Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş,tahlil.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50532
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 09:20

Konu: Yüksek ateş,tahlil.
Mesajı Yazan: Oranje
Konu: Yüksek ateş,tahlil.
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 00:04
Hocam 41 aylık oğlum 13.5 kilo 98 cm. Dün gece aniden ateşlendi. Pedifen verip geceyi kontrol altında geçirdik fakat bugün bütün gün ateşi düşürmede çok zorlandık.Ateş düşürücü verdiğimde her şeyi olduğu gibi kusuyor. Su dışındaki bütün besinleri ret ediyor. Suyu da içtikten kısa süre sonra kusuyor 
Acilden tahlil yapıldı ve doktor augumentin 400lül antibiyotik başladı.Ateşi yükselince 40,41  civarı seyrediyor. Şurubu kustuğu için fitil veriyorum 1.5 tane ama o da ancak 2 saat idare ediyor.2 saat içinde tekrar çıkan yüksek ateş için ne yapmam gerekir? Teşhisimiz doğrumudur?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 00:12

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 04:15
Aug..400 kullanin.
Kusmasi cok olursa, Emedur100 fitil, gunde:2x1 verin.
ATESI DUSURMEYIN...

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 17:54
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Antibiyotiğe başladık.
Ateşi hala çok yüksek. Boğazı kıpkırmızı ve çok acıdığını söylüyor.
Bugün sadece 2 kere ateş düşürücü verdim. Şuan çok halsiz ve sürekli uyumak istiyor. Birde ateş yükseldiğinde kalbini gösterip "çok acıyor" diyor. Acaba yüksek ateş kalp çarpıntısı yaptığı için ağrı mı hissediyor ?

Bu arada bugün hiç kusmadı ama çok kötü ishal. Bu saate kadar en az 10 kere su gibi kaka yaptı.İshal için herhangi bir müdahale gerekir mi ?

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 19:21
Ben; WBC yuksek diye, Aug...in baslattim ama, demekki bogazi kirmizi filan DEGILMIS ve ates,WBC yuksekligi; ishale bagli imis. Antibiyotigi hemen kesin...
O doktor, neye dayanarak, Aug..in verdiki???
Bir kere daha ispatlandiki, bu Turk doktorlarina asla guvenmemek lazimmis. Kabahat bende!!..
Hicbir ilac vermeyin, sadece bol su/sivi teklif edin.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2015 Saat 20:17
Hocam ateşi önceki gece başladı. 
Dün ateşi bütün gün yüksek idi ve 3-4 kez kustu. (Sadece ateş düşürücü kullandık. Antibiyotiği  10da yani yatmadan önce ilk dozunu verip yatırdım.ishali ise bu sabah başladı.(ben antibiyotiğin dokunduğunu düşünmüştüm ilk olarak)
Normalde çok güçlü bir çocuktur ama bugün sürekli boğazım çok ağrıyor diye sızlandı. Bugün ben de ışık ile boğazına baktığımda gerçekten çok kızarmıştı boğazı.
Hala ateşi 39.5 civarı ,yarı baygın vaziyette boğazım acıyor diye sızlanıyor.
Bu durumda yine de bırakalım mı antibiyotiği?

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2015 Saat 17:21
 Son durum : Ateşi ara ara 39.5 oluyor ama ateşlenme arası uzadı. Yani 6-7 saatte yükseliyor ateş. 
Boğazım ağrıyor ve karnım ağrıyor diyor. Boğazında kızarıklık hala var ve ishali devam ediyor.Hiç bir şey yemediği için sürekli yatıyor. Ara sıra bir iki yudum su içiyor sadece.

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2015 Saat 18:48
En az; 3 gun Aug..tin alsin.

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 16:37
Merhaba hocam. Bugün hastalığımızın 5.ci günü.
Antibiyotik kullanmamıza rağmen ateşi 39un altına düşmüyor.
İshal olarak en son dün öğlen kaka yaptı. Bugün henüz hiç kaka yapmadı. Hiç bir şey yemiyor,sadece uyuyor ve ateşten dolayı sayıklıyor. Dudakları kuruyup çatlıyor ve kanıyor artık.

Bugün dayanamayıp kendi doktoruna götürdüm. Ateş 39.5du ve çok bitkindi. Hastanede serum takıp tahlil yaptılar.Boğaz üst damağa kadar kızarmış ve ağız içinde aft oluşmuş.Tahlil sonuç : 

Sonuca göre enfeksiyonun hala devam ettiğini söyledi doktor. Bugün ve yarın için novosef iğne verdi. Çarşamba ise farklı bir antibiyotiğe başlamamız için reçete verdi.
Reçetemiz : 

Şuan evdeyiz ve ateşi yine 39 oldu.
Durumumuzu değerlendirebilirmisiniz acaba?

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 19:27
Lokosit(WBC): 8.72 ve bunlar hala Antibiyotik, hemde igne olarak veriyorlar!!! Bunlar cidden, sasirmislar..
Sirf Grip teshis etmemek icin, bu sahtekarliklari yapiyorlar...
Bu doktor ya cidden cok cahil, yada sahtekarin onde gideni...
KACIN ve hicbir ilaci kullanmayin..

Butun gordukleriniz; Antibiyotiklerin yan etkileri.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 19:37
Hocam 5 gün önce ki tahlilde wbc 17 küsür idi. Şuan düşmüş olması antibiyotiğe mi bağlı peki?

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2015 Saat 19:45
En azindan; artik Antibiyotik (surup seklinde bile) gerekmedigini gosterir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat