Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kemik iliği ödemi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51586
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 02:22

Konu: Kemik iliği ödemi
Mesajı Yazan: codesdi
Konu: Kemik iliği ödemi
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2015 Saat 01:04
Merhaba Kadir Bey,
3 aylık bebeğimi emziriyorum. Bana kemik iliği ödemi teşhisi konuldu MR cekilerek. Şu an istirahat ediyorum ve Voltaren SR kullaniyorum günde 1 kez 75 mg. Acaba emzirmemde sakınca var mı? Ortopedist emzirme dedi doğum doktorum emzirebilecegimi söyledi. Sizin görüşünüz benim için çok önemli. 
Daha önce kulak arkasındaki bezeler ve kafasındaki kulaklarındaki konaklanma, ciltteki sivilcelenmesiyle ilgili görüşmüştük ve tavsiyelerinize uyduk ve söylediginiz pomatla da hemen netice aldık. Vücudundaki döküntüler devam ediyor. Cildi cok kuru, daha seyrek yıkamaya başladık. Cildi cok kuru ve kırmızı. Pullanmaları da var. Sizce ne yapmalıyız. Şimdiden tesekkür ediyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2015 Saat 06:42
1- "Kemik iligi odemi" diye bir hastalik yok... Sizi isletmisler!! MR cekilmesi?  "Tamamen duygusal" !!!
2- Voltaren kullanirken, emziremezsiniz.  Agriniz varsa, Minoset tablet alin.
3- Cilt kurulugu icin, Vaselin surun.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2015 Saat 20:24
Femur başı avasküler nekroz ilk evre yada osteopeni
Hocam MR da kemik sıvı dolu görünüyor, henüz kıkırdak saglam.
Sizce nedir hocam topallıyorum ve kalcadan bilege kadar ağrim oluyor 
Peki Brufen kullanırken emzirebilir miyim?

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2016 Saat 19:08
   " Femur başı avasküler nekroz ilk evre yada osteopeni"  Bu teshisler olabilir!!!! de,
Kemik iligi odemini kim uydurdu???

1- Bu durum, bazi Viral enfeksiyonlardan sonra gorulebiliyor, kendiliginden duzelir.
2- Aseptik kemik nekrozu icin, pek cok kereler, yuksekten atlamaniz gerekir.. Pek yasiniz uymuyor.
3- Osteopeni;  Kadin Atletlerde olabiliyor.. Atletizm ile ugrastinizmi??
4- Brufen kullanabilirsiniz.  

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2016 Saat 00:50
Hocam, bana hamilelikten kaynaklı yada travmatik bir olaydan kaynaklanmış olabileceğini söylediler. 1 yıl önce tam kuyruk sokumu üstüne düşmüştüm sert zemine fakat düşme sonrası röntgende herhangi bir kırık gözlenmemisti. Aseptik nekroz ilk evre isem hastalığın pek de yavaş ilerlemediğini belirterek, tam tespiti için sintigrafi cektirmemi istedi doktor. O zaman bebegimi 1 gün emziremeyecegimi söylediler. Sizce sintigrafi cektirmeli miyim? Eğer nekroz ise iyileşmem mümkün mü? Atletizim ile uğraşmadım, az spor yapan biriyim. Hamilelikte de 22 kg almıştım 10 kg hala üzerimde :(

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2016 Saat 07:11
Acil olan bir durum degil. 1-2 ay istirahat edin, gecmezse, o zaman tetkileri yaptirin.

Mesaj Tarihi: 11 Oca 2016 Saat 15:55
Çok teşekkür ederim Hocam sağolun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat