Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

memede kalma suresi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51345
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 07:07

Konu: memede kalma suresi
Mesajı Yazan: zehraeroğlu
Konu: memede kalma suresi
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2015 Saat 22:45
  • Kizim 15 gunluk.3 kilo dogdu.20.gun bakicaz kilo alimina.sadece anne sutu aliyor.ilk 5 gun her memede yarim saat tutuyordum.sonra 15-20 dakika tutmaya basladim.simdide oyle tutmaya gayret ediyorum ama kizim bazen 15 dakika kaliyor bazen ise kendi cikiyor memeden.yani emiyir bi 7 dk falan sonra kendinj geri atarak cikiyor memeden.evet zamanla bu memenin isini 3 dk da bitirirler diyorsunuz memeden cikar ve size gulumser diyorsunuz ama o zaman daha 15 gunlukken mumkun mu?yani 15 gunluk bebek 3 saatte bir ne kadar sure ile tutulmali?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2015 Saat 02:02
Bir bebek, bir memedeki sutun yarisini; ilk 3 dakikada, kalan yarisini da, 5 dakikada bitirir. 10 dakikadan fazla vermeniz durumunda 2-3 gun sonra meme uclari hasat olacak ve hic meme veremez hale geleceksiniz. Kesinlikle 10 dakikayi gecmeyin. Gerekirse, ilk memeyi bir daha verin.
Yeterli aliyormu????
 Kakasina bakin.. Yeterli meme alanda kaka: Altin sarisi renkte ve hardal kivamindadir.
  Gereksiz yere asiri beslenenlerde kaka: Yesil renk alir, daha sulu bir kaka sekli olusur.
  Daha da fazla alirsa, almaya devam ederse, kaka: cok sulu olur, sumuksu maddeler yaninda, ufak kan lekeleri gorulur ( Sahtekar  Turk doktorlari buna; gida allerjisi derler, hem cocugun, hem annenin canina okurlar)...
 Ac kalirsa, kaka: SERT, top-top halinde cikar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat