Balık alerjisi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50437
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 21:38
Konu: Balık alerjisi
Mesajı Yazan: pozitif84
Konu: Balık alerjisi
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2015 Saat 00:37
Merhabalar hocam.. Kızım son aylarda 3 kez balık yedi, uskumru ve palamutu midesi tamamen boşalıncaya kadar defalarca kustu. Sadece somon yediğinde kusmadı. Acaba balığa karşı alerjisi olabilir mi? Bundan sonra vereyim mi? Bir de d vitamin ampülü gecen yıl eylül ayında ailece içmiştik. Ben şimdi 21 haftalık hamileyim bu yıl da içebilir miyim? Bu arada kızım 24 aylık 13,5 kilo ve yaklaşık 90 cm
------------- Elde etmen gecikirse sakın ümitsizlenme. "Allah'tan ümit kesmeyin." ayetini sıkça oku.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2015 Saat 04:49
Hamile olmaniz bir sey farketmez, Dvitaminini ailecek icin.
Balik allerjileri (buna zehirlenme demek daha dogrudur, taze olsalar bile zehirlerler); iki turlu olur.
-Ciguatera zehirlenmesi; Bu balik turu bizde olmadigindan, konumuz degildir.
- Scombroid zehirlenmesi: Uskumru ve turlerinden olan zehirlenmedir.. Taze veya bayat olmasi ile bir alakasi yoktur, daha ziyade bu baliklarin beslendigi zehirli baliklardan olur. Her mevsim olmaz.
|
Mesajı Yazan: SezinG
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2015 Saat 15:14
Peki çocuklarda (33 aylık) somon miktarı için bir kısıtlama var mı, ağır gelir diyorlar, bende haftada 1 kere 150gr veriyorum ama somonu çok seviyor ve yemek istiyor.
------------- SezinG
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2015 Saat 19:57
Gazetelerde yazan salak-salak iddialara kanmayin, bizdeki Somonlarin nerede ise tamami "Ciftlik Somonu'dur"...
Bir tek; Konserve Ton baliklarinda, oda, Guney-Dogu Asya denizlerinde tutulanlarda dikkatli olun. Bizim sularda ciddi bir "metil civa" hadisesi yoktur..
Gecen senelerde, WHO ve FDA yazdigim yazilar uzerine, artik butun makalelerde, "Balik" degil, "Buyuk baliklar" diye belirtilmesini ve, "Civa" degil, "Metil Civa" tabirinin kullanmasini mecburu kildi..
Zira bazi geri ulkelerin aptal doktorlari aradaki farki anlayamayacak kadar cahillerdi..
|
|