Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

probiyotik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51720
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 12:22

Konu: probiyotik
Mesajı Yazan: hiroşum
Konu: probiyotik
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2016 Saat 11:47
Hocam merhabalar  özellikle antibiyotik kullanimi sonrasi ve normalde de probiyotik  kullanma konusunda fikrinizi almak istedim.Hocam bir de oğluma balik yediremiyorum eczacimiz Nogrip balik yağını önerdi.size sormadan almak istemedim.
.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2016 Saat 18:26
1- Probiyotikler: Barsaklarimizdaki, dogal bakteriler olup, saglam ve saglikli bir kimsenin kullanmasi gerekmez.
2- Antibiyotik kullanim sonucu; bu dogal bakterilerin kaybolmasi ile olusan, inatci ishallerin tedavisinde, kullanilabilirler..
3- Probiyotikler; azalmis olan bu bakterileri yerine koyarak, barsak yuzeyindeki bagisikligi takviye ederler..
Normal bagisikligi daha ust seviyelere cikaramazlar.
4- Probiyotikler, SADECE, barsak cidarlarinda is gorurler. Barsak cidarinda zaten yeterli Probiyotik bakteri varsa; oldugu gibi atilirlar..
5- Probiyotik bakterileri; "Bebek Gazi" ile en ufak bir ilgileri bile yoktur.  Grip veya Solunum yolu hastaliklarinda da bir ise yaramazlar.
6- Antibiyotik yaninda, Probiyotik alimi hicbir ise yaramaz, zira Antibiyotikler bu bakterileri de yok ederler.
7- Yogurt; en dogal en ucuz ve en yararli Probiyotiktir.

Balik yeme mecburuyeti diye bir sey yoktur. Orta Asya'da pek cok ulke insani, hayati boyunca, 1 gram balik yemiyor..
Sakin  bu gibi;  "tuccar" eczacilarin gazina gelip, boyle balik yaglari ile ugrasmayin.

SAHI; bu Probiyotikler ilk ciktiginda,
  "-Ben hastalarima mikrop vermem.-" diyen geri zekali  Prof. lar ne oldu??  Dilleri degil kendileri bir yerlerine kactilar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat