Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tonsilit ve Tahlil Sonuçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51182
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:17

Konu: Tonsilit ve Tahlil Sonuçları
Mesajı Yazan: nail
Konu: Tonsilit ve Tahlil Sonuçları
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 16:33

Merhaba Kadir hocam.Sayenizde yaklaşık üç yıldır tek bir antibiyotik bile kullanmadan hastalıkları atlattık. 5 buçuk yaşındaki erkek çocuğumun dün geceden beri yüksek ateş (39,7 buluyor ateş) ve karın ağrısı şikayeti var ayrıca boğazına baktığımda boğazının her iki yanıda bezelye büyüklüğünde beyaz kürecikler oluşmuş.Bugün doktora gittik  tonsilit teşhisi konuldu ve şu ilaçlar yazıldı:
1.Desefin 500 (3 adet)
2. Cempes 125 mg
3. Deposilin
tahlil sonuçlarını siteye yükledim link aşağıda.
verilen ilaçları kullanalım mı yoksa biraz bekleyelim mi?

http://i.hizliresim.com/p9O9Bn.jpg

http://i.hizliresim.com/a0703g.jpg

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2015 Saat 22:02
Akşam ağız kokusu ve titremeyle beraber ateşi çok yükseldi ateşi düşüremeyince hastaneye gittik seruma dekort ve antibiyotik karıştırıp verdiler. acildeki çocuk doktoru da Sulcid 250 mg yazdı bunu kullanın dedi. şimdi kafamız iyice karıştı. Hocam ilaç kullanmalı mıyız kullanın deseniz hangi ilaçları kullanacağız? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2015 Saat 01:43
Sadece agizdan antibiyotik yeterlidir. Sakin o ignelerin hicbirini yaptirmayin. Bunlar iyicene sasirdilar.. 3 Antibiyotik yazanida hic gormemistim..

Igne yaptirdiniz ise ve 12 saat sonra hala atesi oluyorsa, sakin agizdan bile Antibiyotik kullanmayin, Grip geciriyor demektir.

Kac seneden beri, nerede ise hergun anlatiyorum: EGER, agizda pis koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez..
Gitmeyin su doktorlara!!! Nasil olsa, ya Astim diyecekler, yada Antibiyotigi her atesli hastaya dayayacaklar..
Sedimantasyon alinirken, en az 12 saat ac olmasi gerektigini biliyorsunuz herhalde..

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2015 Saat 19:46

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Ağız kokusu dün akşam oluşmaya başlamıştı. Dün akşamki serum ve içine karıştırılan ağrı kesici ve antibiyotikten sonra hiç ateşi çıkmadı. Bizde dediğiniz gibi sadece ağızdan antibiyotik kullanmaya başladık.                                                                    

Dün doktordayken doktor bir broşür vererek üç tane “bitkisel, doğal” ilaç önerdi. Neymiş bunlar bitkiselmiş iki tanesi bağışıklık güçlendiriciymiş ki kendisi de bunları kullanıyormuş bir diğeri de bitkisel boğaz spreyiymiş hasta olmasa bile insan bunu kullanmalıymış ben karşımdakinin doktor mu yoksa ilaç mümessili mi olduğunu anlamadım. Bunca hikaye yetmezmiş gibi bi de konuyu bademcik ameliyatına getirdi izmirde falanca hastane varda orda lazer wite diye bir yöntemle ameliyat yapılıyormuş ta ameliyat olan hiç rahatsız olmuyormuş diye kendi kartına hastanenin ismini yazarak verdi. Yani hocam anlayacağınız işin iyice cılkını çıkardılar. Siz tedavi için gidiyorsunuz onlar size hasta değil yolunacak tavuk gözüyle bakıyorlar. Hocam iyi ki sizi tanımışım iyi ki varsınız sayenizde çok şey öğrendik. Ellerinizden öperim. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2015 Saat 22:15
Maalesef, son 10 seneden beri olan durum bu!! Gozunuzu acin.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2015 Saat 21:00
Tekrar merhaba Kadir hocam.3 gündür SULCİD 250 mg antibiyotik kullanıyoruz. bugün iki defa ishal oldu kakasının rengi çok koyu ilaçtan olduğunu düşünüyorum. prospektüs te yan etkiler arasında; "Bulantı, kusma ve ishal en yaygın yan etkilerdir.Dışkıda kan (koyu renkli dışkı) görülebilir." yazıyor. ilacı kullanmaya devam edelim mi yoksa değiştirelim mi?

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2015 Saat 17:48
Ilaci kesin ve hicbir ilac vermeyin..

Ilaci veren doktorlarmi? Sizleri bekliyorlar!!! Aman ha....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat