Bel ağrısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=50909
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 20:11
Konu: Bel ağrısı
Mesajı Yazan: mrydnzge
Konu: Bel ağrısı
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 13:28
Hocam iyi gunler.32 aylık oğlumun bel ağrısı ile ilgili size daha önce de yazmıştım.2.5-3 ay gibi bir süredir ara ara belim agriyor diyordu.fakat sureklilik arz eden bir agri degildi.haftada 1-2 kere diyordu.bir ara grip olduğu ve öksürüğün çok arttığı bir dönem de bel ağrısı şikayetleri de artmıştı.hergün belim agriyor diyordu.o dönem kan tahlilleri yapılmıştı bişey yoktu ayrıca ultrason ve röntgen de cekilmisti.sonradan gene ara ara soylemeye basladi.siz de önemli bişey olmadığıni öyle olsa ağrının sürekli olacağını ve belirtilerin artacağını soylemiştiniz.yaklaşık 2 haftadır bel agrisi şikayeti yoktu dün tekrar grip oldu ve yoğun öksürük başladı. Bugün tekrar belim agriyor demeye başladı.acaba arada bir bağlantı olabilir mi eliyle belinin olduğu yeri gösteriyor yani başka yeri ile karıştırıyor olamaz.ben gene endiselenmeye başladim. Allah korusun başka kötü bir hastalık olsa şimdiye kadar başka belirtiler ortaya çıkarmıydi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:13
Bazi seneler; Viral hastaliklar, bu sekilde: Kemik ve eklem agrilari, bacak agrilari, adele agrilari yapabiliyor. Bu , tamamen o seneki Grip Viruslerinin bir ozelligidir.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:18
Başka hiçbir yerinde ağrı yok hocam o yuzden endiseleniyorum.grip olmadığı zamanlarda da soyluyor belim agriyor diye ama daha az sıklıkla. Grip olunca hergün soylemeye başlıyor. 2.5 -3 ay oldu aralıklarla da olsa hala bel ağrısının devam etmesi beni korkutuyor.yani kötü bir durum olsa şimdiye kadar baska belirti verirmiydi hocam birde öksürüğü Havlar tarzda kesik kesik kuru öksürük çocuğun dili sürekli dışarda.ateş 38 civarı ve halsizlik mevcut.öylece yatıyor.acaba krup mu? Cold mix bal limon dışında yapabileceğim bişey var mi
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:27
Bobrek tasi olabilirmi????? Bir idrar tahlili yaptirin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:31
Bobreklerine ultrasonla bakıldı hocam orda cikmazmiydi taş olsa.birde öyle agridan duramayacak şekilde değil. Agriyor diyor ama sonrasında bişey demiyor. Gene de tahlil yaptırıalim mi omirilikle ilgili bişey olabilir mi.çok korkuyorum hocam
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:33
Tas degil..
Omurilikte bir hadise(!) olsa, agridan evvel, bacaklarda FELC durumu olurdu.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2015 Saat 18:36
Hocam zamanınızı alıyorum ne olur kizmayin ama acaba ne olabilir.ağrılar birbirinden bağımsız olabilir mi cunku bazen 2 hafta falan hic agridan bahsetmiyor.bazen kakasi geldiginde belim agriyor diyor.bazen grip oldugunda oksurugu cok arttiginda diyor.dediği durumlarda degisiyor yani.krese de gidiyor orda hiç belim agriyor falan demiyormuş brn ogretmenine soruyorum hep.hiç bir sikintisi yokmus orda.ama ben kreste belin agriyor mu diye sorunca evet agriyor diyor.öğretmenine soyluyormusun deyince evet diyor ama oyle bisey olsa ogretmeni bana hemen soyler cunku hassasiyetimi biliyor.Yaşı küçük olduğu için beyanindan eminde olamıyorum.ağrı olarak tanimladigi sey ne onu da bilmiyorum.çok yıprandım 3 aydır. Etrafimdakiler kafayı çok taktigimi soyluyor. Esim senin bu konuda ki hassasiyetinin farkinda sana karsi kullaniyor diyor mesala bugun ben disardayken babasiyla oynamis hic bisey dememis ben gelince kapidan girer girmez anne benim hala belim agriyor dedi.ama bilmiyorum bisey atlamak da istemiyorum agrimasa niye ağrıyor desin.internette hep kötü şeylerden bahsediyor bel ağrısı ile ilgili.lösemi,omurilik omurga tümörleri daha neler neler .oğlum belim agriyor deyince dünya başıma yıkılıyor sanki akLima hep kötü hastalıklar geliyor.ayrıca kendim de anksiyete ve panik atak hastasıyım tedavi görüyorum. Bu duruma kafayı takmaktan kendi hastalığım da ilerledi.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2015 Saat 07:51
Muhim bir sey olsa idi, simdiye kadar kokusu cikardi..
|
|