Merhaba hocam, Ben bir süredir forumu takip ediyorum. Tavsiyeleriniz sayesinde 2 sene önce tanıştığımız ventolin,inflacort,sudafed,zyrtec gibi kabusumuz olan ilaçlardan kurtulduk. Okula başladığımızdan bu yana 3. Kez grip olduk,hiç ilaç kullanmadık ama ilaçlı günlere göre kat kat daha iyiyiz. Ne kadar teşekkür etsem azdır size
Kızım 5,5 yaşında.bundan 1-2 sene evvel kaşıntı ve salya şikayetini dr umuza söylediğimde bize vermazol vermişti,ailecek kullanmıştık o zaman.daha evvelinde,bebeklik döneminde tahlilde oksiyur çıkmıştı ve yine ilaç kullanmıştık. Bundan 4-5 ay önce kızımın poposunda sabah gördüğüm iplik gibi kurttan sonra tavsiyelerinizle andazol kullandık hepimiz.tekrarını yapmamıştık ama.bir şikayetimiz olmamıştı tekrardan Yine bu aralar kızımda kaşıntı ve salya şikayetimiz başladı.hatta bu sefer aynı şikayetler bende de var.ek olarak karın ağrısı,bulantım da mevcut.iyice araştırıp okumaya çalışıyorum kaynaklardan. Yeniden yutulan yumurtalarla kurtulması güç bir hastalık :(( Herşeyi 90derecede yıkayıp,ütülemeye çalışıyorum.özellikle wc de musluk,kapı kolu bv. Yerleri dezenfektan ile temizliyorum artık.tekrardan larvaları yutmayalım diye.psikolojim bozuldu,uyku uyuyamıyorum :(((
1-Ek olarak neler tavsiye edebilirsiniz bize? 2- benim şikayetlerim üzerine bir dr a görünmelimiyim? 3- eşimde belirti yok ama yine de birlikte andazol tablet kullanmaya başladık,kızım içinde şurubunu aldık.bugün ikinci gün ilaç için. Kızım için 2 ölçek 3 gün kullanacağız (yanlışsa söyleyin lütfen) tekrarını ne zaman yapmalıyız ilacın? 4-ilaç kurtları kesinlikle temizler mi? Olası yeniden yutulabilecek larvalar için ne yapmalıyız? 5- tekrarını da yaptığımız halde şikayetlerimiz devam ederse ne yapabiliriz?
Değerli vaktinizi harcayıp cevap yazdığınız için şimdiden teşekkürler...
|