Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Röntgen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50818
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 12:36

Konu: Röntgen
Mesajı Yazan: Yagmurum
Konu: Röntgen
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2015 Saat 21:04
Merhabalar. Bebeğim 40 küsür günlükken İstanbul'da bir hastahane de radyoloji bölümünde kalça geriliğim teşhisi konuldu. Daha sonra 2 aylıkken Ankara'da iyi bir hastahaneye götürdüm. Bu sefer ortopedi bölümüne gittik. Orada hiç birşey olmadığı söylendi. Eski sonuçları ortopedi doktoruna gösterdiğim zaman önemsiz birşey zaten demişti. Benim aklıma acaba önemsiz oldığı için gerilik olduğınu söylememiş olabilir mi diye geliyor. Bebeğim halam tarafımdan ayak üstüne bastırıldı ve siz gerilik varken bastırılırsa kalçanın çıkabileceğini yazmışsınız. Bende sizin yazdıklarını okuyarak bebeğimin bacaklarını 90 derece kaldırıp 180 derece yana yatırmaya çalıştım. Yanlara açılıyor ama tam yere değdiremedim çünkü ağladı ve çok korktum. Tekrar kalça usg için gittik ve 4 aylık olduğu için bakamayacaklarını röntgen çektireceklerini söylediler ama ben yaptırmadım çok küçük henüz:( ne yapalım doktor bey? Röntgen çektirelim mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2015 Saat 23:25
Ankara'daki doktor, kibarligindan oyle demis.. basindan beri hicbir seyi yok...
Cinsiyetini yazmamissiniz.... Erkeklerde zaten "Kalca Cikigi" son derecede nadirdir.

Niye Ankaradaki Ortopedi doktoruna inanmiyorsunuz??

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 00:08
Bebeğim kız. İnanıyorum fakat çok evhamlı olduğumu gördüğü için sanki gerilik olduğunu söylemedi gibi hissediyorum. Eski sonuçları gösterdiğimde zaten çok ufak sorun çıkan sonuç bebeğinizin hiç birşeyi yok tekrar göstermenize gerek yok dedi. Bende demekki 1 haftada gerilik olması gereken duruma gelmiş dedim. Doktor da 1 haftada düzelemeyeceğini bebeğinizin sorunu yok dedi. İstanbul'da ki doktoruma Ankara'da yaptırdığımızı sonuçların iyi olduğunu söyledim ama tekrar yaptıralım kesin sonuca varalım olmazsa röntgen çektireceğimizi söyledi. Bemde bunun üzerine röntgen için bebek çok ufak zararı yok mudur dediö ve aldığım cevap aynen şöyle. Gripli hastalarıma dahi ciğer röntgeni çektiriyorum hiçbir sakıncası yoktur dedi ve ben hemen oradan tamam deyip kaçtım. Her gittiğimde hastalarına antibiyotik yazdığını duyuyorum. Hasta varken giren girene zaten. Sarılıktan dolayıda bizi çok yıprattı. 2 gün hastahanede yatırrtı. İye den dolayı düşmediğini söyleyip 10 gün antibiyotik kullandırttı ve ben bunların hepsinin yanlış tedavi olduğunu sizi bulduktan sonra öğrendim. Kalçası için mecburi gittim ve bir daha asla gitmeyecğim. Yani diyorsunuz ki röntgene veya usg ye gerek yok öyle mi doktor bey? Endişelenmeli miyim? Halam ayaklarına bastırdığı için sürekli kalçasının çıkmış olabileceğini düşünüyorum ve saatler azap oluyor:/

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 00:14
Sarılıktan dolayı kullandırttığı mamalarda cabası tabii...

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 08:19
Mamalar ile, SARILIK MI TEDAVI EDIYOR!!!! Pes dogrusu, sarlatanligin, sahtekarligin bu derecesine, sapka cikarilir!!!

Kalca cikigi olmayan bir bebegi isterseniz, zorla bastirin, genede "Kalca cikigi" yapamazsiniz...

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 14:01
Teşekkürler Kadir bey. Kalça gelişim geriliği söz konusu ama. Doktor yok dediyse yoktur inanmaktan başka çarem yok. Yoksa böyle önemli bir konuda bana söylememezlik yapmaz sanırım... Bebeğim dün ateşlendi fakat burun tıkanıklığı öksürük vs yok. Griplerde sonradan çıkabiliyor mu bu arazlar?

Mesaj Tarihi: 22 Eki 2015 Saat 19:14
Griplerin cinsine gore degisir. Bazilarinda, dogrudan oksuruk ile baslar.
Anlamanin en emin yolu; bir "Kan Sayimi" yaptirip, WBC degerine bakmaktir. Dusuk ise, Viral enfeksiyon demektir.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 00:14
Kızım 4 aylık. 1 hafta önce doktora götürmüştük yine. Orada hasta çocuklar vardı. 3 gündür halsiz gibiydi ama keyfi yerindeydi. Dün gece 38 e kadar ateşi çıktı ve sesi az kalın gibiydi ama bazen eski haline dönüyor. Bugün ateşi 37.5 r kadar çıktı ve sürekli mızmızdı. Akşamdan sonra keyfi biraz yerine geldi fakat şuan tekrar mıxmızlanmaya başladı. Gözaltları kırmızı oldu. Kızarmış yani. Sizce kan aldırmaya gerek var mıdır? Ağız kokusu yok. Dili hafif beyaz ama aylardır bi gidip bi geliyor beyazlık. O da çokkk az bir beyazlık. Eğer gerek görmüyorsanız veya bir kaç gün takip etmemizi öneriyorsanız kızımın canını boş yere yakmak istemiyorum. İştahıda gayet yerinde. Sadece çok mızmız ve ara ara kafası ve alnı ateş gibi oluyor ölçtüğümde ise en fazla 37.5 çıkıyor. Belkide gribi hafif atlatıyordur ama öksürüksüz burun akıntısız grip olur mu?:/

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 00:15
Ve çok halsiz ve bitkin ama Keyfi yerindeyken gayet hareketli

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 00:18
Bu arada doktor bey göz kapağının üstü ve altı beyaz duruyor. Kansızlık veya başka birşeyin belirtisi midir?

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 08:18
Gormeden bilemem. Herkezin; "beyazlik" anlayisi farklidir.

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 10:09
Anladım doktor bey. Resim atayım belki biraz yardımcı olur net olmasada. Bu arada gece çok iyiydi ateşlenmedi şuanda da gayet iyi. Neydi bu 1 günlük ateş keyifsizlik anlayamadım:) çok gerekmedikçe ve boy kilo kontrolü dışında doktora gitmeyecğm artık sayenizde.) Çok uzun oldu farkındayımm. İnsanın evladı söz konusu olunca herşeyi unutuyor:) Türkiyeye gelmeyi düşünmüyor musunuz?

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 10:15

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 19:51
Kansizlikla alakasi yok.
Atesli hastaliklar esnasinda, mikroplar faydalanmasin diye, vucut Demir elementini ve kanin fazlasini depolara ceker, nisbi bir "anemi" olusur. Enfeksiyon gecince duzelir.
Sizinkisi gibi; akca-pakca bebeklerde bu durum daha barizdir.
Bir sey yapmaniz gerekmiyor.

Ben burada cok rahatim, en azindan sokakta yururken asabim bozulmuyor, isiklarda bile karsidan karsiya gecerken hayati bir tehlike duymuyorum...

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 22:43
Bebeğimin gözleri bayadır böyle Kadir bey ve sürekli uyumak istiyor. Yani uyandıktan 1 veya 2 saat geçsin hatta bazen yarım saat geçsin hemen uyumak istiyor. Gözleride böyle olunca kansızlık olarak düşündüm. Haklısınız Türkiye de hele İstanbul da yaşamak oldukça zor. Arabalardan yayalara yol kalmıyor. Kaldırım da bile hayatlar kaybediliyor. Sonumuz hayr olsun inşaallh

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2015 Saat 22:58
Bariz beyaz doktor bey:( kansızlık değilse ne olabilir?

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2015 Saat 07:51
Vitiligo olabilir. Kurcalamayin.

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2015 Saat 10:57
Kurcalamayayım peki ama önemli birşey mi peki? Geçici mi neden olur:/

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat