kulak temizliği
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51444
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 20:29
Konu: kulak temizliği
Mesajı Yazan: esra_kocabiyik
Konu: kulak temizliği
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 15:32
merhaba hocam 2 yaşındaki oğlum yaklaşık 10 gündür yoğun öksürüklü grpi geçiriyor.. ballı limon serumla idare ediyoruz.. dün eli hep kulağındaydı, acaba kulağımı ağrıyor diye otoskopla kulağına bakayım dedim ama iki kulağı da kir dolu..ikisinde de top gibi büyük pislik öylece duruyor.. sanırım onlar rahatsız ediyo kaşınıo.. bugüne kadar kulağının içine bişi sokup temizlemedim.. kulak yoluna akanları sildim sadece.. eski yazılarda temizletmek gerektiğini okudum.. illa kbbye gitmek gerekirmi? evde olamazmı... çünkü şimdi grip olduğundan abuk subuk kurcalıycak şimdi, ilaç filan tazcak tahlil mahlil.. durduk yere canımızı da sıkacaklar.. evde yapmanın bi yolu varsa biz yapalım...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 18:16
Bu isi daha evvel yaptiniz ise, doktor, hemsire veya saglikci iseniz, yapabilirsiniz. Yoksa; KBB'ye gitmeniz en dogrusudur. Sadece
kirleri temizletin, gerisine kulak asmayin.. Tabii ki hemen; "Geniz eti-Bademcik" ameliyatlarinin pazarlamasini yapacak, o Allahin emri gibi...
|
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2015 Saat 19:13
daha önce hiç yapmadım.. evde elektronik bi aspiratör var, burun için almıştık acaba onu kullanabilirmiyim die sormak istedim.. en kısa sürede sadece temizletelim o zamanbakalım ne gibi saçmalıklar yapcaklar..
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 15:03
hocam bugün kbb ye götürdüm. aspirasyon ile almaya çalıştı ama olmadı.. çok sertleşmiş ve büyük olduğu için gelmiyor dedi.. çocuk da çok ağladı, isterseniz böyle ağlarken de zor da olsa yaparım ama bi kaç gün gliserin damlatın yumuşasın, sonra baktığınızda hala duruyosa ben çekerim dedi.. siz kulağa hiç birşey damlatmayın dediğiniz için damlatmadım tabii ama bu durumda damlatmalımıyım?
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 19:06
EGER; kulak kirini rahatca gorebiliyorsaniz, bir kurdanin sivri ucunu kesin, ucuna Japon yapistirici surup, kulak kirine temas ettirip, 3-5 saniye bekleyin, kuruyunca cekin. Kir gelecektir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 19:26
yok hocam biraz içerde,, anca otoskop ile görünüyor... japon yerine çift taraflı bant ile denedim olmadı.. kürdan ve japonu kullanmaya korkarım, çünkü durmadığı için bacaklarımın arasında sarıp anca o şekil müdahale edebiliyorum.. kürdan ve japonla bi sakatlık çıkar die tırstım.. gliserini damlatmayayımmı? bir de nette oksijenli sudan bahsediyorlar, çok tehlikeli gibi geldi bana ama?
|
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2015 Saat 22:17
Bu son 2 gun icinde, kulak agrisi filan olmadigina gore, kulak zarinda delik filan yok demektir, Gliserini damlatin.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 16:59
hocam bugün iki yaşındaki oğlum sabah iyiydi, öğleden sonra karın ağrısı ve ateş oldu..şimdi çok halsiz,iştahsız... yeşil yosun gibi azcık kaka yapmış, ve GÖZÜNÜ GÖSTEREREK AĞLIYOR, NEREN AĞRIYOR DEYİNCE SAĞ GÖZÜNÜ VE BAŞINI GÖSTERİYOR. eliyle hep gözüne ve başına bastırıyor.. ara ara hani uykudayken insan birden düşer gibi olur da sıçrar ya öyle oluyor uyanıkken.. henüz ateş düşürücü fiilan vermedim..başta grip yada barsakla alakalı hafif bişeydir diye endişe etmedim ama göz ağrısı ve sıçarması endişelendirdi beni.. -menenjit ihtimaline karşı bıngıldağı kontrol edeyin dedim ama bılgıldağı aylar öne kapanmıştı, sadece o bölgede kemik çukuru gibi alan var.. yani kafa üstü dümdüz değil.. -ense sertliği denen şey boynun hareket ettirilememesimi acaba? öyle bir durum yok şuan .. -bu baş vegözündeki ağrı ve uyanıkken sıçrama neden olabilir hocam? n eyapmalıym?
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 18:11
1- Grip, Sinus agizlarini kapatmis, sinuslered agri oluyor.. Iliadin damlatacaksiniz, yanliz bu sefer, hem sirt ustu olacak, hem basi yatagin kenarindan asagi sarkar durumda olacak. Her damladan sonra, 1-2 dakika o sekilde kalsin. 2- Menejit asilari yapildi.. Ancak, Meningokok salgini olacak da , ondan sonra belki!!! 3- Menenjitli cocuk, agzi kapali iken, cenesini gogusune degdiremez. kollarini arkaya destek yapmadan oturamaz, dizlerini opemez.. Sinuzit olmus, tek basina Iliadin yeterlidir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2015 Saat 23:43
hemen evdeki iliadini dediğiniz gibi damlattık, sanırım yaktı genzini ki epey ağladı.. ağrısı geçti sanırım yada hafifledi çünkü başını tutması yada gözüne bastırması kesildi.. damladan 1 saat sonra ilaçsız olarak ateşi de düştü.. abisi ile koştu oynadı..aradan 3 - 4 saat geçmişti yine başladı ateşi ve halsizliği.. şimdi yine ateşli ve halsiz.. yine ateş düşürücü vermeden atlatmaya çalışcam..
bu iliadini kulaktaki gibi ağrı olsa da olmasa da 2x2 3 gün mü kullanayım yoksa ağrı oldukkça mı vereyim..?
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2015 Saat 07:02
Kesinlikle kullanmaniz gerekiyor... En az 3 gun, agri olsada-olmasa da kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2015 Saat 17:56
hocam bu yazıyı okuyacak diğer annelere de bilgi olsun diye yazıyorum.. gece 2 ye kadar ateşli idi. hiç ateş düşürücü filan vermedim.. sabah uyandığında çok az bi halsizlik dışında hiç bişeyi yoktu.. kahvaltısını yaptıktan sonra halsizlik de gitti..
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 00:28
Goreceksiniz, bu sekilde kazandigi bagisiklik, diger ilaclarla buyuyen cocuklarinkinden cok daha ustun olacak.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 00:54
Iki bucuk yıldır sayenizde ilacsiz atlatiyoruz hastaliklari..ve hakikaten cevrwmiDeki yasitlari surekli ilaclar ile surekli hastayken bizimkiler daha yüzeysel geçiyor. .üstelik sayesinde hastalıkları taniyinca en ifak bi öksürükte bende baslayan korkuyla beraber endise gitti..meger ne kadar yipratiyormusum kendimi... Ama cevre baskısı hakikaten zor.. dünkü ateşli süreçte babaanne ve dedesi bizimle idi.. biraz ates düşürücü filan versen,ayağına sirke sursen dediler hep..ama hepsine anlattim sizden ogrendikleeimi.. ateşini dusurmiycem sabaha hiç hasta degilmis gibi olacak die.. ve sabah o halini gördüklerinde onlar da anladilar ve size dua ettiler..iyiki bulmuşsun o dr u dediler. ;) ALLAH SIZDEN RAZI OLSUN hocam...Ömrünüze sağlık ve bereket versin...basimizdan eksik etmesin sizi... biraz imkansız ama sizin gibi olsun tum drlar inşallah
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 01:00
Tesekkurler.. Meslek hayatim boyunca, bir tane bile hastam, solunum yolu hastaliklari (Zaturre dahil) hastaneye yatmadi.. Hele simdiki cocuklar gibi zirt-pirt hastanelere "Hava almaya" giden bir tane bile hastam olmadi. Bu sahtekarliklar, hep verilen ilaclarla oluyor. Okumaya devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2015 Saat 01:05
İşte kutsal olan drluk bu... Ama bu devirde nadide bir şey gibi degerli hale geldi gercek drluk.. Artık drluk ticaret işi olmuş resmen... Mecvuren kendi kendimizin ve ailemizin dru olmaya çalışıyoruz sayenizde ve desteklerinizle... Ama ilerde cocuklarimizin geleceginde onlar ne yapacak bilemiyorum :(
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2015 Saat 23:36
hocam oğlum ateşlendiği günden beri iştahsız.. ben de hasta olduğu için zorlamıyorum.. keyfi bi yerinde bi diil.. öksürük zaten 15-20 gündür vardı, ateşten sonra öksürüğü yumuşamaya başladı, balgamı atmaya başladı.. bugün de ishal, sapsarı ve sümüksü bi halde..
bir de bu sabah iliadinin sonuncusunu damlattım, 3. gündü bugün.. akşam yine başı ve gözünü gösteriyor ağrıyo die.. 3 gün kullanılıyor diye damlatmadım ama ne yapmalıyım?
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2015 Saat 02:39
Bir gun; Serum fiz ile idare edin, sikayetleri devam eder ise, bir 3 gun daha kullanin.
|
|