Kadir Bey merhaba,
Oğlumuzun 3 yaş testinde üre oranı çok yüksek (49.22), kreatin ise düşük çıktı.(0.49) Yüksek olmasından dolayı doktorumuz 2 hafta süre ile daha çok su içip testi tekrarlamamızı söyledi. 2 hafta bol su içip tekrarladık ancak yaptığımız testte oran yine aynı(49.22) çıktı. Bunun üzerine konuyu çocuk nefrolojisinde takip etmemizi istedi.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir sinovit olayı yaşamıştık, bu dönemde doktorların sanırım yanlış yönlendirmelerinden dolayı romatizmadan tutun kanser testlerine kadar bir çok test yaptırmıştık. Yine size danıştığımızda çocuğun sinovit olduğunu ve dinlenmeyle geçeceğini söylemiştiniz. Nitekimde zamanla geçmişti. Ancak bu dönemde doktorların verdiği yoğun ilaç kullanımına bağlı olarak(Antibiyotik ve Iboprofen) böbreklerinde bir sıkıntı oluşmuş olabilir mi ya da bir hastalığa işaret ediyor mu sizce bu değerler, bu konuda endişeliyiz.
Değerler hakkında bir yorum yapabilirseniz ve ne yapacağımız konusunda yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.
Bu arada oğlumuzun belirgin bir sıkıntısı yok, iştahı, neşesi ve gücü yerinde şuanda maşallah. Kan ve idrar testi sonuçlarıda aşağıdaki gibi. Çok teşekkürler yardımlarınız için.
İdrar Renk AÇIKSARI Görünüm BERRAK NORMAL Dansite İdrar 1020 1000-1030 PH 7.5 5-8 Nitrit NEGATIF NEGATIF Protein NEGATIF NEGATIF Glukoz NEGATIF NEGATIF Keton NEGATIF NEGATIF Ürobilinojen NORMAL NORMAL Billrubin NEGATIF NEGATIF Eritrosit 0 0-4 HPF Lökosit 0 0-4 HPF Epitel Hücre 0 0-2 HPF Hiyalin Silendir 0 0-1 HPF Patalojik Silendir 0 HPF Kristal 0 0-5 HPF
Kan Kreatinin 0.49L 0.7-1.3 mg/dL Üre 49.22H 11-36 mg/dL
|