İdrar kaçırma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50596
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 00:34
Konu: İdrar kaçırma
Mesajı Yazan: mrydnzge
Konu: İdrar kaçırma
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 17:55
Hocam oğlum 31 aylık (13.5 kilo 92 cm) kreşe gidiyor.2-3 gündür kresten arıyorlar tuvalete gidince idrarini yapıyormuş.kalktiktan sonra damla damla tekrar kaciriyormus. Enfeksiyon mu var acaba baktırin diyorlar ama sizin yazılariniza göre erkek çocuğundan iye olmaz diyorsunuz.idrar yaptıktan sonra bu damla damla gelmesinin sebebi ne olabilir. Evde hiç öyle bir durumla karşılaşmadım hocam ben sadece kreste oluyormuş. Bir sıkıntı olsa evde de olmaz mı. Bide hocam size daha önce de bel ağrısı olduğundan bahsetmiştim hatırlarsanız kan tahlilleri ne falan bakılmisti lösemi şüphesi yok demistiniz röntgen ultrason çekildi bir sorun goremediler.siz de kurcalamayin cocukta bir sey yok demistiniz.hala ara ara belim agriyor diyor şimdi bu idrar sıkıntısi da çıkınca içime tekrar dan kurt düştü acaba omurilikte bir sıkıntı var da mesane kontrolü yapamıyor mu diye bunların dışında cocukta ateş iştahsızlık halsizlik falan gibi hiçbir şikayet yok hocam.bel agrisi da sürekli değil sadece belim agriyor diyor sonra o anda ne yapiyorsa yaptığı ise devam ediyor.bazen 2 gun ust uste soyluyor bazen 4 -5 gun hic belim agriyor falan demiyor yani surekli bir agri yok.ne yapalım hocam mr falan mı çektirmek lazim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 19:06
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 19:08
Bacağında böyle morluklar oluşmuş hocam.psikolojim bozuldu çocuğun vücudunda sürekli bişeyler arıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 19:14
Bunlarda 20 gün önceki kan sonuclari
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 19:42
Kan tahlili; yasina gore normal.. Eriskin "Referans Degerleri" kullandiklari icin boyle anormal sonuclar cikiyor. Bu SAHTEKARLIGI kasten, isi uzatmak icin, sizleri esir almak icin yaparlar, KACIN ORADAN.
Cocukta, bir sey yok...
Idrar kacirma ile, bel agrisinin bir alakasi yok. 4 yas bitene kadar, cocuklarda cis problemleri olabilir. 4 yasindan sonra olursa, konusuruz.
Aferin; IYE kazigini yememissiniz..
|
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2015 Saat 19:57
Hocam bu tahliller 20 gün öncesinin tekrarlamak gerekir mi.bu sonuçlara göre bacaklarda ki morluklar önemsiz diyebilirmiyiz. Usg de cekilmisti dalak buyuklugu falan normaldi.Bel ağrısı da olunca lösemi veya omurilik tümörü gibi durumlar olabilir mi diye çok korkuyorum.ortapedi doktoru kesin sonuç için mr gerekli ama su durumda mr i gerekli görmüyorum dedi bel ağrısı icin
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 05:35
Paraniz coksa; onlari dinleyin.
Akliniz varsa beni dinleyin.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 07:33
Hocam tabi ki sizi dinliyorum size sormadan bişey yaptırmam zaten ama insan anne olunca herseyden endişe duyuyor.siz bişey yok diyorsanız size güveniyorum tabi ki.bu morluklar bel ağrısı idrar problemi üst üste gelince endişelendim. rahat olabilirmiyim artık hocam
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 18:37
Ciddi hastaliklar; DAIMA, zaman icinde, daha belirgin hale gelirler, arazlar artar. Artma-tekrarlama yoksa, onemli degildir.
Ayricada; Losemi olsa, "Kan sayimindan" belli olurdu.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 19:36
Anladim hocam sağolun.doktor bel ağrısı devam ederse tekrar kan sayımı yapalım demişti.20 gün oldu kan sayımı yapalım 20 günde hemen bişeyler değişir mi hocam. Bel ağrısını tekrarlayan bir Araz olarak sayabilirmiyiz hocam 3-4 gün bişey söylemiyor sonra 2 gün üst üste belim agriyor diyor sonra gene 2 -3 gün bişey yok.yaklaşık 1.5 aydır durum böyle.günlük aktivitelerine devam ediyor bir sıkıntısi yok onun haricinde.bel agrisi da anlık devamli değil.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 19:47
Hareketlerine dikkat etsin. Ya cok yukseklerden atliyor, veya artistik hareketler yapiyor..,. Bir agzini arayin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2015 Saat 19:09
Hocam öyle çok hareketli bir çocuk değil ama kreste neler yapıyor bilemiyorum.yalnız son 3-4 seferdir dikkatimi çeken bişey var.belim agriyor dedikten sonra veya belini tuttuktan sonra kakam geldi diyor ve tuvalete gidip kakasini yapıyor.acaba diyorum tuvaleti geldiği veya gazı olduğu zaman ki baskıyı bel ağrısı olarak mı hissediyor.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2015 Saat 20:29
Olabilir. Onemli bir sey olmadigi kesin.
|
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2015 Saat 23:02
Hocam oğlum cisini kaçırmaya devam ediyor.32 aylık. Ama sadece kreste oluyor bu durum evde ve gece kesinlikle çiş kaçırma olmuyor.bir hastalık olsa evde de kaçırma si gerekmez mi.öğretmeni diğer cocuklarda bu kadar kaçırma olmuyor deyince üzülüyorum. Acaba bu altıni kaçırma olayının yalnızca kreşte olması psikolojik mi
|
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 03:30
4 yasindan sonra, "mesele"dir..
|
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2015 Saat 18:52
Hocam kusura bakmayın sizi cok meşgul ediyorum ama tekrar bişey danışmak istiyorum. Şimdi bizde ki idrar kaçırma olayı söyle kreste tuvaletim geldi deyip tuvalete gidiyormuş orda cisini yapıyormuş buraya kadar sorun yok fakat aradan 5-10 dakika geçtikten sonra damla damla altına kaçırıp altını islatiyormuş.günde 2 veya 3 sefer böyle oluyormuş hocam.Bide suyu da fazla iciyormuş. Ben de öğretmenin anlattıklarını size aktarıyorum çünkü evde böyle bir sorunumuz yok sadece kreste oluyor.erkek cocukta iye olmaz diyorsunuz ultrason da cekilmisti böbrek te de sorun yok.acaba mesane ile ilgili birsey olabilir mi mesane yi tam bosaltamiyor mu? Yada seker hastaligi falan olabilir mi.Tum bu anlattiklarimin sadece kreste olmasi da beni ayrica dusunduruyor bir hastalik durumu olsa ev kres farkeder mi her yerde olur diye dusunuyorum.şimdi tüm bunlar 4 yaşından önce önemsiz mi yoksa yapılması gereken bişey var mi
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 02:55
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 07:21
Hocam eski mailleri okudum ama bu tarz bir soru göremedim kusura bakmayin o yuzden tekrar sordum.4 yaşından önce sorun değil demişsiniz cocuklarda çiş problemleri için. Bu yorum bizim içinde geçerli mi
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2015 Saat 18:56
4 yasindan kucuk ise, evet, gecerli
|
|