bir gecede kendi kendine düştü,aft için kenocort kullandım,boğaz için de tantum.Bugün çok rahat.
Sadece kulağının biraz kaşındığını söylüyor,normalmidir.Mantar v.s.olmasında?.Kontrol için baktırayımmı.Yüzme takımında olduğu için 2 hafta sonra antrenmanlar başlayacak.

Emeğinize,yüreğinize sağlık.

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2015 Saat 18:41
Sakin ilave bir ilac kullanmayin. Kulagi, kendiliginden duzelecek.

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2015 Saat 19:51
Hocam,amoklavini bitirmiştik,3 hafta hiç su değdirmedik,gayet iyiydi.Sonraki iki hafta sonu yüzmeye başladı,havuzda.Bu arada grip atlattık.Serum fiz.coldmix.İki gün önce kualğım dedi,hemen illiadin ve ibufen başladım.Ancak,üçüncü gün hala devam edince KBB ye götürdüm.Yine dış kulak dedi.Ceclor.ibufen,deloday yazmış.Bu arada burun kemiğinde eğrilikten bahsetti,ama uzatmadık.O kulağı evet diğerine göre büyük görünüyor gözüme? Anne içinden gelmiyor,dışarısı ağrıyor diyor.İpucu olur belki.
Kızım 9 yaşını bitirdi,26 kg.134 cm.

Neden hep tekrarlıyor Hocam.Ne yapayım.Geçen senede her haftasonu yüzüyorduk,hiç böyle olmadı,ufak tefek söylenirdi ama ibufen,illiadin ile geçerdi.

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2015 Saat 23:39
Oztaki borusu, bir sebeple cabuk kapaniyor. Devamli Serum fiz kullanin, SAKIN Antibiyotik vermeyin.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2015 Saat 06:37
Hocam ser.fiz.elimizden düşmüyor.Babasınında hemde aynı kulağı,zamanında,sanırım yanlış tedaviden ,kulak zarı delik,asla su değdirmez.Genetik birşey mi acaba diye düşündürüyor.Bir şey yakalrsınız diye belirtmek istedim.Kızım'içi ağrımıyor,dururkende ağrımıyor,üzerine yatınca ve elleyince ağrıyor diyor.

Teşekkürler herşey için.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2015 Saat 08:46
Genetik, yani "soya cekim" olarak, burun boslugu dar olabilir..
Kulak kepcesinde, ve kulak yolunda, bir kizarti-sislik yok degilmi?

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2015 Saat 18:56
Yok Kadir Bey kızartı v.s.,ikinci 3 günlük illiadine rağmen ağrıyor diyor,ibufeni sabah ve akşam veriyorum.

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2015 Saat 00:05
Iliadin damla ve Ibufen ile devam edin.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:09
Hocam,İstanbul'dayım diye,önerdiğiniz DR.Mehmet Ali Şehıtoğlu na gittim.
Muayene ederken,kulakta problem yok dedi.açıklayacağam dedi.Bekleme esnasında,o kirin daracık yerden nasıl çıktığını izledim şaşkınlıkla.Temizledi,yıkadı.kremledi.Sonra oturduk.Resimlerle bize ,kulak dediğimiz organ şuradan başlar,sorun yolda,yani cildinde dedi.zarlarda problem yok.Pütürlenmiş,yüzücü kulağı dediğimiz durum oluşmuş dedi.
Uzatmayayım Hocam,sizden öğrendiklerimizden bahsettim.Gripten dolayı olanı tedavi edebildiğimi de anlattım bu arada.
Neyse,Maxıdex ve Cıloxan damlaları verdi.Cumartesi görüşelim dedi.

Yorumunuzu almadan başlamak istemedim.
Gönül dolusu sevgiler.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2015 Saat 19:16
Baslayin, Dr.Mehmet Ai bey ne derse, odur...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat