Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beta mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51351
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:56

Konu: beta mı?
Mesajı Yazan: zuhalgeler
Konu: beta mı?
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2015 Saat 17:23
merhaba Kadir Bey,
4,5 yaşında 15,5 kg bir oğlum var.
pazar gününden itibaren sinüzit tedavisi için augmention 400 kullanıyoruz. 2x5 ml.
bugun bogazında beyazlık fark ettim ve 2 gündür yüksek ateşi var. ( 38,5 üstü ve inatçı bir ateş)Hafta sonu kuzenleri ile görüştük, aynı yaştalar ve biri daha evvelki hafta beta olup antibiyotik almıştı. Tedavisi bitmişti. acaba oğlum ( antibiyotik kullanırken ) kuzeninden beta kapmış olabilir mi?

cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2015 Saat 18:14
Cok bilgi kirliligin var.....
1- "Beta" diye bir tabir yoktur. Turk doktorlarinin uydurmasidir. Demek istediginiz; "A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokok" olup, bu yas cocuklarinda gorulmesi son derecede nadirdir.
2- Bu bakateri oldugunda, daha ilk olcek Antibiyotikten; 12 saat sonra, ortadan kaybolur.
3 - Eger atesli bir hastalik, antibiyotige ragmen, 2 gunden uzun suruyor ve cocuk hastaneye yatacak kadar agir  hasta degil ise, TESHIS YANLISTIR... Cocuk Grip geciriyor demektir.
4- Bogazda bu sekilde beyazliklar yapan, "Enfeksiyoz Mononukleoz" olup, viral bir hastaliktir ve 1 hafta kadar ates yapar. Tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir. Nadiren hastada, "hayal gormeler, korkular" olabilir.
5- SAKIN: Bogaz kulturlerine (Turkiye'de yapilanlara) INANMAYIN... Hepsinde sahtekarlik vardir.
a) Insan kani kullanildiginda, yalanci "Beta Hemoliz" gorulur...
b) Kulturde, "A-Grubu" olup olmadigi belli olmadigi halde, Raporlarda, "A-Grubu" diye yazarlar...
6- Boyle bir durumda, SADECE;  Strep-A Testi yaptirin, hem 10 dakikada sonuc verir, hem de kesin sonuc verir.

Ilk sayfadaki  makalelerim arasindaki; "Beta diye bir virus " makalemi okuyun, Turkiye'deki doktorlarin rezillik seviyelerini daha iyi anlarsiniz.  Kelimesi kelimesine, Nelson ve AAP'nin "Red Book" kitabindan tercumedir. Sikiyorsa biri cikip tenkit etsin.  7 seneden beri oyle bir babayigit cikmadi!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat