Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bacakta morarma ve demir eksikligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50592
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 13:43

Konu: bacakta morarma ve demir eksikligi
Mesajı Yazan: Ramazcan
Konu: bacakta morarma ve demir eksikligi
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 00:30
Hocam merhabalar oncelikle iyiki sizi tanidim yazilarinizi okudukca yaptigimiz yanlislari hep goruyoruz kahroluyorum sorumvsu hocam 22 aylik bi oglum var 18 aylikken kan sayimi yapildi ferritin 7.9 hgb 11.7 cikti ferrum 1×10 verildi 3 kutu ama biz yerdegisikliklerinden dolayi 1 kutu anca bitirdik sizce kan sayimi simdi tekrar yaptiayim mi degerler nasil hocam birde bacaklarimizda morluklar var sadece on kisim alt ve uste olmak uzere olup geciyomu derseniz yeni farkettim bilmiyorum sizce neden hocam neye baktirayim bi kac yazinizda trombosit baktir demissiniz ama sormak istedim cunku uzuldum bayagi hem anemi hem morluk olunca korktum acikcasi birde hocam son olarak 1 kez bronsit 1 kez bronsiolit gecirdik sizin sayenizde bronsitte verilen ilaclari kullanmadim oncesinde tanimiyodum 2 kez gecirdigi icin de dikkat et tekrarlayabilir dedi dr bu ne kadar dogru hocam ne yapma lazim cunku inanin ustune cok titriyoruz normalde  Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 08:03
Kazik yemissiniz....
1- 22 aylik bir cocugun HGB degeri: 10.5-13.0g/dL araligindadir.. Sizi, Kan Sayiminda, HGB "eriskin" Referans araligi olan: 13.5-16.5g/dL kullanarak kandirmislar.
Bu sahtekarlik Turkiye'de cok yaygindir.. Sirf yok yere Demir ilaci verip, basinizi belaya sokmak istiyorlar. Cocuk kan degerleri farklidir. Yeni Doganin Kan Degerleri makalemi okuyun ve bir ciktisi alin, elinizde bulunsun..
2- Gecirdigini iddia ettiginiz, "Bronsiolit" lerin tamami hikaye idi

Titreyeceginize, once butun makalelerimi (Yazarlar kisminda), sonra Alt Forum yazilarini(Ilk sayfada) ve sonrada gunluk mailleri okuyun. .

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 09:35
Hocam sizi taniyali inanin okuyorum bu sayede oglumu gereksiz yere bir rontgen peditus ventolin ve kan sayimi yapilmadan verilen iki antibiyotikten kurtardik Hocam Hgb normal demissiniz makalenizide okudum  peki FERRiTiN 7.9 degeri icin ne dusunuyosunuz  bu deger icin kan depolari bosalmis dediler birde hocam Bacak Morarmasi icin fikriniz nedir dun cvplarinizi okudunlm morarmalarda genelde kan sayimi trombositten bahsetmissiniz biz nasil yol izleyelim hocam Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 18:32
Ayni SAHTEKARLIK... Eriskin, "Referans Degerleri" kullanilmis..O yuzden o makaleyi okuyun ve ciktisi alin dedim...
6ay-15 yas arasi, Ferritin: 7-140ng/mL araligindadir.

Ayrica da, Ferritin, "Depo demiri" degildir. Vucutta: Barsak-Karaciger-Dalak-Kemik iligi arasinda, Demir tasiyan bir Proteindir...
Bir daha boyle salakca laf eden olursa, Vucuttaki Demir'in:
%70 Eritrosit (Alyuvar) icindeki Hemoglobin'de.
%14 Ferritin'de oldugunu soyleyin..

Bu SAHTEKARLIK, tamamen HGB'si normal olan yani Anemisi olmayan cocuklara Demir baslayabilmek icin yapilan bir sahtekarliktir..

Demir elementi, serbest halde(ilac olarak alinmis sekli) iken, mikroplar tarafindan rahatca kullanilabilir ve butun atesli hastaliklar cok agir seyreder.. Dikkat edin, Demir ilaci alanlar, hic Hastanelerden cikamazlar..
Demir elementi; mikroplar icin, "Buyume Hormonu" gibi etki eder.
Bu sebeple, Mikrobiyoloji'de, butun "besiyerlerinde", kan (Kanli Agar veya Cukulata Agar seklinde) mevcuttur.
Bu sebeple, vucudumuz bu keriz doktorlardan daha akilli oldugundan, Enfeksiyon esnasinda, Demiri depolara ceker, nisbi bir Anemi olusur ve Ferritin degeri duser..

Bunlari bilmiyorlarmi??? Domuz gibi biliyorlar ama paranin gozu korolsun.

Diyelimki, morarmasi; Trombosit dusuklugunden.. Ne yapacaksiniz?? ITP bile olsa, kendiliginden duzelir.
Bakin bakalim; Kan sayiminda; Trombosit(PLT) degeri kac?? Siz once bir PLT degerini yazinki ben daha kesin konusayim..

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 02:43
Hocam plt degeri 430 sizce nasil  birde hocam kusura bakmazsaniz bir sualim daha var oglumun dunden beridir burnu akiyor balgam var geniz akintisi oluyo grip icin soylediklerinizi uyguluyorum hocam evde soguk buhar makinesi var kullansak sakincalimi yada gereklimi degerli vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim hocamSmile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 19:48
1-PLT degeri; normal, muhim bir sey yok.
2- Grip geciriyor.. Sicak su buhari daha iyi gelir. Bir tencereye, kaynar su koyun ve elinin erisemeyecegi bir mesafeye yerlestirip, cocukla birlikte carsafin altinda tutun. Eski mailleri okuyun.
Soguk buhar, Astim, Bronsit gibi nadir durumlarda kullanilir... Ama orasi Turkiye, her oksurene Astim dendigi icin size de o pahali aleti kakalamislar.

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 23:16
Hocam sagolun korkmustum morluklardan insan evladi olunca hep diken ustunde
Biliyorum cok soru sordum hocam ama sormazsam rahat edemicm bugun oglumda cigerlerinde ara ara hirilti duydum elimle hissediyorum bazen duyuluyo bazen duyulmuyo sadece grip icin dediklerinizi uyguluyorum fakat kisin her grip olusunda oluyo bu hirilti gecen senede oyleydi neden boyle hocam bir krup bir bronsit gecirdik korkuyorum ondan saygilar Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2015 Saat 08:43
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2015 Saat 21:30
Hocam  bugun hastanali 4 gun oldu fakat iyiye gidecegine daha kotulesti bugun ates basladi iki kez balgamli kustu rengide tuhafti yesildi  birde iki gundur sadece emiyo istahsiz kakamizda yapiskanli ve rengi bir tuhaf kulagini gosteriyor arada 23 aylik hocam grip icin dediklerinizi yapiyorum fakat buhar yapamiyoruz agliyor kaciyor birde hocam bronsit gecirdigimizden korkuyorum yine baskilarda olunca ilac niye vermiyosun yine hastanelik olursun filan diye insan dahada yipraniyor neden iyilesecegimize boyle olduk hocam birde serum fizyolojik ve deniz suyu arasinda bi fark var mi cevabiniz icin simdiden tesekkurler hocamBig smile Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2015 Saat 22:40
O "vermeyin" dedigim ilaclari vermediginiz surece, hastanelik olmazsiniz... Verirseniz, 3. Safhada, hastanelik olursunuz. Bu safhalari iyi ogrenin.
Deniz suyu; Serum fiz'den daha fazla tuzludur.

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 00:59
Biliyorum hocam cok soru sordumama son olarak merak ettim kusura bakmayin oglumun bas kismi atesli sadece su an bolgesel ates neden oluyor birde hocam soguktan hasta olunmaz dediginizi biliyorum bu ictiklerimiz icinde gecerlimi cunku ogluma soguk icecekte icirildi karsi cikmama ragmen  Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 03:51
Icsin, saglam iken hicbir sey olmaz... Hasta iken, direncini dusurur ve mevcut hastaligin derecesi artar.. Yoksa, soguk icti diye durup dururken hasta olunmaz.

Ates ile ugrasmayin, "Ates" ile ilgili:Makale, Alt Forum ve gunluk mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 04:56
Cok sagolun hocam iyi calismalarSmile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 15:41
Dr.Bey yeni durumlar olustukca danismak istiyorum kusura bakmayin cunku tayin nedeniyle karsdayiz cocugu bosyere hastahanede suruklemek istemiyorum malum buralar cok yogun calisiyo ozel hast yok o yuzden kusura bakmazsaniz size danisiyorumki bazi durumlar varsada gec kalmis olmamak icin hastanalali 6 gun oldu aksam ateslenmisti ilk kez oglum hocam 41 buldu ates hic birsey vermedim uyumadim takip ettim sabaha karsi 5 e kadar surdu atesi ben bir sure yatinca esim paranox s yapmis bir tane atesi dusmus bu konuda catidma icindeyiz birde dun iki kez gunduz balgamli kustu gece emerek uyurken uykudan uyanip sut kustu bir kez bugunde hocam oglumun kakasinda beyaz lifler gordum ve rengi bayagi acik renktiv afedersiniz gazida cok kokulu agizda koku yok dilindeki pasi anlayamiyorum yalniz hocam emdigi icin dil beyaz hala istahsiz oksuruk kesildi burun tikanikligi devam bazen akiyor kan testi yapmaya korkuyorum hocam gecen yil burda oglumu krup diye hastanede yatirdilar delik desik ettiler damar yolu bulamadilar odem bile kaldi 1 ay ozel bir yerde yok gidip direkt kan tahlili yaptirsam parmaktan alip bakamazlar mi hocam saglik ocaginda filan yada onereceginiz baska birsey varmi kaka niye boyle kac gun surer hastalik tekradlrdan sagolun hocam    Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 02:47
Yazilarimi okumus olsa idiniz bu kadar uzulmezdiniz..
Kac defa anlattim... Agizda pis bir koku yoksa ve dilinin ustunde, kirli bir pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmiyor demektir.
Sakin; ne doktora gidin, nede ilac verin.. Atesini bile dusurmeyin. O kadar anlattim.

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 14:39
Ne deseniz haklisiniz hocam yazilarinizi okuyorum not aliyorum o nedenle dr goturmedim eskiden olsa hemen giderdik iyiki varsiniz bizleri bilinclendiriyosunuz yaklasik 24 yil once bademcik ve geniz ameliyati olmus biriyim sizin yazilarinizi okudukca bos yere oldugumu goruyorum iste biz o nesilin cocuklariyiz insallah evlatlarimiz dahada bilincli olur vr daha iyi sartlarda yasarlarSmile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 19:34
Sizinkisi de bir seymi???
1960-1980 yillari arasinda, Sisli-Nisantasi gibi zengin muhitlerde, Safra keseli eriskin kalmamisti...

Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 22:06
Aglanacak halimize guluyoruz hocam ne diyeyim bolge gelmis ama insallah boyle gitmez kolay gelsin hocamSmile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2015 Saat 11:59
 Hocam rahatsiz ediyorum kusura bakmayin fakat bilirkisiden duymak insani rahatlatiyor hocam oglum grip atlatmisti 1 gun atesi olmustu sadece istahsizlik devam ediyodu dun ishal olduk 7 kere yapti geceden beride atesi var ara ara gelip giden 38.5 kadar geldi bisey vrmedim fakat kulaklarina dikkat ettim afedersiniz sari pislik vardi akmis gibi iki taraftada birde su dilde pas olayini pek anlayamiyorum emdigi icin ama normalde beyaz olan dil ustunde biraz sarilik gordum koku sanki aclik kokusu gibi fazla yemediginden asiri pis bir koku degil burun tek tarafli tikali gibi birde bugun kaka bir kez yapti tuhaf bir renkti acik gri gibi mubalaga etmek gibi olmasin  dr gitmek istemiyorum ama yanlis bisey yapmaktanda korkuyorum bu siralar herseyi disliyor disinden olmaz dediginizi biliyorum sizce neden hocam bu hali iki gundur birde olduki bakteriyel enfeksiyonu bilemedik biz antibiyotik kullanmadik mi ne olur sonucu Resim yukledim hocam durmadığı için ıyı cekemedim normalde emdiği için dile hep beyaz bugun sanki sarılık var dilde oğlum 23 aylık bu arada hocam şimdiden teşekkürler

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2015 Saat 13:52

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2015 Saat 19:05
Bir tedbir: Bactrim surup, gunde:2x1 olcek(5ml) baslayin ve 5 gun verin.

Mesaj Tarihi: 16 Eki 2015 Saat 23:04
Hocam bactrim bugun 21:30 verdim fakat hemen kustu cikardi ilaci doz asimi olur diye tekrar vermedim atesimiz 40.5 buldu mecbur dolven verdim bactrimi kustugu icin fayda etmismidir hocam  Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2015 Saat 03:26
zaten hemen 1 kasikda tesir eder diye bir sey yok.
Yarin atesi olmazsa, hic baslamayin.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 23:36
Hocam kusura bakmayin rahatsiz ediyorum tavsiyenizle bactrim aldik kullandim 5 gun fakar dun oglum bayagi kotu oldu hastanalali 20 gune yaklasti nerdeyse dun hiriltili ve hizli nefes  asiri oksurukle dr gittik dr bogazlari kizarik dedi cok dolmus balgamla dedi birde tayinden dolayi karsdayiz buranin havasi kuru oldugundan krup ve usye ilk yilda olabailir dedi krup olmustu daha once simdide usye oldu manocef srp2*3/4 asist srp 3/1polivit srp 1*1 ve maflor sase verdi antibiyotik ve vitamin srbunu veriyorum cunku 15 gundur bisey yemiyo sadece emiyo asisti vermiyorum yazilarinizi okudum mafloruda ishal degil zaten aksamina acile gitmistik nefesi cok hizli almaya baslayinca ki ilaclarida kullanmamistim daha hava verdiler biraz iyi geldi kusuyor surekli balgamli ilac vermek istemiyordum bu kadar direndim ama sonuc yine antibiyotik vicks verdi eczaci ama onuda dr kullanmayin dedi ne yapcagimizi artik sasiriyorum kan tahlili yapin dedim yapmiyolar hocam  Smile

-------------
Aybarsın Annesi

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 08:16
Ne diyebilirimki!!! O kadar anlatiyorum, bir faydasi olmuyor. Okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat