Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50606
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 15:19

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: Syda
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 17:32
Merhaba Kadir Bey
11 aylık 10 kilo 75,5 cm oğlum dün gece ateşlendi. Bununla birlikte burunda tıkanıklık, su gibi akıntı, birazda öksürük vardı. Gece boyunca serum fizyoloji verdim. Sabah ateşi huzursuzlukla birlikte 39 derece olunca 1 çay kaşığı cal..verdim. Sonra doktorumuza gittik. Boğazında kırmızı kabarcıklar olduğunu bu yüzden kan tahliline gerek görmeyip boğaz kültürü aldı. Doktorda ateşi devam edince orda 1 kaşık do..şurup verdi. Boğazındaki kabarcıklar için afta...ve piral...ateşi içinde dönüşümlü olarak cal..ve ibu..şurup kullanmamızı söyledi. Ne yapmalıyım😞 1 yaşından küçük olduğu için bal ve limon vermemde bir sakınca var mı

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 19:41
1- Grip geciriyor... Siz hic Turk doktorlarinin;Grip teshis ettiklerini gordunuzmu??
Her hastaya: "- . Boğazında kırmızı kabarcıklar olduğunu bu yüzden kan tahliline gerek görmeyip boğaz kültürü aldı-" derler..
Kasten Kan sayimini yaptirmiyor, zira Bogaz Kulturlerinde, soytariulik yapmak cok kolaydir.

2- Calpol ve Ibufen'i donusumlu olarak vermekten korkmuyorsunuz, ama "Bal-limondan" korkuyorsunuz!! Ne diyeyim!!!

10 kilo bir cocuk; donusunlu olarak, ( 4 saatte bir dahi verilse)Calpol ve Ibufen verildiginde, 3 defa Calpol ve 3 defa ibufen almis olur.

Bu kiloda bir cocuk, en fazlka;Calpol,3x1 olcek, Ibufen'i; 2x1 olcek alabilir.
Siz; ben Gripler icin ne anlatiyorsam onu yapin..
Ayrida bal hikayesi tamamen uydurmadir, ilgili makaleyi okuyun. Bu dedikodu; "- Yeni dogan bebeklere bal verilmez" diye basladi, 3 ay oldu, 6 ay oldu, bakiyorum simdi 1 yas olmus!! Hadi bakalim, acik arttirma kac yasa kadar cikacak!!

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2015 Saat 23:16
Yazmayı unutmusum kadir bey doktor sag kulagında da bişey var dedi. Aşırı huzursuz katıla katıla ağlıyor. Kulak ağrısından mı bu kadar ağlıyor 5 dk sakinleşiyor sonra tekrar başlıyor ne yapabilirim 

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2015 Saat 02:24
Hemen; Iliadin DAMLA baslayin... Gunde:2x2'ser damla her iki BURUN deliklerine, yatar vaziyette iken damlatin, hemen kalkmasin.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2015 Saat 19:24
Kadir Bey teşekkur ederim. Dediginiz gibi damlaya başladım. Limon ve bal verdim. Omzuna da cold mix damlatıyorum. Gece 11 ibufen verdim geceyi rahat geçirdik. Sabah tekrar katılarak ağlayınca ibufeni tekrar verdim. Öğlen emzirdikten sonra baya balgamlı olarak kustu sonra keyfi yerine geldi. 2 defa kaka yaptı biri poposunda top seklinde kalmisti digeride normal kivamda bezi doldurmustu. Herşey normal değil mi?

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2015 Saat 19:31
Aynen devam edin.
Zaten, benim usulde 2-3 Grip tedavi ettiginizde, benim kadar ustalasacaksiniz,.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2015 Saat 19:35
İnşallah Kadir Bey tekrar teşekkür ederim. İlk bebeğim olduğu icin bazen panik oluyorum. Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat