burun tikanikligi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50904
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 14:14
Konu: burun tikanikligi
Mesajı Yazan: banuon6
Konu: burun tikanikligi
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 09:26
Merhaba doktor bey Kizim 9 aylık. geçen hafta halsizlik ve burun tıkanıklığı yüzünden doktora gittik peditus verdi. 4 gün kullandık bi değişme olmayınca alanında uzman bi doktora gittik. Doktor bricanyl ve klamoks bid 200 28 verdi. Öksürük olmadığı halde neden öksürük şurubu verdi anlamadım ve onu hiç vermedim. Klamoksu 3 hundur kullanıyoruz. Serum fizyolojik de kullanıyorum. Geceleri cold mix suruyorum yakasina ama burnu hep tıkalı. Doğru bi tedavi mi uyguluyoruz? Bir de yanağında egzama gibi birşey vardı ona da prednol a krem verdi. Prospektuste 2 yaşın altı kullanmasın diyordu onu da hiç kullanamadim. Ne yapmam gerekir?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 09:32
Bir de çok ihtahsiz. Yemek yemeyi seven çocuk şimdi herşeyi reddediyor. Zorla emziriyorum
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 17:46
Kac kere anlattim!!!!
Sahtekarligin 1. Safhasi: Aferin, Peditus, Asist ve/veya Allerji suruplari verilir.
Sahtekarligin 2.Safhasi:Bricanyl, Ventolin, Klamoks gibi Antiboyotikler ve Nasonex gibi kortizonlu spreyler verilir.
Sahtekarligin 3.Safhasi: Hastanelik olursunuz.. Orada "Hava alirsiniz"!!!
Cocugunuz, Grip geciriyor, 2-3 hafta surecek, sadece:Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin. Eski mailleri okuyun.
Hastalik esnasinda, istahsizlik olur, normaldir, zorlarsaniz kusar.
Prednol-A bu yasta kullanilmaz.. Yanagi icin, bir resim gonderin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 19:57
Çok tesekkur ederim hocam. Peki klamoksu 3 gün kullandık birden kesersek problem olur mu? Bir de 9. ay asimizi hastalık nedeniyle yaptırmak istemedim. Bitmesini beklememiz doğru olur değil mi?
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 08:01
Hic bir problem olmaz, zira direnc kazanabilecek, bir Bakteri yok.. Hastalik, virutik.
9.ay asisi diye bir asi yok... Eger Kizamik asisini 9. ayda yapmaya kalkiyorlarsa, sakin yaptirmayin. 1 yasindan sonra yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 08:42
Suriyelilerden dolayı 9.ayda yaptiklarini soyledi sağlık ocagi. Şimdi yapılmasının nasıl bir zararı olur hocam?
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 17:25
Sacmalik!! Kizamikli 1 tane Suriyeli olsa, Gazetelerde, carsaf-carsaf haberleri olurdu..
1 yasindan evvel yapilan Kizamik dahil butun canli asilar(Kizamikcik, Kabakulak, Sucicegi) Anne karninda iken, bebege gecen, Bagisiklik maddeleri nedeni ile aninda parcalandiklarindan, asi etkisi gosteremezler..
1 yasindan evvel yapilan Kizamik asilari tamamen sahtekarliktir.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 17:57
Çok tesekkur ederim hocam. Aslında sormak istediğim o kadar soru var ki şimdiden bunaltmayayim sizi iyi calismalar
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 21:01
Cogu daha evvelce konusulmustur, eski cevaplara, Alt Forum yazilarina da bakin.
|
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2015 Saat 21:05
Hocam merhaba Bugün doktorda kontrol vardı. Burun tıkanıklığı hala geçmediği için alerji bu dedi ve alores verdi. Size sormadan kullanmadim. Gerçekten alerjikse bu durum biz nasılanlayabiliriz?
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 18:11
SAKIN ha!! O aptallar her seye "Alerji" derler... Allerjik nezle olsa; Hapsirma olur, su gibi burun akintisi olur, gozlerde yasarma olur. Ates OLMAZ, tikaniklik OLMAZ...
Siz hic bu soytarilarin; Grip teshis ettiklerini; duydunuz veya gordunuzmu???
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 19:52
Hocam nezle değil de toz alerjisi var dedi. Hava kirliliği ve toz etkilemis alerjik bi bünyesi var dedi. Klamokstan mi bilmiyorum ama ishal basladi. Muz ve patatesveriyorum bbaşka ne yapabilirim?
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2015 Saat 23:40
Allerji ise, Klamoks niye veriliyor??? Klamoks Allerji ilacimi??? Daha ne soylediginin farkinda bile degil.. Bunlar artik iyice sapittilar.
Hicbir ilaci vermeyin.. Grip geciriyor.
|
|