Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bizim öksürük tablomuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51223
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 07:14


Konu: Bizim öksürük tablomuz
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Bizim öksürük tablomuz
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2015 Saat 10:55
Hocam kızım 4 yaşında ve bu sene 2. senemiz geçen seneden hastalıklara deneyimliyiz ve sizi takip etmemden dolayı. Şimdi öksürüğü kesmiyoruz grip olduğumuzda hemen öksürük başlıyor siz diyorsunuz ya öksürükle uğraşmayın öksürüğe ne sebep oluyor onu bilin diye. bizim öksürüğümüz grip ile başlayan ve kreşe gittiği için hep daim olan bir öksürük.
Yazın elbette geçiyor ama bu kış sürecinde öksürük hep bizimle. alerjik olduğunu düşünmüyorum bunun altını deşmiyorum öksürüğüde kesmiyorum sadece yaza kadar aralıklarla bu tablonun hep böyle seyretmesi normal mi hocam ? Çocuk sürekli öksürünce bir baktırsanıza diyorlar bana geçen sene ciğerlerini dinlettiriyordum ama bu sene buna ihtiyaç duymuyorum. Sabah uyanınca bir kriz gibi oluyor gece geniz akıntısı kaynaklı diyorum sonraki saatlerde yine oluyor tabi aralıklarla ılık su içiriyorum . Havalar ısınınca geçecek diyorum eşime geçen sene öyle olmadı mı diyorum bu senede böyle olacak mikroplarla savaşıyor vücudu bu böyle diyorum ben yanlış yapmıyorum değil mi ? Bizim öksürük tablomuzda da aksi bir durum yok değil mi ? doğal seyrine bırakıyorum ben tabi sizi dinleyerek sizi okuyarak benzer sorularla kendi tablomuzu değerlendiriyorum. eğer atladığım bir durum varsa yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2015 Saat 18:25
Sakin ha!! Elinizi bir verirseniz, kolunuzu kaptirirsiniz.. Aynen devam edin. Zaten yeni uyelerin haline bir bakin, neler gecirmisler. Zaten etrafinizdada, bu maceralari bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasini" gecirmis olanlar coktur.

Turkiye'de son 10 yildan beri cok yaygin bir SAHTEKATLIK uygulamasi var....




- Sahtekarligin 1. Safhasi: Oksuren her Hastaya; Aferin, Peditus, Mucoral, Asist gibi suruplar verilir. Ilk once iyilesir gibi olan hasta, bu "Sahte iyilik" halini takiben, 5-7 gun sonra daha beter vaziyette doktora gider.

- Sahtekarligin 2.Safhasi: Hastaya, Ventolin surup, Flixotide veya Nasonex gibi kortizonlu spreyler ve Zyrtec gibi allerji suruplari verilir. Gene, 3-5 gunluk bir "sahte iyilik" halini takiben, hasta ilk safhadakinden daha beter durumda, Zyrtec benzeri allerji surubunun balgam koyulastirici etkisi ile tikanarak hastaneye kaldirilir.

- Sahtekarligin 3. Safhasi: Gaye hasil olmustur....Hastanede Ventolin sprey, ve Flixotide sprey kullanilarak, suni olarak, bronslar acilir, gene suni olarak, "sahte bir iyilik" hali yaratilir...

Artik aile cocuklarinda Astim olduguna iyice kanmislardir, onlerine ne koyarlarsa, YERLER

- Sahtekarligin 4.Safhasi: Artik hastanin; "yolunma" safhasi gelmistir, o hastanede ne kadar tahlil varsa, ne kadar cihaz varsa, hepsi hastaya tatbik edilir...Eger birde cocuk 3 yasindan buyuk ise, kesinlikle Geniz eti ve Bademcikler alinir, kulaklara tup takilir.


Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 10:21
evet sizin yazdığınız bu tabloyu harfi harfine ezberledim hatta böyle başlanıldığında ben sonucu söylüyorum bakın bunlar olur devamında diye ama neticede tıp doktoru değilim bana inanan yok hocam o nedenle kendimi düşünüp kendimi kurtarıyorum. Çok haklısınız gerçekten böyle başlayıp böyle bitiyor. Şu son günlerde öksürük ve sinüzüt vakalarına antibiyotik eklenmiş onu öğrendim antibiyotik içmeden geçmiyor öksürük deniliyor malum kreşe gidiyoruz artık çocukları ve velileri tanıyoruz ama ben sizin bize öğrettiklerinizle yapıyorum . Öksürük çatallandı iyice viks de fayda etmiyor artık sadece bu sürecin geçmesini bekliyorum evet zor öksürmesi çocukta yıpranıyor ama geçeceğini bilmek bu süreçte karlı çıkmak yıpranmıyacağımı bilmek daha güzel umarım en kısa sürede daha hafifler öksürüğümüz desteğinize teşekkür ederim saygılarımı iletirim.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat