Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

8 aylik yuksek ates damakta yara

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51253
Tarih: 05 Kas 2025 Saat 16:14

Konu: 8 aylik yuksek ates damakta yara
Mesajı Yazan: kirazbebek
Konu: 8 aylik yuksek ates damakta yara
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 08:52
Merhaba kadir bey
Gecmis soru cvplari surekli okumaya calisiyoruz kizim 8 aylik kilo 8.800 boy 75 cm
Cumartesi gunu soguk soguk terledi ve biz disaridaydik pazartesi gunu iki kere kustu eksi eksi kokuyordu.pazartesi gecesi atesiniz cikti sabaha kadar hic mudahale etmedik burnu acik hafif oksurdukce agliyordu.bu arada midesinde sisikinligide var alttan gaz cikardikca agliyor..sali sabahi ve o gun hafif keyifsizdi ama hic atesimiz olmadi.ve derken gecesi 39 u gecen atesimiz oldu gene mudahale etmedik hep agladi hafif oksurdu aglarken bogazina baktim ust damaginda aft olusmus sari renkli ve bademcikleri sismis ve sari sari bir iki tane iltihap gibi seyler var..uyurken bile oguruyo ama kusma yok su an icin..anne sutu aliyoruz ve ek gidaya devam ediyoruz..dili beyaz gibi ama koku yok..damagindaki aft agzina surekli biseyler sokuyor zedeledigi icin olabilir diye dusundum..vucudu cok hassaslasti en ufacik seyde agliyor kulaginin yanindaki saclarini cekistiryor..kulagina dokunabiliyorum..bi kan tahlili yaptirmam ya da idrar tahlili yaptirmam gerekirmi?bogaz siskinligi ve agrisi icin be yapabilirim?uyurken bile oguruyor?alttan ya da ustten gaz cikartirken aglamasi normal mi?damagindaki aft icin ne onerirsiniz?
Hocam bu arada atesi yok surekli izdirapli bir sekilde agliyor agrilarini hafifletmek icin bi cay kasigi calpol verdim iyi mi ettim bilemiyorum..ve sık sık emzirmeye calisiyorum sivi vermeye calisyorum tabi icerse...

-------------
Durulu Günler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2015 Saat 17:54
1- Barsaklari bozulmus. Mikroplu bir gida yemiz, kusarak kendini tedavi edebilmis ama tam iyilesmemis.. Sakin, ilac/antibiyotik vermeyin, emzirmeye devam.
2- Damakta Aft??? Resim gonderebilirmisiniz? Yara varsa, Pyraleks sol surun.
3- Turkiye'deki "cay kasiklari", Ingiliz cay kasiklari gibi standart degillerdir.. Ingiliz cay kasigi;"5ml" alirken, bizdekiler 1ml, veya cok daha az alirlar. Bu sebeple, sizin ne kadar ilac vermis oldugunuzu bilemem. Turkiye'de; DAIMA, ilac olcegi kullanin. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 09:00
Cvbiniz icin tesekkur ederim..bu gece 1-2 kere ateslendi ses kisikligi baslar gibi sabaha dogruda burun tikanikligiyla beraber balgamli havlar sekilde tikanicakmis gibi oksuruk basladi..tabii surekli agliyor oksurdugunde belliki cani yaniyor..
Hemen soguk havaya cikardim derindondurucunun sogugundan istifade tmeye calistik..bi iki yudum sivi verince oksururken yogun seffaf balgam kustu..su an uyuyor kucagimda..burnu acik hiriltisi var oksurukte havlar gibi..krup olabilirmi hocam?bu ara cok duyuyorum cevreden
Bir de danismak istedigim sey bal konusu vericem fakat Turkiye'de kullandgmz ballar ne kadar bal?kas yapalim derekn goz cikartmayiz di mi?
Hep hayalim caddede gezerken size denk gelmek☺

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2015 Saat 17:59
Krup olabilir, yarim ampul Decort, vurdurun...
Bal, Portakal-Mandalina veya sulari hep ayni sekilde etki ederler. Limonata olarak dahi verseniz etki eder. Bal'in cinsi-markasi hic onemli degildir. Koyu serbet bile ise yarar.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 11:29
Sevgili hocam dekort yaptirmadim havlar sekilde oksurugu degismeye basladi sabahtan beride hic kesilmedi gogsu dolu gibi hiriltisi var..burundan nefes alirken arkasinda sanki balgam gibi birsey var ona takiliyirmus gibi oluyor uyurjen bile ve oksuruyor..
1-krup deyip dekort taptirsaydik baska bi hastaliksa bronslarla alakali ya da farkli,bi zarari olur mu yoksa bosunami yaptirmus oluruz.dekort kortizonlu bi ilac neticede degil mi?
2-krup diyelim o zmnda vurdurmazsak zarari olur mu?butun hastaneler hava tutulan cocuklarla doluymus gene:(
Cok tesekkur ederim

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 11:37
http://i.hizliresim.com/W9EDEN.jpg
Bir de boyle kirmizi noktaciklar ama kasiniyor ve bunlar kaslarinda iki goz altindada olusuyor..kasini elledigimde putur putur..katilara basladiktan sonra olustu bazen yogurt yedirincede agzinin kenarinda buna benzer iki -uc tane cikiyor sonra geciyor.sizin yazilarinizi okuduktan sonra ben cok ciddiye almadim..ama bu hastalikla birlikte gozleri costu nedir acaba?gercekten yogurtla alakali olabilir mi?ya da d vit eksikligiyle?

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 11:39

Bir de boyle kirmizi noktaciklar ama kasiniyor ve bunlar kaslarinda iki goz altindada olusuyor..kasini elledigimde putur putur..katilara basladiktan sonra olustu bazen yogurt yedirincede agzinin kenarinda buna benzer iki -uc tane cikiyor sonra geciyor.sizin yazilarinizi okuduktan sonra ben cok ciddiye almadim..ama bu hastalikla birlikte gozleri costu nedir acaba?gercekten yogurtla alakali olabilir mi?ya da d vit eksikligiyle? http://hizliresim.com/W9EDEN">

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 18:21
1- Krup; 3-gece hastaligi.. Sikintili devresi ilk 3 gundur, sonrasi normal Grip gibi seyreder. Sikintili durumda soguk havaya cikararak, rahatlatabilirsiniz.
2- Tek doz Decort, zarar vermez. En fazla, hastalik suresi 2-3 gun uzar.
3- Hava verilmesi "hikaye"... Bu sekilde fatura kabariyor...
4- Yuzdeki kirmiziliklar, oksurme-ogurme sonucu, yuzune "Kan oturmasi" dir, bir sey yapmaniz gerekmez.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 19:06
Cvbiniz icin tesekkurler ancak resimde net cikmadi zannedersem bunlar kan oturmasi dgl hocam hastaligindan oncede cikiyordu ve ksiniyorudu kirmiz kabarcikli isilik gibi ama degil..cok ovusturuyo kasiniyo..baska bi resim eklemeye calisayim.. http://hizliresim.com/MggkL2">
http://hizliresim.com/bMMyJ0">

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 19:39
Impetigo denilen, mikrop kapmasi olabilir.
Gunde:3x1 Thiocillin pomat surun. Cok ince bir tabaka surun, ilaci deriye yedirin.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2015 Saat 21:06
Peki hocam mikrop kaptiysa bi cikip solarmi ?kullandgm deterjanla bi alakasi olabilir mi? Tesekkur ederim

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 06:56
Deterjan ile bir ilgisi yok.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 09:23
Hocam sizin oksuruk tablonuza gore 3-4 gun atesten sonra oksuruk infulirenza gribi gosteriyor..cok tikaniyor ciddi ciddi gogsunden hiriltili acayip sesler geliyor balonun icindeki havayi yavas yavas kacirirsiniz ya oyle..sabah baya balgam kustu..burnuda tikandi..oksurukten boguluyor ve agliyor tabiiki..nasil birden cigerlere indi atesede mudahale etmedik boyle dvm mi edelim napicagimi sasirdim bir yandanda okuyorum firsat buldukca🙁

-------------
Durulu Günler

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2015 Saat 17:26
Ilaveten yapacaginiz; Sicak su buhari rahatlatir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat