kızamık aşısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50411
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:43
Konu: kızamık aşısı
Mesajı Yazan: yukselkerse
Konu: kızamık aşısı
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2015 Saat 14:21
Hocam Merhabalar, bugün itibariyle 9 ayını doldurmuş bir kızım var. Bugün sağlık ocağından aradılar ve kozamık aşısı vurulması gerek dediler. Bizde dün ablasının rahatsızlığı nedeniyle çocuk doktoruna gitmiştik. O da şu an vurdurmanıza gerek yok 12. Ayda bir daha vurulacak dedi. Sizce ne yapmalıyım, iki doza gerek var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2015 Saat 19:42
Iki doza gerek var ama.... 1.asi: 1 yasindan sonra, 2. asi:5 yasindan sonra.
9 aylik Kizamik asilari hicbir ise yaramaz.. Saglik Ocaklarindaki personelin asi hakkinda en ufak bir bilgileri yoktur. O zavallilar; "Emir-Komuta" ile asi yaparlar.
Siz 1 yasindan sonra ilk Kizamik asisini yaptirin.
Bu konuda simdiye kadar, hicmi; bir yazimi okumadiniz??? Hayret.
|
Mesajı Yazan: yukselkerse
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2015 Saat 20:28
 Aslında haklısınız hocam. Aşıyla ilgili yazıları okumadım. Ama sanki büyük kızımı ben büyütmedim. Büyük kızım nisanda 5 yaşını dolduracak. Panik olmama ebe sebep oldu hocam. Yok suriyeden gelenlerden dolayı kampanya var dedi. Bugünde ufaklık ateşlenince bende panikledim. Ama iyiki varsınız. Okumaya devam hocam. Daha öğrenmem gereken çok şey var. Allah size sağlıklı çok çok uzun ömürler versin. Bu arada tutanak imzalayıp aşıyı yaptırmadım. Cevabınızı beklemeden doğru bir karar almışım
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2015 Saat 02:00
Onlarin baslarina Suriyeliler kadar taslar dussun... Madem cok biliyorlar, sinir kapisinda her girene asi yapsinlar!!! 78 Milyona degil!! AMA NIYET BASKA...
|
|