Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ASD

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51681
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 23:24

Konu: ASD
Mesajı Yazan: barbaros430
Konu: ASD
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 14:20
Hocam merhaba,
Öncelikle yeni yılınızı kutlarım.Umarım nice yeni yıllarınız olur bizlerle beraber…
Size daha önce 4 yaşındaki oğlumun (kilo 15,1 boy 103 cm) kawasaki geçmişinden bahsetmiştim. Aspirin kullanıp tedavi olduk ve geçti. Şimdi rutin 6 aylık kontrollerimiz var.
Geçen hafta kontrole pediatrik kardiyoloji doktoruna gittik. Bu kez de doktor bize kalbin iki kulakçığı arasında doğuştan gelen 3-4 mm delik olduğunu fakat 7-8 in altını kapatmayı pek düşünmediklerini söyledi. Doğuştan olan bu durum nasıl olurda hiçbir belirti vermeden bu yaşa gelinir. çocuğumda maşallah hiçbir belirti olmadı bugüne kadar ne bir yorulma ne bir terleme. sadece yaşıtlarından biraz az kiloluydu ama o da hareketliliğinden kaynaklı diye düşündük bu güne kadar. boyu hep iyiydi çünkü. Doktor eko ile bakarken biraz yanılma payının olabileceğini. Endoskopi ile tam olarak bunun milim ini belirleyebileceğini söyledi. Hocam sizden ricam endoskopiye gerek kalmadan bunun milimini bize söyleyebilecek bir pediatrik kardiyolog doktor öneriniz var mı. Ankara İstanbul farketmez..
Çok teşekkürler
Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2016 Saat 18:35
Aranmayin..... Soylemis iste; 7-8mm'nin altina bir sey yapilmiyor!!!
3mm olsa ne olacak, 5mm olsa ne olacak!!!

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2016 Saat 11:13
hocam bu doktor bize aylık deposilin öneriyor buna rağmen yine de yaptırmayalım diğmi hocam ..söylediklerinizin dışına çıkmıyorum hiç ilaç kullanmıyorum ama konu kalp olunca hassaslaşıyorum hocam. peki sizce bu açıklık ileride bir problem oluşturur mu yani akciğerde falan..internette bir sürü şey yazıyor insan korkuyor

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2016 Saat 21:29
Yok boyle bir sey!!!!! Kic..dan uyduruyor...
Streptokok enfeksiyonlari zaten bu yasta olmuyor, 5-6 yasindan sonra da, Streptokok enfeksiyonu oldugunda;
ATES+Agizda pis koku+ Dilde pas+ Bulanti ve kusmalar olur.
Ayird edemezseniz de; Strep-A Testi yaptirirsiniz, (+) gelirse, o zaman igne olur.
Deposilin ile ilgili yazilarimi okuyun. Turk doktorlari bu konuda cok cahillerdir.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2016 Saat 16:33
Hocam merhaba,
Üst kısımda yazmıştım 4 yaşındaki oğlumun 3-4 mm ASD si var .
hocam sizinde fikrinizi almak istiyorum bunun kapanması gecikmişse eğer D vitamini eksikliğinden gecikmiş olabilir mi.İnternette bu şekilde bir bilgiye rastladım.
En son 09 aralık ta yaptırdığım tahlilde Vitamin D, 25 hidroksi-³ 16.7 ng/ml çıktığı için 1 ampül ver demiştiniz.onu verdim başka da vermedim.
Saygılar

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2016 Saat 18:19
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51681&PID=1082639&title=asd#1082639">Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2016 Saat 21:29 - IP: 24.56.45.23
Yok boyle bir sey!!!!! Kic..dan uyduruyor...
Streptokok enfeksiyonlari zaten bu yasta olmuyor, 5-6 yasindan sonra da, Streptokok enfeksiyonu oldugunda;
ATES+Agizda pis koku+ Dilde pas+ Bulanti ve kusmalar olur.
Ayird edemezseniz de; Strep-A Testi yaptirirsiniz, (+) gelirse, o zaman igne olur.
Deposilin ile ilgili yazilarimi okuyun. Turk doktorlari bu konuda cok cahillerdir.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 11:36
hocam Allah sizden razı olsun sabırla cevaplıyorsunuz ama sistemsel bir hata var sanırım Modarator de bakarsa sevinirim ...sorum sizde görünmemiş ben de cevaplamadığınızı zannedip 'hocam arada kalmış sorum' yazdım (bu cümle de görünmüyor)sizde o soru görünmediği için de 05 ocakta yazdığımı cevaplamışsınız.
benim sorum şu;
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2016 Saat 16:33

Hocam merhaba,
Üst kısımda yazmıştım 4 yaşındaki oğlumun 3-4 mm ASD si var .
hocam sizinde fikrinizi almak istiyorum bunun kapanması gecikmişse eğer D vitamini eksikliğinden gecikmiş olabilir mi.İnternette bu şekilde bir bilgiye rastladım.
En son 09 aralık ta yaptırdığım tahlilde Vitamin D, 25 hidroksi-³ 16.7 ng/ml çıktığı için 1 ampül ver demiştiniz.onu verdim başka da vermedim.
Saygılar

Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 13:39
Merhaba,

O mesajı ben taşıdım sistemde sorun yok. Bu bölüme soru dışında yazılan her mesajı taşıyorum. Sizin sorunuz arkada kalmıyor tam tersine tekrar mesaj yazarak arkaya düşmesine siz sebep oluyorsunuz haklı olarak ta Kadir Hocamız karıştırıyor, geçmiş olsun...

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2016 Saat 20:23
ASD ile, D vitamininin bir alakasi yok.. D vit3 Ampul senede 1 defa vermeniz yeterlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat