Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak akıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51674
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 11:35

Konu: Kulak akıntısı
Mesajı Yazan: ayemel
Konu: Kulak akıntısı
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 00:12
Hocam iyi geceler.
8 aylık erkek yeğenimin kulak akıntısı  oldu. Dr götürmüşler kulak damlası Aguamentin  antibiyotik ve birkaç ağrı kesici vermiş.  acik yesil renkli akıntı oluyor. Bende sizi sürekli takip ettiğim için 3 gün ılliadin  ve 5 gün bactrim  kullanmalarını söyledim. Dr larına sorduklarinda  kesinlikle bactrim olmaz demiş.  Ama yine de sizin dediğiniz gibi tedavi uyguladılar. Aradan 3 4 gün geçti. Banyo yaptırmışlar ertesi gün tekrar aynı kulak daha da fazla akıntı başlamış. Yine açık yeşil iltihap rengi. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Uygulamamız  doğru mu . Rahatsızlığı  nedir bilgi verip  yonlendirirseniz  sevinirim. Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 07:54
Kulak zarinda delik var... KESINLIKLE, kulaga degil damla damlatmak,
banyoda su bile kacirmamalari gerekir.
O doktor; ya son derecede cahil, yada sahtekarin onde gideni.. Uzak durun.
Tekrar Ilaidin damla baslayin ve mutlaka Bactrim kullanin. 3 gun sonrasinda da, 1 hafta Serum fiz kullanin..
Sakin her ne sebep ile olursa olsun kulaga damla damlatmayin.

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 19:18
Hocam zaten o doktorun söylediği  hiç bişeyi  yapmadık.  3 gün ılliadin 5 gun bactrim kullandık. 3 4 gün sonra tekrar akmaya başladı.
Simdi Biz de tekrardan bactrim mi vericez. 
Bu arada dediğim gibi bactrim 5 günden sonra  banyo yaptırmışlar  belki de şu kaçtı kulağına tekrar daha da fazla olarak akmaya  başlamış  (8 aylık)
Biz şimdi ne yapalim

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2016 Saat 00:12
Aynisini tekrar uygulayin.

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2016 Saat 20:54
Tekrardan Merhaba hocam
Bu sefer benim 4 yaşındaki kızım 4 gün  önce kulağın ağrıyor  demeye başladı. Bende hemen ılliadin başladım 3 gün verdim. 3.gün gece diğer kulağı  şiddet bir şekilde ağrıdı  tüm gece ağladı ılliadin de damlatamadim  3 gün verdim  diye. Akşam üzeri aktı kulağı. Yarın ılliadin damlatmaya başlayacağım  tekrardan. Bu arada sormak istediğim bactrimi  hangi durumlarda kullanıyoruz. Kulak  akınca mı başka  durumlarda mi. Aldım ama sizden haber bekliyorum. Kullanmamı gerektiren durum nedir 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 03:38
1- Kulakta akinti oldugunda.
2- Kulakta agri+ ates oldugunda; Bactrim surup kullanin.
    4 yas: gunde:2x1.5 olcek 5 gun alir.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 22:01
Hocam ateş olmadı hiç. Ağrısı da akıntı olduktan sonra dediginiz gibi kesildi. Akıntı da devam etmiyor sanırım önceki kalıntılar  var kulak içinde yine de bactrim başlayayım  mı. Illiadin damlaya  fa ikinci kez baslamamistim. Herkes iki ilaca da başlayayim mi

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2016 Saat 04:25
1- Kulakta akinti oldugunda.
2- Kulakta agri+ ates oldugunda; Bactrim surup kullanin.
    4 yas: gunde:2x1.5 olcek 5 gun alir.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2016 Saat 15:17
Merhaba hocam.  Geçen hafta 4 yaşındaki kızımın  kulağı akmisti. Bu yüzden bactrim başlamıştık.  Bugün 5. Gün doldu. Fakat 1 haftadır çok şiddetli ciğeri sokulurcesine kalın bir sesle öksürüğü var. Krup gibi Havlarken tarzda değil de. Bu herzamnkinden farklı ve sert kalın bir ses.  2 yıldır siXin tedavi yöntemlerinizle buyutuyorum. Daha hic doktora gitmedik. Ne yapabilirim. Burun akıntı yok ateş yok. Kuru sert öksürük. Suphelenmem gereken bir durum var mı nasıl geçer.  Yaşı 4. 
Şimdiden teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 03:43
Merhaba hocam.  Geçen hafta 4 yaşındaki kızımın  kulağı akmisti. Bu yüzden bactrim başlamıştık.  Bugün 5. Gün doldu. Fakat 1 haftadır çok şiddetli ciğeri sokulurcesine kalın bir sesle öksürüğü var. Krup gibi Havlarken tarzda değil de. Bu herzamnkinden farklı ve sert kalın bir ses.  2 yıldır siXin tedavi yöntemlerinizle buyutuyorum. Daha hic doktora gitmedik. Ne yapabilirim. Burun akıntı yok ateş yok. Kuru sert öksürük. Suphelenmem gereken bir durum var mı nasıl geçer.  Yaşı 4. 
Şimdiden teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 18:58
Limonlu bal ve Serum Fiz ve ColdMix'e  ilaveten  sicak buhar uygulayin. Sonuna gelmissiniz.

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 23:44
Teşekkürler hocam 

Mesajı Yazan: mrb
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 07:23
Hhocam 5 aylik bebegim bugun kulagindan disari kurumus plaka halinde kulak akintisi geldi 3 gundur iliadin kullanyrduk zaten ama sadece sabahlari damlatyrduk.siimdi akinti oldktn sonra 1gun ara verip tekrar kullanalim mi 3 gun

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 07:30
Tekrar 3 gun kullanin.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 10:58
Hocam gözünün biri de çapaklandı,bebek sampuanıyla yıkadım şimdilik ama tobrased almıstım,size sormadan kullanmak ıstemedım. Capaklanma tekrar ederse kullanıyım mı yoksa iliadine başlayacağız zaten o göz yası kanallarını acacagı için geçer mi çapaklanma?

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 17:56
Toplu igne basi kadar Capaklarda, Tobrased gerekmez.. Silme capak olursa, kullanin.
DOGRU:  Iliadin, buyuk ihtimal ile capaga da iyi gelecek..
  (Aferin,  iste bu bilgi: Fizyopatoloji'dir...  AMA, bu ders 35 seneden beri Turk Tip
Fakultelerinde OKUTULMUYOR..)   Muhteremler her seyi cok iyi biliyorlar ya!!!  Bu sayede, sahtekar doktor yetistirebiliyorlar.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 18:16
Sayenizde hocam:))Clap Keske daha cok vaktim olsa da daha cok okuyabilsem yazdıklarınız cok kıymetli  Cicek
Allah razı olsun hocam. Hocam bir de bebegin bez bölgesinde sivilce gibi olan seyler limonlu bal içirdiğim için idrarının yakmasından olabilir mi borik asit karısımı ıyı gelır mı? pişik kremi rahatlatıyor ama gecırmıyor kızarıklığı.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 18:50
Alakasi yok.. Limon asiti; Mide asitinin yaninda, oyuncak kalir.
Borik asit'i deneyin.
Yedikleri ile alakasi yok, cok yiyenlerde daha sik olur. Kilosunu takip edin.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2016 Saat 23:21
Dogru soyluyorsunux hocam. Bugunlerdr sık ve yesil kaka yapiyor gribi atlatsin diye de cok sık emziriyorum. Borik asit onceden hazirlatmistim ama tarihini hatrlamiyorum 8 sene once bile olabilir. Sorun olur mu ayni duruyor mudur.yeni mi yaptirtmaliyim hocam.ne kadar dayanir.herhangi bi son kullanma tarihi var mi

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2016 Saat 17:43
3 kurusluk sey, yenisini hazirlatin. Zamanla suyu buharlasip, konsantrasyonu bozulmus olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat