Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51411
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 20:15

Konu: Tahlil sonucu
Mesajı Yazan: LİVANELİ
Konu: Tahlil sonucu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2015 Saat 00:30
Hocam merhabalar oglumun gecen hafta yaptirdigim tahlilinde sedimatasyon degeri 22 cikmis bu deger neyi gosteriyor ve doktorunda dedigi gibi gercekten cokmu yuksek 2 hafta sonra tekrarliycaz kontrol icin dedi endiselendim aydinlatirsaniz cok sevinirim hocam saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2015 Saat 02:43
Sedimentasyon icin; en az 12 saat aclik suresi gerekir. Eger, Sedim. icin kan, 12 saat acliktan sonra alinmadi ise, boyle "kiytirik" yukseklikler cikar.

Ayricada:
1- Cocugun yasi kac?
2- Niye sedimentasyon bakildi??

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 14:13
Hocam afedersiniz direkt konuya girmisim oglum subat 2010 dogumlu ben asiri wc gitme karin agrisi cok susama gece uykuda agiz sapirdatma sikayetleri uzerine doktora gitmistim..aclik kan sekeri normal cikti sukur ama bunu neden istedi bilmiyorum yuzunu solgun gordum dedi bir cok tahlil istedi tahliller ac karnina yapildi hocam 12 saatten fazladir hatta aclik suresi endiselendirdi beni takip etmemiz lazim dedi

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 19:04
Sedimentasyonu, bir hastalik isaret edebilecek kadar yuksek degil.
AYRICA:
 Westergren metodu ile : Normal degerler:0-20mm/saat
 Wintrop    metodu  ile  : 0-13 mm/saat araligindadir.  
Hangi metodla bakildigi yazilimi?? Doktorunuz, boyle iki farkli Sedimentasyon oldugunu biliyormu??

O doktordan KACIN... 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 19:14
Hocam bilmiyorum ama ogrenebilirim eger onemliyse hangi metodla bakildigi..ben nette hep kanser ve tumorlu hastaliklarla ilgili kotu seyler okudum o yuzden suan cok kotuyum inanin testi tekrar yaptirmam gerekirmi sizce kafam hic rahat degil

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 22:15
O gibi hastaliklarda; Sedimantasyon hizi; saatte: 100'lerin cok ustune cikar.
Bosverin....Tek basina;  Sedimantasyona bakip. kanser teshis edilmez.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 23:42
Hocam cok saolun icime su serptiniz inanin..rica etsem peki baska hangi durumlarda yukselir anlatirmisiniz ogrenmek amacli soruyorum inanin mesela gecirdigi gribal hastaliklardan sonra yuksek cikma ihtimali yuksektir diye okudum bi yerde yanlissa duzeltin lutfen doktorda cunku yakinlarda bi rahatsizlik gecirdimi diye sormustu aklima o geldi

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2015 Saat 02:55
Simdi oturup, 1 safya "neden" yazamam...  Onemli durumlarda, dedigim gibi 1 saatte:100mm'nin ustunde olur. Oyle bir durum olursa, konusuruz.
Yoksa, boyle; yok22, yok50 gibi degerlerin bir onemi yoktur. Yolda bir lokma simit yese Sedimentasyon bu seviyelere  yukselir.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 03:47

Hocam tekrar merhabalar.yeni bir post acmak istemedim burdan sormak istiyorum bu sefer farkli bir konu icin fikirlerinize cok ihtiyacimiz var oglumla..sikayetimiz bu sabah basladi bulantiyla ve karin agrisiyla..kusmaya baslayinca hemen bir tıp merkezine goturdum cunku genel durumuda iyi degildi ve agliyodu hocam neyse orda tahlilleri yapildi hemogram biyokimya bakildi rontgen cekildi hicbisesi yok dediler sonuclara gore once bi doktor iki serum verdi cıkısimizi verdi sonra baska bir doktor orda wbc degeri yuksek ( 17.9) ve kusmasi halen durmadi diye musade altinda olsun diye bizi ambulansla cocuk hastanesine sevk ettiler..orda tekrar ayni tahlilleri yaptilar tekrar rontgen cektiler hocam aclik kan sekerine kadar bakti bu sefer wbc degeri:19.18 , lym#: 1.40 , NE #: 16.43 , mono # : 1.23
Crp :16.70 geldi bunlar normal gormedigi degerler hocam onceki tip merkezindeki sonuclara gore normal olmayan degerler ise wbc :17.40 lym%: 15.2 , GRA % : 80.5 , GRA # : 14.5
Biyokimya ise ( AST - SGOT ) : 64
Crp : negatif
Hocam kusura bakmayin biraz uzun ve karisik oldu ama en ince ayrintisina kadar yaziyorumki bisey atlamayayim ve biza daha kolay yardimci olun diye cunku suan resmen madara olduk sabahtan beri gecenin 4 u oldu hala hastanedeyiz ve hickimse cocugumun neyi var bilmiyor hicbise anlamiyolar cocugum o kadar perisan olduki kan tahlilillerinsen anlatamam ve ustelik bizi tekrar daha buyuk bir hastaneye sevk ettiler orda cocuk cerrahi yokmus diye burda bide tekrar cerrah muayyene etti o da net bisi soylemedi yatis verdiler bize suan hastanedeyiz sabaha kadar bekleyelim duruma gore ameliyata karar vercekmis apandisitten supheleniyomus Allah rizasi icin bana bir isik yollayin ne yapmam gerekir nasil davranmaliyim
Bilmiyorum zira artik kafam allak bullak oldu cok perisan olduk cok uzun oldu hakkinizi helal edin lutfen :((((

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 05:42
Apandisit oldugunda; AGRI, on plandadir ve an-be-an siddeti artar ve hic gecmez...
Gelip-gidici agrilar; ASLA Apandisit degildir.
WBC'nin yuksek gelmesi,  ishal ve kusmaya bagli, kanin koyulasmasinin sonucudur.
Apandisit olsa, WBC:20' lerin, 30'larin cok ustune cikar.
KACIN ORADAN...

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 06:01
Hocam Allah milyon kere razi olsun nasil aysinlattiniz su hastane odasini anltamam size cocukta gitgide artan bir agri yok karnina bastirinca agriyo diyor kakasini yaparken bile ikinamiyo o kadar kotu aciyo karnim anne diyo az
Onve cikti wc ye ishal olmasini bekliyoduk karin agrisina karsilik ama sertti kakasi ve yaparken asiri aci cekti karnindan dolayi agladi resmen ıkınamiyorum diye

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 06:13
Tedavi olarak ta izomix 500 ml serum
İesef 500 mg 1 flakon
Parol 1000 mg 100 ml inf. Sol lh luzumu halinde diyor Suan bunlari veriyolar hocam

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 17:49
KACIN.............

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2015 Saat 12:50
İlk defa iyiki kacmamisiz ordan hocam apandisi alindi oglumun patlamak uzreyken hemde...Allah bagisladi oglumu balon gibi sismisti apandisi

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2015 Saat 17:33
Agri devamli oluyormu idi??? Gelip-giden agri Apandisit degildir.
Apandisitin balon gibi olmasi, HELE SIZE GOSTERDILERSE,  kesin Serum fiz ile sisirilmistir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat