Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 yaş havale

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51244
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 19:08

Konu: 4 yaş havale
Mesajı Yazan: aycaaydin
Konu: 4 yaş havale
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 15:21
Hocam merhaba oğlum 13.10.2011 doğumlu, geçtiğimiz temmuz kreşe başladı, sürekli hasta oluyor doğal olarak, yaklaşık on gün önce hafif ateşli bir grip geçirdi ve öksürüğü hala devam etmekte. Geçtiğimiz cumartesi yani 4 gün önce sabah bir kez kustu ve 3 kez çok cıvık su gibi ishal kaka yaptı, ama kusması da ishali de kendiliğinden geçti, Pazar günü 38.5 Ateş ile uyandı, gün boyu bu değerlerde ateşi hiç düşmeden devam etti, akşam üstü kucağıma gelmek istedi, aldım uyku haline girdi 2-3 dakika sonra gözleri kaymaya ve titremeye başladı, ardından kol ve bacakları kasıldı, bu konuda çok bilgisizim, daha önce hiç bir şey okumamıştım, o yüzden çok korktum ve panik oldum, ağzı köpürmeye başlayınca o panik haliyle masanın üstünde duran suyu yüzüne döktüm irkildi, derin bir nefes aldı, bir kaç dakika boş ve manasız gözlere yüzüme baktı hiç bir şeye tepki vermiyordu, yoldan araba çevirip acile gittik, yol boyunca uyudu. Hastanede ateşi makattan 40.2 çıktı, hemen fitil yaptılar, acil doktoru muayene etti Boğaz enfeksiyonu dedi, serum bağladı, damardan antibiyotik verildi, seruma novaljin koydular, gece boyu ateşi 39 lara kadar çıktı düştü, sabah çocuk doktoru ziyaretimize geldi, kan tahlillerinin viral bir hastalığı gösterdiğini, antibiyotiği hemen keseceğisini, çocuğun bir şeyi olmadığını ve korkmamam  gerektiğini söyledi, çiğneme c vitamini ve umca yazdı, şimdi sorularım şunlar,1) bu Ateş eski gribin mi yoksa ishalin ateşi miydi
2) hastanede yapılan 2 doz antibiyotiğin oğluma zararı dokunur mu.
3) 4 yaştan sonra ancak önceden havale geçiren çocuklarda havale görülür demişsiniz, oğlumun ilk havalesiydi bu durum normal mi. Altında başka şeyler aranmalı mıdır.
4) tekrar olursa Nasıl davranmam ve ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirir misiniz.
Şimdiden çok teşekkür ederim sevgiler....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aycaaydin
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 16:00
Hocam fotoğraf yüklemeyi başaramadım tahlil sonuçları burada : 
http://i.hizliresim.com/zlEYg4.jpg

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2015 Saat 19:23
1- Ates; yeni bulasan Bogaz enfeksiyonuna bagli... WBC cok yuksek.
2- Niye oyle dedi bilmiyorum, WBC cok yuksek, esas bu durumda Antibiyotik gerekli oldugunu gosteriyor; Benim eski uyelerim olsa, hastanin agzina bakip, viralmi, bakteriel mi oldugu soyleyebilirdi.
3- Sinirda bir vak'a. Cok onemli degil.
4- Ates ve Havale ile ilgili makalemi okuyun. Aniden ates yukselirse ve/veya atesli iken soguk tatbik edilirse, havale olabilir. Illaki bir sey(!) yapacaksaniz, agizdan ilac verin.
5- WBC degeri anormal yuksek!!! Antibiyotik sart!! Amoklavin 400 veya benzeri surup, gunde:2x1 olcek(5ml) baslayin,5 gun verin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat