Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dunya saglik orgutu(salam,sosis, gelişim)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50896
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 19:53

Konu: Dunya saglik orgutu(salam,sosis, gelişim)
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Dunya saglik orgutu(salam,sosis, gelişim)
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 19:57
Kadir bey Iyi gunler dilerim
Musadenizle iki sorum olucak
1- dunya saglik orgutu sucuk Salam sosisi kansorejen Ilan etti ve kirmizi etinde muhtemelen kansorejen oldugunu soyledi.ne dusunuyorsunuz bu konuda ?
2- ABD de yasayan bir arkadasimin 2 aylik bebegi kiz 3.8 kg dogdu .sadece anne sutu aliyor iki ayda sadece toplam 400 gram almis .kakasi yesil ve mukuslu.surekli emmek istiyormus.siz yesil kaka fazla beslenince olur demistiniz ama kilo almasi gerekmezmiydi ? Sizce gelisimi yeter siz mi ? Tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 22:42
1- Bu konu, uzun zamandan beri bilinen bir konu ama, Turk halkinin bu gidalari yeme aliskanliklari Amerikalilardan farkli oldugundan, zararli olabilmeleri zor.
Amerikali bir sahis, evde yemek pisirme adetleri olmadigi icin, bu tip gidalari hergun, gunde;2-3 ogun, hemde cok miktarlarda tukettigi icin ve ekmeksiz yedigi icin, zararli olabilir.
yoksa; ayda-yilda, 3-5 dilim sucuk, pastirma yemekle bir sey olmaz...
Hergun 200gram sucuk, pastirma, salam yiyen varsa, onlari bilemem...

2- Amerika'da genellikle "gram" kullanilmaz.. Oyle oldugunu farzedersek, dogumdan sonra kilo kaybetmis ve sonradan hizli kilo almaya baslamis bir bebekse, normaldir. Bence, acele etmesinler, obur ayki kilosundan belli olur.

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 22:46
Hocam konuyla alakalı olarak sormak istiyorum..benim 4 yaşındaki oglum hergün kahvaltıda sucuklu yumurta olmadan asla sofraya oturmaz..bende her kahvaltıda yapıyorum yaklaşık 2 senedir..bu şekilde bir zararı olurmu?  kesmeli miyim?  bu arada güvendiğimiz kasaptan alıyoruz..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 22:59
Bir kangal sucugu; 2 ogunde bitiriyorsa, zararli olabilir.. Olur, demiyorum...Olabilir!
Yoksa, hergun; 5-6 dilim yemesinden bir sey olmaz. Senelerdir olmamis, bundan sonrami olacak??
Olsa; Kayseri'de kanser patlamasi olmasi gerekirdi.

Mesajı Yazan: nukusev
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2015 Saat 23:01
Anladım hocam cok tesekkurler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat