Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

el ayak ağız hastalığı mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50805
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 01:11

Konu: el ayak ağız hastalığı mı?
Mesajı Yazan: nazlıgüneş
Konu: el ayak ağız hastalığı mı?
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 13:30
Hocam merhaba kızım 26 aylık 2 aydır kreşe gidiyor. 2 aydır da neredeyse her gün hasta. Dun akşam da biraz ateşi vardı gece çok huysuzlandi pek iyi uyumadı doğru dürüst. sabah elinde ayağında sırtında ve karında bu döküntüleri gördük. Doktora gittik el ayak ağız hastalığı olduğunu söyledi. Teşhis doğru mu hocam cevabınız için şimdiden teşekkürler resimleri de gönderiyorum.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 13:39

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 13:43

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 13:47

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 13:50

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2015 Saat 18:52
Teshis yanlis ama bir onemi yok, zira: El,Ayak&Agiz hastaligi, avuc iclerinde, ayak tabanlarinda dokuntu yapar ve tedavisi yoktur, kendiliginden gecer.
Sizdeki de; viral bir dokuntu olup, kendiliginden, ilacsiz gececek..

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 13:35

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 13:38

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 13:43
Hocam merhaba. Bugün 3. Gün el ve kollarındaki döküntüler bu hale geldi şu toplamış gibi görünüyorlar. Vücudun diğer bölgelerindekiler azaldı. Keyfi yerinde ateşi yok sizce yapılacak bişey var mı. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 18:56
Bu sekilde seyreden, 30'a yakin dokuntulu hastalik vardir. Cogu viral olup kesin tani, ifrazat sivisinin, "Elektron mikroskobunda" incelenmesi ile konulabiliyor..
Turkiye'de, Tip Fakultelerinde Elektron mikroskobu varmi? Bilmiyorum, zaten olsa da, calistirabilirler mi? Orasida mechul.
Birsey yapmayin, cogu zaten kendiliginden iyilesiyor.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 09:46
Hocam merhaba yeni sayfa açmak istemedim kızımın durumu iyi dokuntuler koyulaştı soyuluyor su an fakat bas parmagında tırnak etrafında soyulma oldu diğer parmaklarında yok yalnız ayak parmaklarının tabanında deri sertleşmiş gibi kızıl geçirmiş olamaz değilmi hocam. Kreşe gidiyor 26 aylık ateşi olmadı sadece biraz sıcak olmuştu ağızda kötü koku dilde pas tabakasıda yoktu ilk gün iştahsızlık oldu sonra oda düzeldi kusma ishal bulantı olmadı. Hocam doktorada gitmiştik boğazına bakmıştı herhalde görürdü değilmi hocam. Bu döküntü normal mi hocam.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 14:42

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 14:45

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 18:29
Kizil'a bagli "deri soyulmasi" degil...
Dar ayakkabi veya uzun sureli ayakkabi giymekle olur.
Bir sey gerekmez, derisi degistiginde, tamamen normale donecek.
Her banyonun sonunda, kese-lif ile surterek o olu derileri dokun.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2015 Saat 12:48
  Merhaba hocam, bu sabah da elinin baş parmağında aynı ayak baş parmağındakine benzer bi soyulma gördük, diğer parmaklarda da sanki bi kabarma var gibi. Bunlar bu geçirdiğimiz hastalıkla mı ilgili yoksa başka bir sebebi mi var hocam.  cevaplarınız ve sabrınız için çok teşekkürler.  resmini de gönderiyorum hocam.  

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2015 Saat 12:52

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2015 Saat 18:00
Bazi yuksek atesle seyreden hastaliklarda, iyi beslenememe durumlarinda, sac uzamasinda durma, tirnaklarda incelme ve deride bu sekilde dokulmelerde olabiliyor, bir onemleri yoktur, cocuk(veya sahis) normal duzenine girdikten sonra hepsi duzeliyor.

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 10:23

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 10:26

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 11:00
 Hocam merhaba hastalığına bağlı döküntülerin hepsi geçti ancak bu parmaklarındaki soyulmalar bu şekilde bütün parmak uçlarına yayıldı, geçmesini bekleyelim mi başka herhangi bişey yoktur değil mi? 

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 23:20
Hepsi kendiliginden dokulecekler.. Bir sey yapmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat