Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Magneci Calceen ne kadar uzun kullanılabilir?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51047
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 23:26

Konu: Magneci Calceen ne kadar uzun kullanılabilir?
Mesajı Yazan: fatmazehrabetul
Konu: Magneci Calceen ne kadar uzun kullanılabilir?
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2015 Saat 15:22
3 yaş 3 aylık bir kızım var. Genel olarak kabızlığa eğilimli bir bağırsak yapısı var. Daha önce size kalın kaka yaptığına dair bir soru sormuştum hatta. Şeker ve yağ oranını artrarak çoğu zaman kabızlık problemini çözüyorduk.

Fakat 3 ay önce bir kabızlık neticesinde çok zor bir kaka yaptı. Muhtemelen de çok canını acıttığ için o zamandan bu zamana kesinlikle kakasını yapmak istemiyor. Tutuyor, tutuyor. Genel cerrah dışardan herhangi bir çatlak olmadığını, kakasını yapmasına engel harhangi dış bir faktörün görünmediğini söyledi. Kakasının kıvamını ayarlamak için magnece calceen önerdi. 3 hafta kadar günde bir çay kaşığının yarısından az tükettik. 3 hafta boyunca herşey yoluna girdi. Beslenmesini de bir yandan düzenli tuttum, lif oranını şekeri yağı artırtım. ama 3 haftanın sonunda ilacı kestiğimiz gün aynı kabus yine başladı. Kakası azıcık katı olsa(kabız olmasa dahi) acıyor diye kıyametleri koparıyor.

Bugün çocuk gastrosuna tekrar gittim. Kızımı götürmedim, çünkü kızım çok hassas. Muayene sonrasında da 3-4 gün kakasını tutuyor.

Doktor bunun önceki yaşadığı acıdan ötürü olduğunu söylüyor . 6-7 ay kadar bile magneci kullanmak sorun oluşturmaz dedi. Ama inanamadım. Neticede ilaç. İsterseniz çocğu getirin ileri tedkik yapalım dedi. Ona da emin olamıyorum. Gaz çıkarmasında bir problem yok. İlaç kullandığı dönemlerde de sorunsuz kendisi tuvalete gidip işini bitirip beni çağırıyor.

Ne yapmalıyım sizce.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2015 Saat 19:17
Ilaci kesmeyin, etkili olan en az dozu kullanin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat