Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iki grip üstüste

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51729
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:56

Konu: iki grip üstüste
Mesajı Yazan: Chocolatte
Konu: iki grip üstüste
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2016 Saat 17:47
Hocam merhaba;

üstütste ikinci gribimiz. bu sefer ateşli geldi. devletteki dr amoklavin verdi,kulak ağrısı başlayınca,ateşin de 3.gnünü bulunca verdim.

fakat öksürük uyutmadı, ateş 1-2 gün kesildi,sonra hafif ateş başladı. 37,5 civarı.

bugün gittiğimiz dr da viral,antibiyotiği kesin dedi. fakat bakın o da ne yazmış:

-enfluvir 12 mg.

-hydryllin( bricanyl yerine,daha etkili dedi)

-sanasol -bunu niye verdi anlamadım???

-zinco (iki tırnağında yatay çatlak oluşmuştu,çinko eksiklii dedi.)

uzun zamandır dr yüzü görmediğimiz için kullanmadan önce size danışmak istedim.

amoklavin i keselim mi? wbc 3.5 çıktı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 02:59
Meydani bos bulunca, nasilda uyduruyorlar!!
1- Kulak agrilari ( Orta Kulak Iltihaplari)  DAIMA, gripal enfeksiyonlari takiben olur, asla antibiyotik gerekmez..
2- Enfluvir; sadece, Influenza Griplerine karsi etkilidir. Test yapilmadan verilemez.
3- Hydryllin, oksuruk kesici, Bricanyl, brons genisleticidir... Aralarinda hicbir benzerlik yoktur. Ya sarlatan, yada aptalin teki.
Ilac etkisi ile; Oksuruk kesildiginde, Grip, akcigerlere inecek, hiriltilar baslayacak. Ondan sonrada Sahtekarligin;
    2. Safhasi olan; Ventolin ve Flixotide gibi kortizonlu spreylerle, hastaligi alabildigine uzatacak.
    Bu sahtekarlik sekli, son 10 seneden beri Turkiye'de cok yaygin. Eski mailleri bir okuyun.

4- Sanasol en pahali vitamin surubu. Kutunun ustunu okuyun, butun suruplar, 5ml verildigi halde,
bu Vitaminin 1 olcegi:10ml dir. Anladinizmi, nasil kazik atiyorlar!!!
5- Cumhuriyet tarihi boyunca, Turkiye'de hicbir cocukta, Cinko eksikligi gorulmemistir.
Piyasadaki en sahtekar ilaclardan biridir. Et-sut alan bir cocukta, ASLA Cinko eksikligi olmaz.
6- WBC:3.5 olmasi, zaten viral bir hastalik gecirdigini gosteriyor.
Bu sarlatandan uzak durun.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 11:35
Sayenizde daha bilinçliyiz hocam. Belden aşağı vuruyor bu doktorlar. Hydryllin in Prospektüsünde 12 yaşın altına verilemez yazıyor eşşek kadar. Şimdi o şurubu yazanın kafasına mı fırlatmalı? Veren eczacının kafasına mı?
Ben sağlık personeline şiddete sonuna kadar karşı bir öğretmenim. Beni bile delirttiler. Düşünün ülkenin halini.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 13:46
Hocam dün amoklavin i kestim, bugün vücudu böyle,kaşıntı yok. Allerji midir?

http://i.hizliresim.com/knv3Ev.jpg

http://i.hizliresim.com/NrE6kk.jpg

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 18:57
Ilac allerjisi. Genel adi: Ampisilin allerjisi .. Penisilin allerjisinden farklidir.

Augmentin, Amoklavin, Klamoks, Bioment, Croxilex, Klavunat, Amoksilav, Largopen,
hepsi bu grup ilaclardir.
Gereksiz yere cok sik kullanmis olanlarda daha fazla gorulur...

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 19:28
Avil ve zyrtec uygun mudur? Ne yapalım hocam? Kaşıntı da başladı.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2016 Saat 19:33
Cok sart degil ama, kisa kesmek icin, Zyrtec gunde 1 olcek(5ml) vermeniz iyi olur.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2016 Saat 15:50
Hocam gittiğimiz dr . a anlattım durumu,zyrtec istediğimi, o da zyrtec yanında avil verdi,toplamda 9 gün ,3 günde 1 de,birer ölçek azaltarak vermemi,zyrtec i de 15 gün yatmadan önce dedi. 
Bu arada kol içleri ve diz arkasındaki pütürlüklerin de allerjik kökenli olduğunu (ultralan kullanıyorum ama tamamen düzelmiyor) 
Kızımın allerjik alt yapısının olduğunu söyledi. 
(Ben de sizin sayenizde 1 yıldır evet zaman zaman grip olduğumuzu,ama antibiyotik vs. ilaç kullanmadan atlattığımızı söyledim)
Şimdi kafalar yine karıştı.
- vücudun ilaca verdiği tepki (ampisilin allerjisi) ne kadar daha sürer?Zira gripten kalan öksürük ve akıntı devam ediyor :(
- banyo iyi gelir mi? 
-Yine bu allerji bıdıbıdıları çıktı, kızım çok kedi istiyor,ben de hamileyim,kedi bizi etkiler mi?

Sevgiyle kalın..

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2016 Saat 18:59
Ampisilin allerjisi: ilac tamamen barsaklardan atilana kadar devam eder.
SADECE: Zyrtec kullanin...  Yaninda Avil vermesi "Tamamen duygusal"..
Gripler Ampisilin veya diger Antibiyotiklerle iyilesmez.
Allerjik alt yapi diye bir sey yoktur. Allerji; ya vardir, yada yoktur..
Bu sahtekarca ifade ile, butun insanlara; "Allerjik alt yapili" deniliyor. 
Zaten; bu sahtekarlar yuzunden,  artik toplumda allerji ilaci kullanmamis kimse kalmadi.  
Kedi sizi etkilemez, ayrica da; kedili evde buyuyen cocuklarda, kedi allerjisi olmuyor.
Geriye birtek; Toksoplazma kaliyor,  o hastaligi da ; Turkiye'de, kiz cocuklari cok
erken yaslarda gecirip, bagisiklik kazandiklari icin, bir tehlike olmuyor.
'80li yillarda, bu bagisik olma durumunu hastalik zannedip,
Turkiye'de bir Toksoplasma salgini icat etmislerdi.. O sahtekar Kadin-Dogumcular yuzunden, o yillarda
bosuna kac cocuga kurtaj yapildi..

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2016 Saat 17:42
:( gerçekten şansa yaşıyoruz diye düşünüyorum bazen.

Hocam kabartılar geçti,zyrtec i keseyim mi?. fakat öksürüğümüz devam ediyor. Okulda da farenjit salgınmış.
Gece neredeyse hiç öksürmüyor, ama uyanır uyanmaz başlıyor. 
Dr a gitmeye korkuyorum,ilk söyleyeceği "ciğerlere inmiş" ya da "zatürre" vs..
içim rahat değil, 3 gün gereksiz yere amoklavin  kullandık ya :(  ateş yok,halsizlik vs. yok.. 
sadece öksürük,balgamlı. burnundan derin nefes alıp tekrar öksürüyor.
limon-bal-sf-coldmix e devam ediyorum.  Ne zaman başvurmalıyım ciğerlerini dinletmek için?

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2016 Saat 19:09
Hemen kesin, zira oksuruklu devrelerde,
akintiyi koyulastirdigi icin, zaten Allerji surubu vermekten kaciniyoruz..
Dogrudur, son 2 seneye kadar her oksurene; Astim diyorlardi, simdi moda; "Zaturre"
hatta, "Zaturre baslangici"..
SAKIN ha!!  Turkiye'de, "cigerini dinletmek" de ne ola!! Zaten duymasa bile duyuluyor diyorlar!!
Ayricada, cocuk iyilestikten sonra, bilhassa atesi dustukten sonra, ses duyulsa ne yazar, duyulmasa ne yazar..
Bu sarlatanlarin elinde halk oyle bir hale geldiki,  duzgun bir doktora rastladiklarinda,
suphe duyar oldular..   Oturun, oturdugunuz yerde.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 21:36
Hocam toxo ıgg ve toxo ıgm hamileliğimin ilk aylarında negatif çıkmış, ve birazdan eşim elinde 8 aylık bir kedi ile eve gelecek. Ben ne yapayım? Çok panik oldum. 26. haftadayım. daha 12 hafta var doğuma.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 06:54
Gebelikte; 4 ay gectikten sonra, degil Toxoplazma,  en agir hastaligi bile gecirseniz, bebege bir sey olmaz.
Rahat olun...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 07:18
Teşekkür ederim hocam,burayı görseniz,veterinerinden doktoruna neler yazmışlar,söylüyorlar...daha kedi eve gelmeden karın ağrısı yaptım,o derece ☺️
İyi ki varsınız... Sevgiler.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 19:00
Bu da bir seymi!!!   1980'li yillarda,  sirf Toksoplasma BAGISIKLIGI var diye,  hastalara kurtaj
uyguluyorlardi.  O senelerde, bu namussuz, assagilik doktor ve Veterinerler yuzunden, kac cocuk kurtaj
ile yokedildi, kac hamileye, Toxoplasma tedavisi diye Avrupalardan, "Daraprim " ilaci getirttiler..
Sikiyorsa simdi getirtsinler, Daraprim Tablet'in 1 TANESI: 700 Dolar oldu..
SAKIN; Turkiye'deki doktorlara inanmayin, ya cahil, yada sahtekardirlar...
Turkiye'de, daha 1 tane Toxoplasmali bebek gorulmemistir..

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 20:53
Peki yine de (kedi geldiği için eve) ayda bir toxoplaxma testi yaptırayım mı? Sırf annemin bıdı bıdısından korktuğum için bu kadar panik 😔

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 21:15
Toxoplasma hastaligi; hayat boyu  1 DEFA  olur.. Bagisiklik kazanilir, biter... Bir daha da ne hastalik olur,
ne de risk olur.
TEHLIKE: Hic Toxoplasma olmamis bir kadinin, hamileligin ilk 3 ayinda, ilk defa Toxoplasma bulastiginda
olabiliyor.
Bu sebeple, bilhassa kiz cocuklarinin, erken yaslarda, kedi ile temas edip, bu bakteriyi almalari, daha
iyidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat