|
Merhaba hocam, oğlumun yüzünde göz çevresi civarında elmacık kemiğine doğru ton açıklığı oluştu. Daha önce de karnında farketmiştim ama sizin bilgileriniz ışığında depigmente nevus olduğunu düşündüğüm için önemsememiştim. Vitiligonun da çok görüldüğü bir bölge ( göz çevresi) olduğundan çok huzursuzum.
İkisi arasındaki farkları nasıl anlayabiliriz, örneğin vitiligo ortaya ilk çıktığında hemen bariz beyazlık olmalı mı, yoksa yavaş yavaşta gelişebilir mi (önce bir ton sonra iki ton .... Fark gibi)?
Tatilden döneli bir ay oldu, şimdi çıkması depigmente ye uyuyor mu?
Ayrıca biri doğuştan olmak üzere, 7 tane cafe au lait lekeleri var, ilk 6 ayda çıktılar, şimdi oğlum 3 yaşında. Bunun için de o zaman nf1 gen analizi yaptırdık, sonuç negatifti, bir de ailemde de var bu lekelerden.
Bu iki pigmentasyonla ilgili durumumuzu değerlendirebilir misiniz hocam? İkisinin de olması bir anlam içeriyor mu?
Daha önce yazdıklarınızdan biliyorum, sizin tabirinizle" mala davara bir zararı yok" ama çocuklar için çok büyük eziklik yapıyor bu vitiligo, bunun için çok üzülüyorum hocam, uykularım kaçıyor..
Çok teşekkürler!
|