Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip Aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50640
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 21:31

Konu: Grip Aşısı
Mesajı Yazan: Ayışığı81
Konu: Grip Aşısı
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2015 Saat 14:42

İyi günler Kadir Hocam. Oğlum 53 aylık ilk defa grip aşısı yaptıracağım. Eski msj.larınızı okudum.  Fularix Tetra 0,5 ml bir doz yaptırıp kas içine,  1 ay sonra tekrar 0,5 ml 2.dozu yaptıracam. Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?

Bir de merak ettiğim bir şey var hocam. Şimdi bu aşı belirli virüslere ağır hastalık yapanlara karşı koruyor ya bildiğim kadarıyla. Sonuçta her virüse karşı aşılayamıyorlar. Peki aşıyı yaptırdığımızda diğer virüslerden kaynaklı gripleri, aksırmaları tıksırmaları en azından daha hafif geçirmesine bir faydası  oluyor mu grip aşısının?   Çok teşekkürler ….i yiki , iyiki,  iyiki varsınız!!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: nilaysarisaman
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2015 Saat 16:16
(ikinci planda beni de cevaplarsanız sevinirim, 5 yaşındaki kızım ilk defa olacak bir ay ara ile yarımşar doz mu? bir ay ara ile tam doz tam doz mu anlayamadım,her yazıyı okudum,kızmayın teşekkürler)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2015 Saat 19:53
ilk defa asi olacaklarin, tam veya yarim doz olmasi cok muhim degildir. 4 yasindan kucuklerde, tam doz biraz sikinti yaratabilir o kadar.

Asi virusu haricindeki Influenza Gripleri, zaten hafif seyrediyorlar..
FAKAT: Influenza grububu haricinde olup (RSV, Coxsackie ve Rhinovirus gibi), asisi da olmayanlar agir hastalik yapabilir, onunda simdilik bir caresi yok..
Eski mailleri okuyun. Cok tekrar oluyor.

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2015 Saat 23:43
Hocam bende konuyla alakalı olarak annem için sormak istiyordum...50 yaşında tansiyon hastası hergün ilaçı var İçmesi gereken ve sakinleştirici ilacı da var..bu durumda iken Grip aşısı yaptırabilir mi?  bir sakıncası yoktur değilmi?
Cok tesekkurler..

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2015 Saat 08:05
Yapilabilir.

Mesajı Yazan: nilcey
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2015 Saat 14:18
Hocam ben de 2010 Eylul dogumlu kizim icin ilk defa asi yapilacak esimi ikna edemiyorum. Kendisi yensin ne gerek var diyor. Zaten hepsine karsi korumayacak diyor. Eczanede ayni seyleri soylediginden hala asi olamadik. 2 doz olmasi sartmi. 1 tam doz olsa. 

Mesaj Tarihi: 11 Eki 2015 Saat 20:36
Kitap, OYLE DIYOR!!! Keyfi bilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat