GÖZDE ŞİŞLİK GRİP HİPOSPADİAS
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50865
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:40
Konu: GÖZDE ŞİŞLİK GRİP HİPOSPADİAS
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: GÖZDE ŞİŞLİK GRİP HİPOSPADİAS
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 10:26
Kadir Bey 23/02/2014 doğumlu oğlum 6 günden beri 39,9 a kadar yükselen ateşle grip geçiriyor. 2 kez tatlı kaşığı ile ibufen 2 kezde aynı ölçüde ayrı günlerde calpol verdik. Sizin grip için ballı limon burun damlası ılık buhar bunlarla cumartesi günü en son ateş yine 39,9 oldu ama ilaç vermeden pazar sabahını ettik. Cumartesi aksam idrar ve kan tahlili yaptırdık .Tabi bu arada dr muayene etti bronşit teşhisini koydu iğneyi ilacı yazdı. Kan wbc düşüktü ve hiçbirini almadık. 1 ay öncede hipospadias ameliyatı oldu.Şükür başarılı geçti.Ameliyat sonrasında enfeksiyonda olmadı idrar kültürü yapıldı. 45 gün olmasına rağmen hala çişini yaparken acıyor diye ağlıyor. Bu normalmi.Konudan konuya geçtim ama. Bu bir hafta boyunca son 4 gün gözüne sanki aniden birşey batıyormuş gibi gece uykudanda uyanarak gözlerini gösteriyor. Birde ameliyat öncesinde göz kapağında arpacık gibi birşey çıktı. Hala geçmedi. Bazen o şişlik morarıyor iyice belirginleşiyor bazen renksiz sadece kabarcık şeklinde. Elimi ellediğimde o şişlik oynar şekilde yağ bezesi gibi sert. Dr götürmedik kendi geçer dedik ağrısı falan yok diye. 2,5-3 ay olacak hala geçmedi.Göz içinde kızarıklık falan yok. Griple birlikte her iki gözünede sanki aniden birşey batıyor gibi gözlerini gösterip ağlıyor ama bu bir kaç dakika sürüyor gözlerini kapat diyorum hafif ovalıyorum rahatlıyor. Kan tahlili ve ilaçlarda ekte. Hipospadias için gözleri için ne önerirsiniz. Burun akıntısı koyulaştı aşırı öksürük var nefessiz kalırcasına boğazındaki yapış yapış olan akıntıyı çıkartmaya çalışıyor. http://i.hizliresim.com/gy9rlQ.jpg (KAN SAYIMI) http://i.hizliresim.com/zYJjQg.jpg (REÇETE)
------------- 77
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: duruecem
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 16:14
Benim oğlumda(7 ay 8 günlük) da sol alt göz kapağında arpacık var.Göz doktoru Biri azitromisin antibiyotik diğeri fucidik asit içeren 2 ilaç verdi ama oğlum sürdürmüyor.Büyüklerde olan arpacık müdahalesiz 1 kaç güne kaybolur.Bu kaybolmadı halen.Sürdürmese de illa kullanmalımıyız?Antibiyotikli damlayı damlattığımda yaktı sanırım tüm gözü kaşımaktan kıpkırmızı oldu
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2015 Saat 18:02
1- Erkek cocuklarda, IYE olmazki, ne ugrasip duruyorsunuz??? Dusmussunuz bir sahtekarin eline, sizi, kendine "Omur Boyu Aylik Gelir" yapmis!!
2- Turk Cocuk doktorlari; her atesli, Gripli, oksuruklu hastaya, eskiden Astim, simdi Bronsit tanisi koyarlar. Bu sahtekarlari adam yerine koymayin..
2- Ameliyat yerinde agri olursa, sabunlu sicak su icine oturtun..
3- Goz kapagindaki; "arpacik" icin, sarimsak surun, tafsilati eski maillerde var, cok anlattim.
4- Gribin sonuna gelmissiniz. Koyu ifrazat icin, sicak su buhari iyi gelir.
5- Kan sayiminda; MON%: cok yuksek, WBC dusuk= Enfeksiyoz Mononukleoz gecirmis.Viral bir hastaliktir, antibiyotik gerekmez. Bazi hastalarda, hayal gormeler, denge bozukluklari olabiliyor, kendiliginden duzelirler.
6- SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
|
|