Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uçuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51311
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:17

Konu: Uçuk
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Uçuk
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2015 Saat 15:41
Hocam kızım 4 yaşında ve bu sabah uyandığında alt dudağının alt kısmında uçuk çıktığını gördüm. Minik minik noktacıklar kümesi şeklinde hemen dalin şampuan ile o bölgeyi yıkadım. Zovirax krem vardı evde ama 2015 Mart ayında son kullanımı geçmiş emin olamadığım için sürmedim. öğleden sonra eşim nöbetçi eczaneden aldı ve sürdüm. Kızım bir ara kaşınıyor dedi başka yapmam gereken bir şey varmı ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2015 Saat 18:18
4 saatte bir surulecek, gece surulmeyecek. Zovirax "Ucuk kremi" olacak... Goz kremi degil..

Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2015 Saat 18:31
evet doğru hocam kutunun üstünde göze sürülmemelidir diye uyarı var sizin dediğiniz gibi uçuk virüsü insana 1 defa bulaşır ve şartlar uygun olduğunda çıkar diye yalnız sıçrama yaparak sarmaz değil mi arada elliyor çünkü bende dudaklarını yıkıyorum ve ellerini başka yere bulaşmasın diye başka yere bulaşma olur mu peki öğrenmek istiyorum saygılarımla.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2015 Saat 18:51
Ucuk; Herpes Simplex Tip:1 dir... Genital ucuklar; Tip:2 dir, farkli yapida viruslerdir.

Tip:1 yani Ucuk virusu, insana bir defa bulasir ve bir daha vucuttan cikmaz.  Vucudun zayif anlarinda tekrar cikar,

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat